banner69

Karsan üretimi Hyundai H350 yollarda

banner113

Karsan üretimi Hyundai H350 Serisi minibüs, panelvan ve kamyonetler Türkiye pazarına sunuldu.

banner114
TAŞITLAR 08.06.2015, 15:18 08.06.2015, 15:44 Taşıma Dünyası
Karsan üretimi Hyundai H350 yollarda




ERKAN YILMAZ / ANTALYA




19-21 Mayıs tarihleri arasında Hyundai tarafından Antalya Belek’teki Kempinski Hotel The Dome’da düzenlenen  “Test Sürüşü Organizasyonu”na İspanya, Almanya, Avusturya, İsviçre, Polonya, Hollanda, İrlanda, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye’den basın mensupları davet edildi. 20 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirilen basın bilgilendirme toplantısı, Hyundai Motor Company’nin İhracat Satışlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Edward Lee’nin açılış konuşması ile başladı. 


110 bin yıllık ticari araç üretimi 
Hyundai Motor Europe’un Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Thomas A.Schmid, dünyanın beşinci büyük araç üreticisi olduklarını belirterek, “2014’te 8 milyon adetten fazla araç satışı yapan Grubun 2015 sonu itibariyle toplam satışı 100 milyonu geçecek. Hyundai Motor, halihazırda yıllık 110 bin adet üretim kapasitesiyle dünyanın ticari araç üreticileri arasında 12’nci sırada yer alıyor. 2014 yılında Hyundai ticari araçları tüm dünyada toplam 111 farklı pazarda satıldı. Hyundai’ın mevcut ticari araç portföyünde 3,5 ton ila 40 ton (GVW) aralığında değişen kapasiteye sahip 9 kamyon ve otobüs modeli bulunuyor. Bugün kendi ülkemiz Güney Kore'de Hyundai modelleri, ticari araç pazar segmentlerinin yüzde 70'ini kapsıyor” dedi. 


2020 hedefi 
Ticari araçlardaki büyüme stratejileri doğrultusunda Çin ve Avrupa’daki faaliyetlerini arttıracaklarını vurgulayan Schmid, “Önümüzdeki 5 yılda ticari araç üretimimizi yüzde 190 artırarak yıllık 320 bin adede çıkartmayı hedefliyoruz. Global vizyonumuz 2020’de dünyanın en büyük beş ticari araç üreticisinden biri olmak. H350 araçlarını Avrupa pazarı için dört yıllık bir programın sonucunda tasarladık. 2010’lu yılların sonuna geldiğimizde, HMC ürünlerinin ticari operasyonlarının 140’dan fazla ülkede yürütülmesini hedefledik. 2016 yılından itibaren de satış adetleri ve pazar paylarını yükselterek ilerlemeyi hedefliyoruz Hyundai Motor'un global vizyonu, 2020 sonu itibariyle dünyanın "ilk 5" ticari araç üreticisinden biri olmak” dedi. 


5 yıl içinde yüzde 15 büyüme 
Avrupa Birliği’nde hafif ticari araç pazarının yıllık 1 milyon adet civarında gerçekleştiğine dikkat çeken Schmid, “En büyük talep ise 3,5 ton segmentindeki araçlara yönelik. Toplam hafif ticari araç pazarının yüzde 50'sini temsil eden bu araçların, önümüzdeki 5 yıl içinde, diğer segmentlerden iki kat fazla bir hızla, yüzde 15 oranında büyüme sergileyeceği bekleniyor” dedi.


Pazarlama stratejisi 
Thomas A.Schmid, H350’nın pazarlama stratejisine yönelik ise şu bilgileri verdi: “H350'nin üretim bandı tamamıyla faaliyete geçer geçmez yıllık 25 bin adet bir kapasiteye ulaşacak. 2015 için Avrupa’daki satış hedefimiz 3 bin. Ancak H350'nin satışlarını 2016'dan itibaren hızlı bir şekilde arttırmayı 3 yıl içinde Avrupa'nın hafif ticari araç pazarında yüzde 2,5'lik bir pay sahibi olmayı planlıyoruz. Bu yıl Avrupa’da 9 farklı pazarda H350 tanıtımlarına başladık ve tanıtımları birkaç aydır sürdürüyoruz. Türkiye'de satışlar bu ay başlayacak ve Türkiye'deki satışları Haziran'da Belçika, Çek Cumhuriyeti ve Almanya izleyecek. Bu ülkeleri Eylül'de Avusturya, İtalya, Polonya, İspanya ve İsviçre izliyor olacak. Bu ülkelerdeki yaklaşık 900 Hyundai bayisi arasından özel hafif ticari araç bayileri belirlenecek.”
3 farklı versiyon 
Hyundai Motor Europe’un Filo Satış ve Pazarlama Direktörü Adrian Porter ise H350 araçlarıyla ilgili bilgi verdi: “H350 sadece Hyundai'ın yeni hafif ticari aracı olmakla kalmıyor. Bu araç, aynı zamanda on yıllardan bu yana Avrupa'nın büyük van piyasasına sürülmüş ilk yeni rakip konumunda. H350, müşterilerin ticari başarılarını arttırmaya yardımcı olmak hedefiyle geliştirildi. Bu aracın segmenti altüst edeceğinden eminiz. Hafif ticari araç müşterilerinin ihtiyaçları genellikle son derece özel. Bu yüzden biz de “Panelvan”, “Minibüs” ve “Şasi Kamyonet” olmak üzere üç farklı versiyon sunuyoruz. Ürünümüzün tüm versiyonları; geniş kargo kapasitesine, ergonomik tasarıma, güçlü performansa, yüksek emniyet stand üartların a, etkili bir güvenilirliğe ve rekabetçi bir fiyata sahip. 


Kargo alanı H350'yi ayırıyor 
Uzun dingil mesafeli modelimiz, son derece önemli olarak 3,5 ton sınıfında 5 adet Avrupa palet kapasitesine sahip. H350, bu özelliğini 3,6 metreyi geçen kargo bölümü uzunluğuna ve sınıfının en iyisi niteliğindeki 12,9 metre küplük kargo kapasitesine borçlu. Panelvanın geniş iç hacmine erişmek, iki adet geniş arka kapı ve bir adet yan kapı sayesinde son derece kolay. Farklı açılarda açılabilen arka kapılar ve kargo bölmesi yerden sadece 690 mm yüksek. H350 satışlarının çoğunluğunu panelvan oluşturacak olsa da 13+1 koltuk düzeni ve farklı kapı düzenlerine sahip bir otobüsü de piyasa sunuyor olacağız (Türkiye’de 16+1 de mümkün olacak). Araç, geniş iç hacmi sayesinde sınıfında lider bir uzunluğa, geniş koltuk aralığına,  koltuk üzeri depolama raflarına ve okuma ışıklarına sahip. Ayrıca arka sıranın hemen arkasındaki bagaj bölmesi de 540 mm genişliğinde. H350’de, Hyundai’ın standart veya yüksek motor gücüne sahip, arkadan çekişli ve altı vitesli düz şanzımanlı 2,5 litre turbo dizel motoru kullanıldı. Motorun özellikleri gerçek çalışma koşullarına yönelik olarak, en çok kullanılan 1.500-2.500 rpm devir hızı aralığında yüzde 10-20 daha fazla tork üretmek üzere geliştirildi. Panelvan ve şasi kamyonet modellerinde 3,0 tonluk bir çekiş kapasitesi bulunurken otobüs 2,5 tona kadar yük taşıyabiliyor.” 


H350 ürün ailesi: Panelvan, minibüs, kamyonet



H350 Panelvan:
İki farklı şasi boyunda, sırasıyla 10,5m³ ve 12,9m³ yükleme hacmine sahip, versiyonları bulunuyor. 3,5 ton azami yüklü ağırlık sınıfında, üstün yükleme kapasite ile sınıfında fark yaratıyor. 3,6m uzunluğundaki yükleme alanına beş adet Euro-Pallet yerleştirilebiliyor.
270 dereceye kadar açılabilen arka kapılarıyla, her türlü zor yükleme koşulunun rahatlıkla üstesinden gelecek şekilde tasarlandı. 690 mm’lik yükleme yüksekliği ile hiç efor sarf etmeden tek seferde her türlü yük H350 panelvan içerisine yüklenebiliyor.


H350 Minibüs: 13+1 ve 16+1 yolcu kapasiteli minibüs alternatifleri ile toplu taşımacılıkta önemli bir aktör devreye giriyor. Personel-okul ve turizm taşımacılığı için ideal bir araç. H350 minibüs model versiyonları, ayrıca projeksiyon tip LED farlarıyla dikkat çekiyor.


H350 Kamyonet: H350 ürün ailesi, üçüncü üyesi olan kamyonet modeli ile tamamlanıyor. İki farklı şasi uzunluğu ile her türlü ihtiyaca cevap verecek esneklikte olan H350 kamyonetler; sağlam, dayanıklı ve güvenilir şasi platform yapısı ile geniş üstyapı seçenekleri ve esnekliğine sahip. 2,32m genişliğine kadar elverişli bu üstyapılar ile daha fazla yük ve daha fazla kazanç standart oluyor.


Geliştirilmiş yakıt ekonomisi: H350’ye Hyundai’nin “Idle Stop’n Go” olarak adlandırılan “akıllı dur kalk” teknolojisini eklemek mümkün. Vites değiştirme göstergesi, ekonomik bir sürüş sağlarken gelişmiş akü yönetim sistemi frenleme enerjisinin geri kazanılmasını sağlayarak aküyü şarj ediyor. Bütün bu faktörler yakıt tüketimini yüzde 10’a kadar azaltmaya yardımcı oluyor. Ayrıca ekonomik sürüş butonu, motoru ekonomik moda alarak yakıt ekonomisinde yüzde 2 oranında ekstra bir artış sağlıyor.


2 yıl sınırsız km
Her modelde, rekabetçi iki yıl sınırsız km ve 10 yıl paslanmazlık garantisi bulunuyor. EurotaxGlass’s üç yıl ve 90 bin km sonrasında aracın değerinin yüzde 36 olacağını teyit etti. Bu değer, bu segmentte rakiplerin ortalamasından yaklaşık yüzde 2 daha fazla.
Araçta standart olarak 25 saklama bölmesi ile üç adet elektrik prizi bulunuyor.  


Geniş hacimli kabin 
H350’ün sürücü kabini, hacim ve görüş mesafesi açısından da otomobilleri aratmıyor.  Sürücünün net görüş hattı ve H350’nin derin yan camları sayesinde dışarısı rahatça görülebiliyor ve ön cam 44 derecelik son derece rekabetçi bir görüş açısı sunuyor. Kullanıcı dostu hız kontrolü, arka güvenlik kamerası, park yardım sistemi ve silecekleri harekete geçiren yağmur sensörü de sahip olunan özellikler arasında. İç ve dış kısımlardaki LED ışıklar da aracın genel enerji verimliliğine katkıda bulunuyor.


Üstün sürüş konforu
H350 12,9 metrelik dönüş çapı ile şehiriçi kullanıma çok uygun. Rahatlık ve konfor sağlayan bu özellikler, araç sürücüsünün memnuniyetini arttırmakla kalmıyor, aynı zamanda güvenlik ve etkinlik de sağlıyor.


Aktif Emniyet
Araca dahil olan dinamik kontrol sistemi ile dokuz adet elektronik cihaz sürücüye yardımcı oluyor ve koruma sağlıyor. Bu cihazlar arasında Savrulma Önleyici Kontrol Sistemi (Anti-Roll), Elektronik Fren Dağılımı, Ani Frenleme Uyarı Sistemi, Motor ve Fren Kontrollü Çekiş Sistemi, Elektronik Denge Kontrol Sistemi, Hidrolik Fren Asistanı, Yokuş Kalkış Destek Sistemi, Acil Durma Sinyali üniteleri sayılabilir. Ayrıca araçta  “Şerit Takip” sistemi de bulunuyor. ■







Karsan Pazarlama Genel Müdürü Vançin Kitapçı:


Pazarda agresif olacağız 
H350’nin uzun yıllar sonra Türkiye’de yapılan ilk otomotiv yatırımı olduğunu belirten Karsan Pazarlama Genel Müdürü Vançin Kitapçı, “Uzun zamandır Türkiye’ye otomotiv yatırımı çekmeye çalışıyoruz. Sonuçta bu açıdan Karsan olarak Türkiye’de otomotivde böyle bir yatırım yapılmış olmasından da ayrıca gururluyuz” dedi.


Türkiye ve Karsan seçimi 
Vançin Kitapçı, Hyundai’nin H350 üretimi için Türkiye ve Karsan’ın seçmelerini şu şekilde açıkladı: “Avrupa pazarına yönelik ticari araç üretimini Avrupa içindeki bir ülkeden yapmak istediler. Bu ülke öyle bir ülke olsun ki, Avrupa’da üretim kalitesini kanıtlamış olsun. Karsan burada öne çıktı. Tabii, birtakım işbirliklerimiz de var. Biz otobüs, kamyon, hafif ticari üretimi yapıyoruz. Karsan en iyi üretim ödüllerini almış bir şirket. Bu üretime karar verme sürecinde fabrikamızı gezdiler. Sonra da bu işin startı verildi. Bu araç için apayrı bir üretim bandı oluşturuldu. 58 robot var.  Üretim sırasında gezdiğinizde etkileniyorsunuz, çünkü çok yüksek teknolojiye dayalı bir üretim var. Kaliteyi teknoloji ile garanti alıyorsunuz, insan kalitesi ile gerçekten Karsan’ın mavi yakası çok kaliteli bir mavi yaka.”


Midibüs versiyonları 
“13+1 ve 16+1 versiyonlarının yanı sıra önümüzdeki süreçte 9+1 ve 10+1 gibi versiyonlarını da denemek istiyoruz” diyen Vancin Kitapçı, “Biz yaptığımız testlerde bu aracın vip taşımacılığa da yakışacak bir araç olduğunu gördük. İç dizayn konusunda fabrika çıkışlı araçlarımızda olacak. Müşteri isterse dışarıda da üstyapısını yaptırabilecek” dedi.


Düşük yakıt tüketimi  
“Araçlarımızın düşük yakıt tüketimi konusunda, müşterilerimizden hep teşekkür aldık” diyen Vançin Kitapçı, “H350’nin yakıt tüketiminde iddialı bir yerde olacağını görüyoruz. Fakat bunun asıl notunu verecek kişi, bu aracı yükü basıp kullanan ve cebinden parayı veren kişi olacak” dedi.
Vançin Kitapçı, 3,5 ton segmentinde Türkiye’de 80 bin adetlik bir pazar olduğunu ve büyük bir rekabet ortamı bulunduğuna da dikkat çekti: “Ülkemizde yerli oyuncuların yanı sıra Avrupalı markaların rekabeti de yoğun. Biz yerli üretici olmaktan dolayı çok avantajlı olduğumuzu düşünüyorum. H350 ile ciddi bir başarı yakalayacağımızı düşünüyorum. Çünkü araç görsel olarak yüksek kalite, iyi bir araç kaliteli bir araç güçlü bir araç hissi veriyor. Kalite ve performans seviyeleri, en tepe seviyede. Çok sağlam gayet de ekonomik, yakıt sarfiyatı satın alma maliyeti ile paketini sunup çok başarılı olacağımızı düşünüyoruz.” 


Pazar payı hedefinde iddialı 
Vancin Kitapçı, satış adetlerinde iddialı hedefler belirlediklerini söyledi: “Kendimize iyi bir pazar payı koyuyoruz. Yedek parça fiyatları, bakım fiyatları son derece makul. Bu aracın iki yıl sınırsız km garantisini vereceğiz. Eğer siz dört dörtlük bir araç verdiyseniz, o araç ikinci elde değerini buluyor. Yeter ki, sarfiyatı ve kalitesi ile müşteride yarattığı memnuniyetle tam istediğimiz yere varalım. Araç iyi oldu mu bir kere zaten elden çıkarma süresi uzuyor. Uzadıkça ikinci el bulunamadığı için otomatik bir değer artışına gidiyor. Onun arkasından müşteri memnuniyet duyduğu aracı değiştirirken, bedel ikinci eldeki düşüşü yumuşatıyor. Biz de bunu çok yoğun takip ediyoruz. Piyasada sattığımız araçlara bakarsak hepsinin ikinci el değerlerinin ne kadar yüksek olduğunu görürsünüz. Önümüzdeki 5 seneye baktığımızda ortalama 4-5 binli adetlere çıkacağız. Müşterilerle fikir alışverişi yaptık. Markayı bilmeden, markayı bilerek. Sonra minibüsü, panelvanı aldık, yıllardır çalıştığımız müşterilere gittik. Hem bunu geliştirme aşamasında hem araçlar çıktıktan sonra yaptık. Müşterisiz hareket edemiyoruz, sürekli müşterinin içindeyiz. Müşterinin görüşlerini alarak ilerliyoruz. İşimizin ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Bu ürün dünyada başarılı olmak zorunda. 7 yılda 200 binlik anlaşma. Biz Karsan Pazarlama olarak çok agresif olacağız. Başarılı olmaktan başka şansımız yok. Bizim tek işimiz bu. Yatıyoruz kalkıyoruz bununla. Karsan Pazarlamanın organizasyonunu buna göre yeniledik. Yeni baştan bayi teşkilatı kurduk. Ortak, bayiliklerimiz var kendi markalarımız içinde de, yeni baştan servis teşkilatı kurduk. 48 tane de toplam, servis noktasına ulaşıyor olacağız. Bu yepyeni bir teşkilat tamamen bu işe odaklı. Showroomları olan, servis alanları olan, farklı bir bakış ile ticariye giriyoruz. Bu araçtan memnuniyet yaratacağız. Bir tanesi yük bir tanesi yolcu taşıma ikisini de ayrı yönetiyoruz.” ■

















Yorumlar (5)
Ali Özden 8 yıl önce
19+1 olursa tutar
Lutfi şencan 5 ay önce
H 350 2015 çöl güzel araç parçası yok pirim yapmadığı gibi takasa bile girmiyorlar 4 senedir kullaniciyim kuruş masraf etmedim yenisi piyasaya ne zaman çıkacak ve takas yapilacakmi3
Celal erol 9 yıl önce
Çok guzel çok beyendim tipki mersedes gibi olmuş yeni hundai 350
Nejdet baltaci 9 yıl önce
Munubus fiyat nekadar bekliyurum tsk
Mevlüt Bakırtaş 8 yıl önce
H 350 fiyatları nezaman açıklanacak
banner117
15
açık
banner159