30.05.2019, 11:55

Herkesi memnun eden hareketlilik var

Bayram bereketiyle geldi. Havaalanının taşınması, bayram tatilinin 9 güne çıkması dolayısıyla vatandaşlar yolculuklarını otobüsle yapmayı tercih etmesine yol açtı.

Bir önemli gelişme de, İstanbul yerel yönetim seçimlerinin tekrar yapılacak olması… Oy vermek için memleketinden dönüp yeniden gidecekler olacaktır. Bu da sezon içinde bir diğer hareketlilik anlamına gelir.

TOFED’in iftar yemeğine katıldım. Gerek yönetime gerekse sponsor olan Mercedes-Benz Türk’e çok teşekkür ederim.

İftarda sektörün durumunu konuştuk. Bilet fiyatlarının artan maliyetlerle birlikte yeniden düzenlenmiş olması önemli. Sektör, kendi geleceği için hesaplamaları dikkatli yapmalı ve maliyetleri biletlere yansıtmalıdır. Yoksa hep birlikte zor sürecin etkisinden kurtulmamız mümkün olmaz.

Sezon öncesi öne çıkan iki husus daha var, bana göre. Birincisi, bilet fiyatları yükselmiş, buna bağlı olarak da kaliteli şoförlerin sektöre gelmesini sağlamamız gerekir. Kaliteli sürücü, kaptan şoför bulamıyoruz… Çünkü emeklerinin karşılığını ödemek yerine ucuz işgücüyle yetiniyoruz. Oysa kaliteli kaptan şoförle sürdürülebilir bir taşımacılık yapar, ekonomik krizden de etkilenmeden sıyrılabiliriz.

İkincisi de, artan yolcularla birlikte yeni otobüs ihtiyacı… Belki peron otobüsü değil, ama konforlu ve teknolojik olarak donanımlı otobüslere ihtiyacımız var. Bu ihtiyacı göz ardı edemeyiz.

Bu sezonu akılcı bir şekilde geçirirsek, yolcunun yeniden tercihi olabiliriz. Bunun için gerçekten birlikte hareket etmeli, birlikte yürümeliyiz. Haksız rekabeti biz kendi kendimize büyütüyoruz. Sonrasında da iflaslar artıyor, firmalar batıyor.
Bunu hepimiz yaşayarak deneyimledik.

Unutmadan, bayramla birlikte başlayacak ve sezon boyunca sürecek yoğunluk nedeniyle hatırlatmak istiyorum: Trafik güvenliğine azami riayet etmeliyiz. Banko çalışanından kaptan şoförüne, host/hostesinden, mola yerlerindeki çalışanlara, hatta patronlara kadar hepimiz özenli ve dikkatli olmalıyız. Bunu öncelikli olarak ele almamız gerekir.

Ramazan bayramınızı tebrik ediyorum.

Yolunuz açık olsun.

Sezon hepimize hayırlı olsun. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159