27.04.2021, 13:52

Anadolu Otogarı, kiralar, ücretsiz servisler, turizm araçları

Türkiye Otobüsçüler Danışma Kurulu adı altındaki bir oluşumu, Türkiye Otobüsçüler Konseyi adıyla platform haline dönüştürdük. Son süreçte hem bakanlıklar nezdinde hem de İBB nezdinde yapılan görüşmelere hep Türkiye Otobüsçüler Konseyi olarak katılım sağlandı. Geçen hafta İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, Genel Sekreter Orhan Demir, Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan ve İSPARK Genel Müdürü Murat Çakır ile online toplantıda buluştuk. 

Toplantının gündemi 

Toplantıda Anadolu Yakası Otogarı girişimleri, Alibeyköy Otogarı, Büyük İstanbul Otogarı kiralar ve dükkan sahipleri talepleri, cep terminaller, transfer merkezleri, ücretsiz servislerin ortak ve ücretli olması, turizm taşımaları ve Aksaray’daki otogarın Büyük İstanbul Otogarı’na taşınması konuları görüşüldü. Toplantının moderatörlüğünü TOBB Sektör Meclisi Başkanı ve Türkiye Otobüsçüler Konseyi Başkanlar Kurulu Üyesi Mustafa Yıldırım yaptı. Anadolu Yakası Otogarı konusunda alternatif araziler üzerinde görüşler ifade edildi. Kamu arazisinin tahsisi konusunda bir çözüme ulaşıldığı takdirde İBB yönetimi bu konuda destek vereceğini ifade etti. Tuzla Belediyesi sınırları içinde planlanan otogar girişimleri de aktarıldı. Sayın Orhan Demir, “Bu korsan girişimle belediyenin uzaktan yakından bir desteği söz konusu değil. Sayın Başkan İmamoğlu’nun bu projeyi istediğine yönelik oluşturan hava da kesinlikle doğru değil. Ayrıca belediye olarak da Tuzla’daki yer tespitlerinde arazinin otogar için yeterli olmadığı yönünde görüş çıktı” açıklamasında bulundu. Ayrıca oraya asılan tabelaların kaldırılmasının istendiği de belirtildi. Tuzla Belediyesi ile yapılan görüşmede o arazi için iş merkezi ruhsatı verildiği yönündeki bilgiler Sayın Mustafa Yıldırım tarafından ifade edildi. 

Otogar kiraları 

Sayın Birol Özcan, Büyük İstanbul Otogarı kiraları ile ilgili talepleri iletti ve salgın sürecinin artarak devam etmesi nedeniyle, yolculuk talebinin düşük kaldığını kiralardaki yüzde 75 indirimin devam etmesini istedi. Sayın Orhan Demir de pandemi süreci devam ettiği sürece kiralara zam yapılmayacağını kaydetti. Alibeyköy Otogarı’nda, kiraların yüzde 75 indirilmesi talepleri dile getirildi. Belediye tarafından Alibeyköy Otogarı için meclis kararı gerektiği ifade edildi. 

Ücretsiz servisler 

Şehiriçi ücretsiz servislerin kamu tarafından ve ücretli şekilde yapılması konusunu ben dile getirdim. Sektörün yüzde 99’unun talebi budur. Sayın Orhan Demir, bu talebi uygun bulduklarını ve İstanbul Otobüs AŞ bünyesinde bu işi yapmaya yönelik planları olduğunu açıkladı. Yine şehir içindeki bilet satış ofislerinin transfer merkezleri ve iki cep terminalinde bir araya getirilmesi konusunu görüştük. TTDER Genel Sekreteri Mehmet Öksüz tarafından turizm araçlarının park sorunu ve TÜRODER Başkanı Adnan Değirmenci tarafından da turizm araçlarından birkaç çeşit yol belgelerinin ve şoför kartı istenmesinin yanlışlığını aktardı. ULOD Başkanı Hasan Kurnaz tarafından da Aksaray’da dağınık yapıda olan terminalin Büyük İstanbul Otogarı’na taşınması konusu aktarıldı. Bu konuda ortak çalışma yapılacağı ve bu tür toplantıların devamı hususunda mutabakata varıldı. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159