01.07.2021, 16:46

İkinci el piyasasında normale dönüş

İkinci el piyasasında normale dönüş
Yeni bir başlangıç, yeni serüvenler artık çok uzak değil, 1 Temmuz itibari ile yaşama yeniden dönülmeye başlanacak olunması hepimizi heyecanlandırdı.
22 Haziran’da uçuşları açan Rusya ve yasakları kaldıran Almanya ile birlikte birçok Avrupa ülkesinin de bu süreç içinde olmaları turizm sektöründe heyecan yaratmıştır.
 *
Turizmin yüzü gülmeye başlarken, şehirlerarası taşımacılığında yüzde 50 kapasitenin kaldırılması işlerin normale dönmesini sağlayacak bir süreç olacaktır. Ancak bunun çok kolay olmayacağı da ortada, yaşadığımız sıkıntılara ek olarak dövizde yaşanan hareketlilik ve neredeyse her şeye gelen yüzde yüz zamlar, haliyle seyahat ücretlerine de yansımıştır. Bir yerden bir yere seyahat edecek 4 kişilik bir ailenin gidiş maliyeti kişi başına 200 TL’den örneğin 4 kişi, toplam 800 TL. Geliş de aynı şekilde, 800 TL. Yoldaki olası yedi-içti harcaması ortalama 400 TL olsa, al sana kafadan 2 bin TL. Bu durumda aracı olanlar kendi araçlarını tercih edecekledir. Araçları olmayan vatandaşların birçoğu da bu seyahati erteleyecekler veya başka formüller oluşturacaklardır. Tabii ki beklentimiz böyle olmasın. Benim yaptığım sadece bir örnek hesap. Gönlüm işlerin açılıp eski günlerimize geri dönmemizden yana.
 *
Şehirlerarası, turizm, servis ve personel taşımacılığı eski günleri yakalar ise ikinci el alım ve satım işleri de bu yönde hareketlenecektir. Yeni araç fiyatlarının piyasa şartları ve getirisine bakıldığında çok yüksek olması ve faiz oranlarının da bir hayli yukarda oluşu nedeniyle, ikinci el alım satımın daha hareketli olacağını tahmin ediyorum.
 *
Yeni başlayacak normalleşme sürecinin tüm sektörümüze hayırlı olmasını, kazançlarımızın bol; sağlık, huzur, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını temenni ediyorum. ■ 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159