banner69

Otobüsçülere 65 yaş üstünü taşıma fırsatı

banner113

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge ile 65 yaş üstündeki vatandaşlara seyahat izin belgesi alarak yolculuk yapma imkanı getirildi. 21 Mayıs Perşembe günü (bugün) saat 09.00’dan itibaren refakatçilerle birlikte seyahat izni alanların sayısı 258 bin 651 kişi oldu. Bu süreçte havayollarının 4 Haziran’a kadar sefer yapmayacağını açıklaması, asker celpleri ve terhislerinin de başlayacak olması ile 65 yaş üstünün seyahat edebilmesiyle otobüse olan ilginin artacağı düşünülüyor.

banner114
GÜNDEM 21.05.2020, 16:14 21.05.2020, 21:32 Taşıma Dünyası
Otobüsçülere 65 yaş üstünü taşıma fırsatı

65 yaş ve üzeri vatandaşlara İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge seyahat imkanı getirildi. Belirtilen şartları sağlayarak seyahat izin belgesi alındığında seyahat süresince kendilerine uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından ve varsa şehirlerarası seyahat yasaklarından muaf olacaklar. Bu muafiyetler yanlarındaki bir refakatçi içinde geçerli olacak. Belirtilen seyahatlerin öncesinde ve sonrasında 65 yaş sokağa çıkma kısıtlamasına ve bulundukları yerlerde var olan ve veya olacak diğer kısıtlamalara tabi olma durumları devam edecek.

Ulaşım konusu


Kendisi ve refakatçisi seyahatlerinde var olan (sefer yapan) tüm modları karayolu, denizyolu, demiryolu ve havayolunu kullanabilecek. Karayolunda sefer yapan otobüsler ile özel araçlarla seyahatlerde mümkün. Havayollarının 4 Haziran’a kadar sefer yapmayacağı açıklandı. Diğer modlarda da sefer bulunmaması ilgiyi otobüslere yönlendirebilir. Bayram dönemi içinde verilecek 65 yaş seyahat izinleri, asker celpleri ve terhisleri de düşünüldüğünde bu ilgi daha da yüksek olabilir. Otobüslerde sadece 65 yaş üstündeki seyahat izinli yolcular ile başka kapsamda seyahat izni alan yolcularda bulunacağından bu otobüslerin kontrol dışı herhangi bir engelle karşılaşmaları söz konusu olmayacaktır.

Seyahat izin belgesi

65 yaş üstü vatandaşlar (üç yıl içinde organ ve kemik iliği nakli olanlar, immün yetmezliği olanlar ile böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren hastalar hariç) seyahat izin belgeleri 21 Mayıs Perşembe günü, saat 09.00’dan itibaren elektronik ortamda E-Devlet, İçişleri Bakanlığı, E-Başvuru Sistemi ve Alo 199 Vefa Destek Hattı üzerinden alınabiliyor.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159