27.02.2017, 11:17

Şimdi hedef, Terminal Çalıştayı

TOFED Merkez Yürütme Kurulu olarak geçen hafta bir araya geldik. Gündemimizin ilk maddesi, Ulaştırma Bakanlığı ile gerçekleştirdiğimiz Çalıştay’ın değerlendirilmesiydi. Çalıştay’ın çok verimli olduğu ve bundan sonraki süreçte Bakanlık ile yeni Yönetmeliğin hazırlanması aşamasında katılımcı bir anlayışla sektörün taleplerinin hayata geçmesi ve yaşanan sorunlara çözüm bulunması için görüş alışverişinin devam etmesinin en büyük arzumuz olduğu ifade edildi. 

Basiretli ortak, sözünün eri 
Ancak bu noktada ifade etmem gerekir ki, TOFED her türlü aktivite ve çözüm arayışında sektörümüzdeki derneklerle işbirliğine büyük önem veriyor. Bu konuda kapımız her zaman açık. Ancak bu tür işbirliklerinde basiretli ortak ve sözünün eri olmak gerekiyor. Çalıştay öncesinde sektörün bütün aktörleri bir araya gelir, itirazlar değerlendirilir ve ortak metinler çıkarılır. Kimsenin artık ortak metin aleyhinde olma lüksü yoktur. Ortak taslak reddediliyorsa, o zaman niye çalışmalara katılıp, ortak metne imza atılıyor. Karakolda susup, mahkemede konuşmak olmaz. Toplantılarda verilen taahhütlere herkes uymak zorundadır.  

2017 çalışma planı 
MYK’da görüştüğümüz gündem maddeleri arasında, 2017 yılının ilk iki ayındaki çalışmaların değerlendirilmesiyle yılın tamamında yapılacak çalışmalar vardı. Çalışmalarımız da gösteriyor ki, sektörümüzün yaşadığı sorunlarda TOFED’in toplantılarda katılımcı olarak yer alması ve görüşlerini ifade etmesi kamu için de büyük önem taşıyor. TOFED, bu süreçte Ulaştırma Bakanlığı ile Yönetmelik çalışmasında aktif yer alacaktır. Yine diğer sivil toplum örgütleri ile işbirliğine devam edeceğiz. 

İDO ile işbirliği 
Yenikapı-Yalova, Yenikapı-Mudanya, Eskihisar-Topçular gibi feribot geçişlerinde otobüslerin daha ekonomik bir şekilde yararlanmasını sağlamak amacıyla İDO yönetimi nezdinde girişimlerde bulunmak da çalışma planımız içinde yer alıyor. Korsan Taşımacılık Koordinasyon Kurulu’nun oluşturulması için İstanbul Valiliği nezdinde yürüttüğümüz çalışmayı da sonuçlandırmak üzereyiz. Trakya bölgesinde A1 belgesiyle korsan olarak faaliyet gösteren taşımacılara yönelikte Bölge Müdürlüğü ile işbirliği içinde olmaya özen göstereceğiz. Korsan taşımacılık konusundaki raporumuzu Emniyet Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Sayın Mehmet Akdeniz ve Trafik Uygulama Denetleme Daire Başkanı Sayın Kenan Aydoğan’a ayrıntılı bir şekilde sunacağız. 

Terminal çalıştayı 
Terminallerde yaşanan sorunların tespiti ve çözüm önerilerini bir Çalıştay gündemine taşımak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hayrettin Güngör’ü ziyaret ederek görüşmelerde bulunacağız. Bu çalıştaya UDHB, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Türkiye Belediyeler Birliği ve sivil toplum kuruluşların iştirakini sağlamaya yönelik girişimlerde bulunmak istiyoruz. Muş, Nevşehir ve Çanakkale derneklerinin kuruluş çalışmalarını sonuçlandırarak TOFED’e katılmalarını sağlayacağız.  TOFED Akademi’de SRC, ÜDY ve ODY eğitim faaliyetlerimiz başlıyor. TOSEV’den burs alacak öğrencilerin isim listesini kesinleştirerek ödemelere başlayacağız. TOFED denetim ve örgütlenme biriminin, haksız ve yıkıcı rekabet ile korsan karayolu yolcu taşımacılığıyla ilgili toplantılar da devam edecek. 

İstanbul Otogarı 
İstanbul Otogarının yerinde kalması, inşa edilmesi planlanan terminaller ve otobüsçülere 3’üncü köprü zorunluluğunun kaldırılmasına yönelik Belediye nezdinde girişimlerde bulunacağız.

IPRU’ya destek arayışı 
IPRU’ya destek olunması ile ilgili kamu nezdinde girişimlere devam etmek, konuyu Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın ardından Başbakanlığa taşımak çalışma planımız arasında yer alıyor. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159