12.06.2018, 13:53

Sezon başladı, hayırlı olsun

Mübarek ramazan başladı ve bitti, işte, bayramla birlikte sezon da açıldı. Seçim de erkene alınınca, bir hareketlilik aldı başını gidiyor. 

Bir tarafta, iğneden ipliğe zam yapılıyor, bir tarafta da devlet benzin ve mazottaki zamları vergi ile dengeliyor, diğer tarafta da faizler yükseliyor. Enflasyonun durumunu ne siz sorun ne ben söyleyeyim…

Bayramın arkasından yapılacak seçimler nedeniyle yolcu hareketliliği ile birlikte seferlerdeki doluluk oranı yüksek olacaktır. Bu hareketliliğe bakarak sezonun, geçmiş yıllara bakarak iyi başladığını söylemek doğ3ru gibi… Ama hep böyle seçim denk gelmez ki!

Biz otobüsçüler, seçimlerde yükselen dalgayı bir türlü göremiyoruz ve devlet desteği sağlayamıyoruz. Aslına bakarsanız devletten yana olan, ekonominin can damarı niteliğindeki karayoluyla yolcu taşımacılığı sektörünün hak ettiği çok şey var. Siz de biliyorsunuz ki, ağlamayan bebeğe emzik vermez kimse. Bakın taksicilere, iki konvoy düzenlediler, bir miting yaptılar, seslerini yükselttiler ve ubere karşı kazandılar. Haklılar mıydı, haksızlar mıydı onu tartışmıyorum. Önemli olan fırsatları değerlendirmek. Seçim süreci olmasaydı, bu hakka alabilirler miydi, bilmiyorum.

Biz ne yapıyoruz? Anlı şanlı, hepsi yandan çarklı bir elin sayısını geçen federasyonumuz var. Otobüsçünün haklı beklentisini söndürmekle iş yaptıklarını sanıyorlar. Otobüsçü yangına düşmüş, onlar hala havanda su dövüyor. Gazetemizde çok önemli bir manşet vardı: “Yükselen döviz ile birlikte asıl darbe yılbaşında” diye, hatırlıyor musunuz? Köprü ve otoyolların geçiş ücreti dolar üzerinden hesaplanıyor. O fark birden binecek üzerimize. Ne olduğunu şaşıracağız. O zaman iş işten geçmiş olmaz inşallah.

Sektörümüzün en önemli köşe taşlarından Mercedes-Benz Türk’ün İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün’ün değerli annesi hayatını kaybetti. Annelerin kaybı çok üzüntü verir, çok… Merhumeye Allah’tan rahmet, Süer Sülün ve ailesine baş sağlığı diliyorum.

Ramazan bayramınızı kutluyor, otobüsçü meslektaşlarıma hayırlı sezonlar ve bol kazançlar diliyorum. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159