16.04.2018, 13:10

İTO seçimleri neler başarılacağının göstergesidir

9 Nisan’da gerçekleyen İTO seçimleri sektörün birlik ve beraberlik içerisinde olduğunda neler başarabileceklerinin önemli göstergesidir. Hem TOF hem TOFED olarak TÜRSAB ile görüştük. Ama TÜRSAB Başkanımız Sayın Firuz Bağlıkaya, konuştuğu gibi hareket etmedi. Özellikle bize, “Kimsenin dışarıda kalmasını istemiyorum ve arkadaşlarımıza yetkiyi verdim” dedi. Yetki onlardaysa o zaman kendisiyle niye görüştük? 

Bu bir zaferdir 
Sonuçta TOFED, TOF ve TTDER ittifakıyla turizmcileri de yanımıza alarak zafer kazandık. Bu 48 saatlik bir zaferdir. Onun için diyorum; bu sektör birlik ve beraberlik içinde olduğunda açamayacağı kapı, yıkamayacağı duvar yoktur. Buradan yola çıkarak, bundan sonra sektör menfaatleri söz konusu olduğunda kişiler değil, kurumlar önemlidir anlayışıyla yola devam etmek lazım. Kişileri ön plana getirdiğimiz zaman kişisel sürtüşmeler başlıyor. Bu konuda, şahsen, sırf ittifak sağlansın diye kendi adıma, gerekirse feragat ederim dedim, ama arkadaşlarımız sağ olsun yine de bizi içlerinde tutmaya çalıştılar. 

Önemli işler yaptık
Önemli olan sektörün temsil edilmesidir. Sorunların çözülmesinde Oda ve Odalar Birliği son derece önemlidir. Ben sektörü Odalar Birliği’nde de temsil ediyorum. Önemli işler yaptık. Attığımız adımlar sektöre ciddi yararlar sağladı. Sorun çözmek için, kurumlarda yer almak lazım. Kişiler değil, kurumlar önemlidir, ama kurumları da temsil edebilecek kişilerin olması lazımdır. Özellikle bu seçimde Sayın Mevlüt İlgin, son anda verdiği kararla sektörün bu zaferi kazanmasına katkı sağladı. Sayın Birol Özcan bu konuda Mevlüt Bey’in önerisini değerlendirerek, TTDER- TOF TOFED bir araya gelerek, diğer TÜRSAB üyesi arkadaşlarla beraber büyük bir zafere imza attık. 

İş yapmak için geldik
Biz seçim kazanmak değil, iş yapmak için oraya geldik. Seçimi kaybeden arkadaşlarımızın da taleplerini yönetmeye çalışacağız. Yolumuza bu anlayışla devam edeceğiz. 48 saatte zafer kazanmak TÜRSAB gibi bir kuruma karşı kolay değildi. Bu seçimin kahramanları var. Özellikle TOFED’deki arkadaşlarımızın gayretleri meslektaşlarımız isimlerini tek tek saymayacağım, biz de dostlarımızla temasa geçtik 60 oy farkla yaklaşık bu seçimi kazandık. 

Hayırlı olsun
İTO seçim sonuçları sektörlerimize hayırlı olsun. Hemen arkasında bir seçim daha var. Ülkemiz ve mesleğimiz için hayırlı olmasını diliyorum ben. İnşallah bundan sonraki dönemde, irade koyup yeni meclisin, İTO’yu çok daha etkin bir şekilde kullanması lazım. Kamu kurumları nezdinde temsil etmesi lazım, sorunların çözümüne katkı sağlaması lazım.  Başkan adayları da zannediyorum bu anlayışla devam edecektir. Nitelikli bir oda yönetimi ve meclisler oluştu. İnanıyorum ki, İstanbul’daki sorunların çözümüne katkı sağlayacaktır. İstanbul ticarette kilit noktadadır. Türkiye’nin sorunları da İstanbul’dan çözülür, onun için Bakanlıklarla kamu kurumlarıyla ve belediyelerle olan çözümlerde bu platformu kullanacaklarını biliyorum. 

Toplantımız 4 Mayıs’ta  
Otobüs kazalarının önlenmesine yönelik İçişleri Bakanlığı ile 1 Mart’ta ilkini gerçekleştirdiğimiz toplantının ikincisini Bakan Sayın Süleyman Soylu’nun davetiyle 12 Nisan’da gerçekleştirme kararı aldık. Ancak Sayın Bakanın yoğun programı toplantımızın önce 25 Nisan’a daha sonra da 4 Mayıs’a ertelenmesine neden oldu. Meslektaşlarımız kusura bakmasınlar. 

Busworld Fuarı’na bekliyoruz
Arkadaşlarımızın hazırlıklarını tamamlaması ve talepleri doğru aktarmak için iyi bir fırsat bu. Aynı anlayışla katılmalarını bekliyorum. 19-21 Nisan’da, İzmir’de Busworld Fuarımız var. Herkesi davet ediyoruz. Ulaştırma Bölge toplantısı yapacağız. Ulaştırma Bakanlığı’ndan bürokrat arkadaşlarla Karayolu Düzenleme Genel Müdürümüz ve Genel Müdür Yardımcısı toplantıya gelecekler. Sektörün yönetmelik, U-EDTS ve diğer sorunlarını masaya yatıracağız. Bilgi teknolojilerini ulaşımla paralel bir şekilde kullanıp kazaların önlenmesi başta olmak üzere diğer kayıt dışı taşımaların da izlenebileceği U-EDTS sisteminin uygulamaya geçmesi lazım. Busworld Fuarı’na, Sanayi Bakanımızın da katılımını arzuluyoruz.  Otomotiv sektörü Türkiye’nin taşıyıcı sektörüdür. Türk otomotiv sanayisinin kalbi orada atacak. Bütün meslektaşlarımızı da oraya bekliyorum. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159