banner69

Kruvaziyer turizmine kişi başı 30 dolar destek

banner113

Aydın’nın Kuşadası İlçesi Kuşadası Ege Ports Yolcu limanına "Thomson Spirit" adlı kruvaziyer gemisi ikinci seferini gerçekleştirdi.

banner114
TURİZM 14.04.2017, 16:38 14.04.2017, 16:45 Taşıma Dünyası
Kruvaziyer turizmine kişi başı 30 dolar destek
Bin 254 yolcusu ve 486 mürettebatıyla Kuşadası limanına yanaşan Malta Bayraklı "Thomson Spirit", isimli kruvaziyer gemisinden inen çoğunluğu İngiliz yolcuların bir kısmı otobüslerle meryemana ve Efes turuna çıktı. Tur programına katılmayan yolcular ise Kuşadası Kent merkezine yöneldi. 

TUI Thomson'un filosunda yer alan Thamson Spirit ve Thamson Dream isimli kruvaziyer gemilerinin Kuşadası’na toplamda 10 gemi seferi düzenleyeceğini belirten inter cruise Türkiye Operasyon Müdürü İlhan Tolunay, “Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, kruvaziyer turizmiyle ilgili olarak yurtdışından yolcu gemisi ile turist getiren işletmelere kişi başı 30 dolar teşvik vereceğini belirtmesi kruvaziyer turizmi açısından çok sevindirici bir olay”dedi 

750 yolcu kapasitesinin üstünde Türkiye’ye gelen kruvaziyer gemileri için her yolcu başına ödenecek olan 30 dolar teşvik kruvaziyer turizmi için çok faydalı olacaktır diyen Tolunay, “ Ülkemiz yurt dışındaki sigorta şirketleri tarafından terör ve yaşanan bazı olaylar nedeniyle riskli ülke olarak ilan etmesinin ardından sigorta pirimleri artmıştı. Bu nedenle 2016 yılında Özellikle 3 bin ve 3bin 500 yolcu taşıyan gemiler sezon başında Türkiye ye gemi seferlerini iptal ettiler.. Şuanda her şeye rağmen ülkemize gelen gemileri bu verilecek olan tevfik primi daha da motive edecektir. Verilecek olan prim ayrıca seferlerini iptal eden diğer gemilerinde önümüzdeki 2 sene içerisinde tekrar ülkemize tur düzenlemesine sebep olacak bir önlemdir” dedi.







Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159