26.07.2017, 12:35

Yüzyılın yarısı… Mercedes-Benz Türk

Cumhuriyetle birlikte atılım hamlesine girişen Türkiye, gelişmenin ulaşımla bağını iyi kurmuş, “anayurdu dört baştan” demir ağlarla örmüştü. Kuzeyden güneye, doğudan batıya ana hat oluşturulmuşsa da o hattın diğer uçlara gitmesi sağlanamamıştı. Bunun en kolayı karayolu taşımacılığıydı ve noktadan noktaya taşımacılık hem seri hem de istenilen kaliteyi tutturma imkanı veriyordu. 

Teknoloji geliştikçe yollar düzelmeye, yollar düzeldikçe araçlar modernleşmeye, araçlar modernleşince de yolculuklar arttı. Bu, beraberinde refah düzeyini yükseltti. Yükselen refah düzeyinin de etkisiyle insan hareketliliği çoğaldı. Birbirini tetikleyen bu durum, ülkemizin daha da gelişmesini, bugünlere gelmesini sağladı.

Karayoluyla yolcu taşımacılığı ana ulaşım sistemi haline gelince, dünyanın en önemli otobüs üreticileri burada da fabrika açma kararı verdi. Bunlardan Mercedes-Benz, Otomarsan adıyla ilk üretimini 1967 yılında İstanbul’da yaptı.
Bundan tam 50 yıl önce başlayan yolculuk giderek artan bir ivme ve enerjiyle devam ediyor. Mercedes-Benz Türk, sadece üretimiyle değil, istihdamı, ihracatı, sosyal gelişim projeleri, sponsorlukları, gençleri desteklemesiyle de ülkemizin gururu oldu bu geçen 50 yılda. 

Mercedes-Benz Türk’ün bu faaliyeti ve çalışmaları artarak devam edecektir. Otobüs ve kamyon üretimiyle Türkiye’nin sanayi hamlesinin taşıyıcısı olan Mercedes-Benz Türk, yukarıda ele aldığımız gelişme ve yükselme eğrisini her geçen gün daha da yukarı çıkaracağının müjdesini de verdi 50’nci yıl kutlamalarıyla. 

Karayoluyla yolcu taşımacılığı sektörünün, şoföründen işletmecisine kadar iç içe olduğu Mercedes-Benz Türk, otobüsçünün en yakın, en büyük, en önemli dostu olarak da çok büyük. Yolcu beklentisini, taleplerini, olmasını istediklerini kaptanlar aracılığıyla bizlere iletiyor. Tabii, kaptanların da beklentileri, istek ve arzuları var. Biz hepsini doğrudan Mercedes-Benz Türk yöneticilerine iletiyoruz. Şu olmaz, bunu yapamayız demiyorlar. Ellerinden geldiğince, hatta daha da geliştirerek daha da etkili olmasını sağlamak için üzerinde çalışıyorlar. İşte, “Peron otobüsü” tanımı, bu nedenle artık tarihe karıştı, çünkü Mercedes-Benz bütün modelleriyle peron otobüsü üretiyor zaten.

Mercedes-Benz Türk’ü, tüm çalışanlarıyla birlikte kurum olarak kutluyorum. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159