16.12.2019, 17:21

Bakanlık niye geri adım attı?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 15 Kasım 2019 tarihinde bir sürprize imza atmış ve Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde değişikliğe giderek otomobille taşımacılıkla ilgili bir düzenleme yayınlamıştı. Bu düzenleme ile şehirlerarası ve turizm taşımacılığı için daha önce olmayan otomobille taşımacılık imkanı getirilirken, uzun süredir gündemden düşen hatta Bakanlığın belge vermeyi durdurduğu A1 belgelerine yeniden yol açılmıştı. 

Bu hafta çıkacak gazetemizde, ben bu düzenlemenin sektöre getireceği olumlu tarafları yazmayı planlarken, bir sürpriz daha yaşandı ve geçen hafta bir Bakan Oluru ile otomobille taşımacılık imkanı getiren düzenlemeden geri adım atıldı.

Şimdi cevabını merak ettiğim bazı sorular var. Bakanlık 15 Kasım’da yaptığı değişikliği niye yapmıştı, daha sonra da bu düzenlemeden niye geri adım attı? Burada hemen sizin ‘canım çok basit işte taksici lobisi Bakanlığa geri adım attırdı’ dediğinizi duyabiliyorum. Bu mudur? Bir düzenleme çıkaracaksınız, sonra bir grup gelecek ve hemen geri adım atacaksınız. Bu kadar etkili mi gerçekten taksiciler? Bu gücü nereden alıyorlar? Biz yıllarca A1 ile mücadele ettik, davalar açtık, bir sonuca ulaştık ama çok uzun zaman oldu… 

Burada bir başka soru takılıyor aklıma; otobüsçüler lobisi niye taksici lobisi kadar etkili değil? Bunun sizin de aklınıza geldiğini düşünüyorum. Otobüsçülerin bir değil iki federasyonu var. Acaba bu düzenleme yapılırken onların görüşü alındı mı? Alınmadıysa, hatta alındıysa da bu federasyonlar buna ne diyor? Gerçekten görüşü alınmayan bu federasyonlar sektörü temsil ediyor mu? Sorular, sorular… Bitmek bilmeyen, birbirini doğuran bu sorulara bir tane daha ekleyip yazıma son vereyim. 

Ben Bakanlığın bu düzenlemeyi neden gündeme getirdiğini ve daha sonra da neden geri adım attığını merak ediyorum. Sayın Bakan veya Karayolu Düzenleme Genel Müdürü’nün bu soruma bir cevap vermesini önemle rica ediyorum.

Herkese iyi haftalar diliyorum… ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159