28.08.2017, 13:06

Çözüm yine yok…

 Çözüm yine yok…
Gelişmişliğin göstergesi önceden görmektir, ihtimalleri de düşünüp ona göre önlem almaktır. A planının yanı sıra B, hatta C planı yapmaktır… Peki, bizde yapılıyor mu? Ne gezer!

Benim oğlum bina okur, döner döner bir daha okur… Atalarımızın bu sözü yüzyıllar öncesinden geliyor, ama ders çıkaran yok. Her bayram aynı sorun gündeme gelir, ama kalıcı çözüm bir türlü aklımıza gelmez.

Bir de şu var; söylediğim zaman gülüyor arkadaşlarım bu ağlanacak durumumuza… Sanki bayramlar ansızın geliyor. Hiç haber vermeden geldiği için de önlem almakta gecikiyor etkili, yetkililer ve tabii, bizim anlı şanlı, biraz da yandan çarklı federasyonlarımız. 

Elhamdülillah, 1400 yıldır biliniyor dini bayramlarımızın ne zaman olacağı, hangi güne ve döneme denk geleceği… 100 yıl sonrasında da hangi güne geleceğini torunum bile biliyor… Efendiler, artık bilgisayar çağındayız. Bir tuşla öğrenmek mümkün. Ama bizim Bakanlığımızın yetkilileri son hafta izin veriyor, araç kiralamaya… Diyeceksiniz ki, artık gelenek oldu, her bayram izin veriliyor zaten, ona göre davran sen de… Ben de diyorum ki, madem geleneksel oldu, bunu yasayla, yönetmelikle bağla, sen sağ ben selamet…

Buna benzer bir durum da otogarlarda yaşanıyor… Özellikle İstanbul Otogarında, takip edin siz de görün, yine kuyruklar olacak, yine otobüsler çıkmakta zorlanacak, girmekte gecikecek. Olan kaptanlara, yolculara olacak. Bazı arkadaşlarım, “yolcuya olandan bize ne” diyor. Ben de, “yolcu olmazsa, siz kendinizi gezdirirsiniz bir fabrika fiyatına aldığınız otobüslerle” diye cevaplıyorum onları. Yolcu bizim velinimetimiz. Yolcuya değer vermezsek, zaten zor durumda olan karayoluyla yolcu taşımacılığı sektörü, devletin de havayoluna, demiryoluna verdiği desteğin de etkisiyle çabucak iflas eder. Hem de öyle eder ki, hepimiz ne olduğunu bilemeyiz bile.

Haklısınız, bu bir bayram yazısı olmadı, ama birilerinin bu gerçeği dile getirmesi gerekiyordu. Ben, her zamanki gibi, kimseden korkum olmadığı, kimseye bağımlı olmadığım için meslektaşlarımın aklından geçeni yüksek sesle söylüyorum. Herkes hak verecek içinden, ama dillendirmeye gelince… “Evreşe yolları dar” 
Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum. Yolunuz açık, seferleriniz dolu olsun. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159