05.04.2018, 09:44

Mesele icraat yapmaktır

9 Nisan’da İTO seçimleri var.  İTO’da komite içerisinde TÜRSAB ile iç içeyiz. Yeni Başkan Sayın Firuz Bağlıkaya’yı ziyaret ettiğimizde, kendisine TOF, TOFED, TÜRSAB hep birlikte bir arada olmamız gerektiğini söyledik. Turizm taşımacılarının büyük bir camia olduğunu, onun için taraf olmamalarını, hepimize eşit mesafede olmalarını rica ettik. Bize herhangi bir ayrımcılık yapmayacağını, taraf olmadıklarını, herkesin mecliste temsil edilmesini istediğini söyledi, bu konuda çalışıldığını da aktardı. 

İTO’birçok çalışma yaptık
Mesele ticaret odasında olmak değil, ticaret odasında bir şeyler yapmaktır. 
Biz, Sayın Başbakanımızı, Ulaştırma Bakanıyken oraya getirdik, sektörün telif hakları gibi birçok konusunu gündeme getirdik. Ticaret odasında telif haklarıyla ilgili birçok çalışma yaptık. İTO’dan aldığımız destekle engelli konusunda ciddi bir çalışma yaptık. Mesele buralarda icraat yapmaktır. Sektörün nitelikli temsil gücüne kavuşmasıdır. Biz gerektiğinde feragat etmesini de biliriz. Önemli olan TÜRSAB’ın üye sayısı çok olduğu için burada dengeleri sağlamasıdır. İki meclis üyeliğini onlar alsın, iki meclis üyeliği de TOF ve TOFED’e verilsin. Birer de komite üyesiyle dolayısıyla sektörün tamamı temsil hakkına kavuşmuş olsun diye bir talepte bulunduk. 

Sektörün ihtiyacı var
Ayrı bir liste olarak çıkmayı düşünmedik bugüne kadar, ama önümüzdeki günler neyi gösterecek bilemiyoruz. Seçimlere iki hafta kaldı. Seçimler hayırlı olsun. Seçilenler sektörü temsil edecekler. Seçimler umarım işi ve adaletli olur. Bütün sektörler temsil hakkına kavuşur, dolayısıyla dengeli bir temsil hakkı olur. Sayın Başkan da turizmcilerin mutlaka olması gerektiğini belirtti. Hangimiz olursak olalım, bu sektörün temsil edilmeye ihtiyacı var. 

Anadolu Otogarı
Gündemde Anadolu yakasındaki otogarla ilgili haberler var. Belediye, 64 bin dönüm üzerine kurulu  otogar projesini gazetelere açıkladı. Bu otogarda 23 peron olacak, bu ancak bizim bir bilemediniz iki tane firmanın ihtiyacını karşılar. Dolayısıyla mahalle arasında otogar doğru olmaz. Belediye bu konuda alternatif alan olmadığı için zorluyor diye düşünüyorum. Başka fonksiyonlarda koyacaklar otogarın içine. Sayın Başkanımızla Kurtköy’deki otogar meselesini çözmeye çalışıyoruz. Kurtköy otogarı, daha önce havaalanının sırtındaki 250 dönümlük alanda yapılacaktı, orası iptal oldu. Ataşehir’de yapmaya kalktık, orası da iptal oldu. Formula pistinin yanında olacaktı, iptal oldu. Otogarlar kalıcı eserlerdir, onun için en doğru yere, en işlevli yere yapmak lazım. Şehrin yoğun olduğu yerde, mahalle arasında yapılacak bir otogar, gelecekte çok büyük sıkıntı yaratır. Kurtköy ve havaalanı çevresi farklı gelişmelere sahne olacak. Bu arada, belediyenin bu konudaki arazi sıkıntısını anlıyoruz, ama olmayacak duaya amin dememek lazım. Biz, bu konuda büyükşehire yardımcı olmaya çalışıyoruz. Doğru yerde, doğru alanda otogar yapılması konusunda ısrarlarımızı sürdüreceğiz.

Cep otogarları
Diğer tarafta da Hadımköy’deki cep terminalleri konusu var… Trakya istikametine giden araçlarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Bayrampaşa’daki otogarın ıslah çalışmalarına devam ediyoruz, bu konuda Büyükşehir Belediyesine bilgi verdik. Haklarımızı, uzatma taleplerimizi, ıslah yatırımlarını yaparak, bu otogarın gelecek yıllarda da hizmet vermesini sağlayacak düzenlemeleri yapmaya çalışıyoruz. 

Busworld Fuarı
19-20-21 Nisan’da, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde yapılacak İzmir Busworld Fuarı var. Ulaştırma Bakanlığımızla da görüştük, bu fuarla aynı zamanda İzmir’de bölge toplantısını da yapacağız. İçişleri Bakanlığı da U-EDTS sistemi, kazaların önlenmesi konusunda atılacak adımlarla ilgili bu bölge toplantısı gerçekleştireceğiz. Bu konuda Genel Müdür Yardımcısı Sayın Mahmut Gürses ile konuştuk. Bölge toplantısını yapacağız. Kendilerine daha önce bilgi vermiştik. Şimdi onun davet yazılarını çıkaracağız. 

İkinci el fuarı 
İzmir, turizm taşımacılığının önemli merkezlerinden. Bu yılki veriler turizmin çok canlı geçeceğini gösteriyor. Yüksek rezervasyonlar var. Türkiye bu kadar sıkıntılı dönemde bu kadar turizm talebi alıyorsa, bize de bunu doğru yönetmek düşer. Onun için de kazaların önlenmesi ve sektörün içinde bulunduğu sıkıntıları görüşeceğimiz geniş katılımlı bölge toplantısını İzmir’de yapacağız. Bu yıl ilk defa İzmir’de yapılacak Busworld Fuarı’na çok büyük ilgi var, Kafkaslardan, Balkanlardan, ciddi ülkelerden önemli katılımlar var. Uluslararası katılımlarla geçecek fuara şirket ve resmi bakanlıklar da katılacak.  Daimi bir ikinci el fuarına yönelik olarak Busworld yönetimi ile bir anlaşma yaptık. Türkiye’de uluslar arası ikinci el fuarı yapma konusunda adım atacağız. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159