19.03.2021, 15:20

Birlikte hareket ettiğimizde başarıyoruz

Bir süredir yazı yazamadım, ancak bu süreçte yoğun bir trafik yaşadık. Yaptığımız çalışmalarda en önemli adımı aslında meslek örgütleri olarak bir araya gelerek attık. TOFED, TOBB Sektör Meclisi Başkanlığı olarak önce Türkiye Otobüsçüler Danışma Kurulu adını verdiğimiz, daha sonra da Türkiye Otobüsçüler Konseyi olarak değiştirdiğimiz bir yapılanmayı başardık. Bu yapılanma ilişkiler yürüttüğümüz İBB, İçişleri ve Ulaştırma Bakanlığı’nda büyük bir memnuniyet yarattı.
Ortak kazanımlar sağlamak
Biz ortak kazanımlar elde etmek ve mükerrer başvurular yapılmasını önlemek adına Türkiye Otobüsçüler Konseyi’ni oluşturduk ve tüm başvurular artık çift imza ile yapılıyor. Konsey, İBB Genel Sekreter Yardımcıları ile Ulaşım Daire Başkanlığı ile iki kez görüşme yaptı. Bu arada Konsey olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile bir araya gelindi. Bu görüşmelere sektör meclisinde yer alan arkadaşlarımızdan Sayın Levent Birant da katıldı.
Anadolu Otogarı
Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Anadolu Otogarı konusunu görüştük. Burada otogarın inşası için belirlenen arazilerin bir kısmı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na, bir kısmı da Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait. Biz İBB ile yaptığımız görüşmelerde bu araziler üzerinde Bakanlıkların ikna edilmesi halinde bir otogar inşası konusunda uzlaşıya vardık, bize destek olacaklar. Bu otogarı sektör yapacak. TOBB Sektör Meclisi Başkanımız Sayın Mustafa Yıldırım, Trafik Güvenliği toplantısında, konuyu Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a aktarıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız da İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’ya koordinasyon görevi veriyor.
4 talebimize olumlu cevap
Geçen hafta İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ile annesinin tedavi gördüğü hastanede görüştük. Bu görüşmenin ardından Sayın Bakan annesini kaybetti. Merhumeye Allah’tan rahmet Sayın Bakan’a başsağlığı diliyoruz. Burada Sayın Bakan ile yaptığımız görüşmede 4 talebimizi hemen kabul etti. Bunlardan biri tam kapasite ile çalışma isteğimiz, diğeri de otogarda restoranların açık olmasıydı. Sayın Bakan talimat verdi ve ardından izin veren genelgeler yayınlandı.
Bir başka konu da Anadolu Otogarı konusu. Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli ile görüşerek bize randevu alınmasını sağladı. Kamu arazisine kiralama bedeli ödeyerek otogar inşa edilmesi noktasında çalışma yürüteceğiz. Dördüncü talebimiz de IPRU’ya gelir sağlanması konusu oldu. Yurtdışına çıkan ve yurtdışından gelen otobüslerden bir beyanname zorunluluğu ve bunu da IPRU’nun düzenlemesi talebini uygun gördü.
Biz birlikte hareket ettiğimizde neler başarabileceğimizi gördük.
Otogar çıkış ücreti ve kiralar
Yine 12 Mart Cuma günü İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı ile Konsey olarak bir araya geldik. Burada İBB Başkanımız Sayın İmamoğlu’nun talimatıyla otogar çıkış ücretleri 5-6 aydır alınmıyordu. Tam kapasite izni çıkınca 10 Mart itibariyle bu karar değişti ve 80 TL ücret alınmaya başladı. Biz henüz sektörün hareketlenmediğini, çıkış ücretinin Haziran ayına kadar alınmamasını, daha sonra da yüzde 50 olarak alınmasını talep ettik. Otogardaki kiralarda yüzde 75 indirim durumunun Haziran sonuna kadar devam etmesini ve kademeli olarak kaldırılmasını ve Nisan ayında yapılması planlanan kira artışının ertelenmesini istedik. Sayın Yazıcı, bu talepleri uygun gördü ve Başkan İmamoğlu’na ileteceğini aktardı. Hem belediye hem de bakanlıklar nezdinde dağınık yapıdan sektörün birlikte hareket ettiği bir yapıya dönüşmesiyle çok ciddi mesafeler alıyoruz. Bunun böyle devam etmesi gerektiğini ve devam edeceğini düşünüyoruz. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159