05.06.2017, 11:00

Otogarlar çalıştayına hazırız

TOFED heyeti olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Yunus Emre Ayözen’i Nisan ayında ziyaret etmiş ve planlanan otogarlara yönelik görüşmüştük. Bu görüşmede; merkezi otogar hangisi olacak, Anadolu yakasında hangi otogar yapılacak, İstanbul Otogarı’nın ıslah edilip devam etme imkanı var mı -ki bizce var- İstanbul’da cep terminalleri nerede yapılmalı ve nasıl bir işlev üstlenmeli gibi sorunları dile getirdik. Bütün bu konuları görüşebileceğimiz; İSPARK yetkilileri de dahil, sivil toplum örgütleri, İTO, TOBB meslek örgütleri, üniversitelerden akademisyenlerin katılacağı ve sonuçlarını kabul edeceğimiz bir çalıştay düzenlemesine yönelik teklifimizi  Sayın Yunus Emre Ayözen’e iletmiştik. 

Birlikte karar alalım 

Kendisi de bu teklifi çok olumlu bulmuştu. Şimdi Büyükşehir Belediyesi’nin çalıştaya yönelik adım atmasını bekliyoruz. Çalıştay; birlikte çalışmak ve karar almaktır. Şimdiye kadar yapılan uygulamalarda yaşanan sorunlar ortada. Çalıştay için biz hazırız, sektör hazır. 
Sektör için örnek girişim 

Güneydoğu’da başlayan istikrar ve maliyet altı satışların olmamasına yönelik girişimler olumlu sonuçlar veriyor. İstanbul, Ankara, Adana, Mersin ve Diyarbakır’da toplantılar yapılıyor. Sektörümüz için iyi bir ses ve örnek olan bu dayanışmayı TOFED olarak destekliyoruz.

Telif hakları 

Telif hakları konusunda TOBB Sektör Meclisi Başkanı Sayın Mustafa Yıldırım, sektörün ortak görüşü olan düşüncelerin hayata geçirilmesine ve bu sorunun çözümüne yönelik girişimlerini sürdürüyor, biz de destekliyoruz.   

TOFED iftarı 9 Haziran’da 

TOFED 9 Haziran Cuma akşamı 48’inci iftarını Polat Renaissance Hotel’de düzenliyor. İftar geleneği Türkiye Otobüsçüler Cemiyeti’nden başlıyor ve UATOD ile devam ediyor. Bu yemeğin ev sahibi TOFED olmasına rağmen, IPRU ve TOSEV gibi sektörden doğan ortak kuruluşlarla birlikte düzenliyoruz. Ulaştırma Bakanlığı’nın, Belediyenin ve İSPARK yetkililerinin katılımı sektörde dayanışma ruhunu arttıracaktır. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159