05.04.2018, 09:46

Cumhurbaşkanı’na rapor sunacağız

TOFED kongresinin Beştepe’de yapılması için ikinci bir girişim yapıldı. Bu konuda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Hayati Yazıcı ile TOFED Başkanı Birol Özcan görüştü. Bu görüşmelerin konusu sadece TOFED kongrelerinin Beştepe’de yapılması değil, son zamanlarda İBB’nin acele olarak Meclisten geçirdiği, Anadolu yakasında yapılacak otogarın yer tespiti sektörde görüşülmeden belirlendi. 23 peron sadece bir firmaya, örneğin Kamil Koç firmasına bile yetmez. 

Yeni otogarlara birlikte karar verelim
Biz istiyoruz ki, İstanbul’daki gerek merkezi otogarlar gerek cep otogarları gerek ilçelerdeki bilet kesme acente merkezlerini her zamanki gibi gazete haberlerinden öğrenmeyelim. Ortak bir çalıştay düzenleyip belediye, sivil toplum örgütleri, üniversiteler birlikte karar verelim. Yani kendi hizmet vereceğimiz yeri belediye ile birlikte biz birlikte tespit edelim. 
Siyasal iktidarların başarısı sivil toplum örgütleri ile birlikte davranmasından geçer. Hangi mesleği yapıyorsan o mesleğin sivil toplum örgütüyle planlama denetim değerlendirme yapmak doğrudur. Bizim yerel ve merkezi yönetimlerden beklediğimiz budur. Bu hafta boyunca hükümet, Ak Parti ve CHP nezdinde yapılan girişimlerde bulunduk. Taşıma Dünyası’nda çok uzun süredir biz aynı şeyi savunuyoruz: otogarların ve cep otogarlarının yerleri sektörle beraber belirlensin. 

Bize danışılmıyor
Ankara’da da otogar macerasına girildi, otogar ihalesi yapıldı, mülkü satıldı, ama yargıdan döndü. Biz, bütün iddialara rağmen yargının, dava açıldığı takdirde bu tür konularda hukuka uygun kararlar vereceğine inanıyoruz. Biz, yargıya gidilmesin, uzlaşalım istiyoruz. Otogarı bize yapıyorsunuz, ama bize danışmıyorsunuz. TOFED bu konuda önümüzdeki ay çalışmalarını yoğunlaştıracak… TOFED’in Beştepe’de yapacağı genel kurulda Sayın Cumhurbaşkanı’na sektörün bütün sorunlarını içeren dosya sunacağız. Sektörün örgütlenme sorunu hala yasal statüye kavuşmamış olması, sigorta gibi konuları Sayın Cumhurbaşkanı’na ileteceğiz. 

İTO’da uyumlu bir komite oluşması 
Sektör İTO seçimlerine hazırlanırken biz TOFED’in faaliyetlerini anlatmıştık. Biz TÜRSAB’ın yönetimini, acenteleri temsil eden bir yapı olarak görüyoruz. Biz de otobüsçüleri temsil eden bir yapıyız. Hatta TTDER ve diğer dernekleri de birlikte düşünerek, herkesle görüşüyoruz. Bizim amacımız TÜRSAB yönetimi ile birlikte kurumsal olarak otobüs sektörünün de yer alacağı çok uyumlu meslek komitesi oluşturmak. Esas amacımız bizim mesleğimizin yasalarla kurulmuş mesleğe girişte ve çıkışta söz sahibi olan, ödüllendiren ve cezalandıran bir sistemi olan meslek odasına kavuşmak. Bize her zaman, ticaret odaları meslek komiteleriyle TOBB Sektör Meclisi ile ihtiyacınız karşılanmıyor mu diye soruluyor. İşte, görülüyor ki bunlar bu ihtiyacı karşılamıyor. TOBB’un da içinde olmak koşuluyla, nasıl bir Deniz Ticaret Odası deniz ticareti yapanların odası ise biz de karayolu yolcu taşımacılığı yapanız… Hatta karayolu yolcu taşımacıları odası bile olsa, deniz ve demiryolunun da birlikte örgütleneceği bir oda da olabilir. Sorunlarımızı Sayın

Cumhurbaşkanı’na sunmak istiyoruz. 
Busworld’ün, bu sene İzmir’de yapılacağı fuar etkinliği içinde, biz uluslararası bir konferans düzenlemiştik. TOFED olarak TÜYAP ile birlikte fuarların çözüm ortağıyız, ama Busworld otobüsçüler ile ilgili uluslararası bir kurum. Şimdiye kadar karayolu taşımacılığında bir tek IRU’yu tanıdığı için sadece IRU’yu toplantılara çağırmıştı, ama İzmir’deki fuarda 2. Olağan Genel Kurulumuzu onlar da izlediler… 23 ülkeden temsilcilerin katıldığını görünce İzmir’deki fuar etkinliği içerisindeki yaptıkları konferansa IPRU’yu çağırdılar. Ben IPRU’nun da genel sekreteriyim, bu açıdan IPRU orada kendisine verilen değerden memnun olarak kongreye katılacak. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159