30.05.2019, 11:52

Korsanla mücadele de yeni dönem

Sektörümüzün en yoğun günlerine doğru adımlar atıyoruz. Önümüzde şimdi 9 günlük Ramazan Bayramı tatili var. Bayram sektörümüze beklediği yolcu hareketliliğini getirecek. Bütün sektör mensupları en iyi, en güvenli taşımacılık hizmetini sunmak için büyük çaba harcıyor ve harcamaya devam edecek. Tüm zorluklara rağmen artan yolcu talebi sektörümüzün yüzünü tekrar güldürüyor. Bayram sonrasında da okulların tatil olması hareketliliğin kesintisiz sürmesine devam edecek. Öncelikle herkese iyi bayramlar diliyor ve bol kazançlı bir sezon diliyorum.  

İstişare Kurulu 
Tabii artan yolcu talebi her zaman sektörümüzün sıkıntısı olan korsan ve belgesiz taşımacılara da bir gelir kapısı oluşturuyor. Biz de TOFED olarak sektör mensuplarımızın haklarını korumak adına kayıt dışı çalışan bu taşımacılara yönelik mücadelemizi  sürdürüyoruz.  Daha önce de bu köşede sık sık dile getirdik; Bu tür taşımacılara yönelik İstanbul  Valiliği nezdinde bir istişare kurulu oluşturulması talebimiz buluyordu. Aslında bu adım atılmış ama daha sonra süreç kesintiye uğramıştı. 

Talebimize valilikten olumlu yanıt 
Bu talebimizi İstanbul Ulaştırma Bölge Müdürlüğü vasıtasıyla valiliğe bir kez daha ilettik.  Başvurumuzda,  “İllegal yolcu taşımacılığı, korsan yolcu taşımacılığı veya belge dışı taşımacılık diye adlandırılan yasadışı durum karşısında etkin olacak bir kurum istiyoruz” demiştik. Valilik bu başvurumuzu inceledi ve talebimizi uygun gördü. 

Mücadelede işbirliği 
Artık korsan taşımacılığa yönelik kurumlar arasında sıkı bir işbirliği sağlanacak ve daha hızlı adımların atılması da sağlanacak. Yani Ulaştırma Bölge Müdürlüğü de, Emniyet ve Jandarma birimleri de sektör temsilcileri de bir masanın etrafına oturacak ve dolayısıyla bu tarz aksaklıkların çözümü çok daha hızlı sağlanacak. 
İstanbul Bölge Müdürlüğü’nün katkısı büyük 
TOFED’in dört yıldan beri üzerinde çalıştığı, Vali Yardımcısının başkanlığında toplanacak olan bu kurulun oluşturulmasında Ulaştırma 1. Bölge Müdürlüğü Sayın Rüşdü Akdulun ve Yardımcısı Yalçın Doğan’ın da önemli ölçüde katkıları var. Bu çalışma İstanbul’da başarılı olduğu müddetçe 81 ile yayılacaktır. Bizim, sektörün çatı kuruluşu olarak, diğer illerde de bu kurulun kurulması için elimizden geleni yapacağımızı buradan belirtmek istiyorum. 

4 yıllık emek
Bu kurulun oluşturulmasının arkasında TOFED’in 4 yıllık bir emeği olduğu unutulmamalı tabi. Bu 4 yıllık süreç içinde bizlere destek veren yanımızda olan ve sorunlarımızın çözümü için emek harcayan bütün yetkililere ve sektör mensubu arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür etmek istiyorum. Bu kurulun oluşturulmasıyla korsan taşımacılığa karşı çok sert önlemler alarak kimsenin haksız kazanç elde etmesine ve yolcularımızın can güvenliğini tehlikeye atmasına izin vermeyeceğiz. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159