banner69

Bodrum Otogarı ile ilgili talep ve öneriler sunuldu

banner113

TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, inşaatı büyük oranda tamamlanan Bodrum Otogarı ile ilgili olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Emre Tümer’i ziyaret ederek, Belediye Başkanı Osman Gürün’e de iletilmek üzere talep ve önerileri içeren bir rapor sundular.

banner114
ŞEHİRLERARASI 19.08.2020, 16:31 19.08.2020, 16:35 Taşıma Dünyası
Bodrum Otogarı ile ilgili talep ve öneriler sunuldu

Turizmin en önemli merkezleri arasında yer alan Bodrum en sonunda modern bir otogara kavuşuyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin inşaatını büyük oranda tamamladığı, bağlantı yollarını da hazırladığı otogarla ilgili sektör mensupları da büyük beklentiler içinde. Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Emre Tümer’e bir ziyaret gerçekleştiren TOBB Karayolu Yolcu Taşımacılığı Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım, Belediye Başkanı Osman Gürün’e de iletilmek üzere talep ve önerileri içeren bir rapor sundu. Yaptıkları görüşme ve talepleri Başkan Yıldırım, Taşıma Dünyası’na açıkladı:

Bodrum Otogarı hem maliyeti düşürecek hem de trafiği azaltacak

Yaptıkları görüşmede “Bodrum yarımadası ülkemizin en hızlı göç alan ve ulaşım talebi aynı hızla artan turizm merkezlerinden biridir” açıklamasında bulunduğunu belirten Yıldırım şunları söyledi: Yarımada içinde dağınık yapıdaki otogarların, konumları ve fiziki yapılarının ihtiyaçları karşılamakta yetersiz kalması, ulaşım ekonomisi ve trafik açısından her geçen gün yeni sorunlar yaratmıştır. Yeni Bodrum Otogarı bu sorunları çözerek, yarımada ulaşımının çağdaş bir sisteme ve ulaşım kimliğine kavuşmasını sağlayarak, yarımadanın trafiğini rahatlatacak ve sektörümüzü ağır maliyetlerden kurtaracaktır.”



Böyle bir eser kazandırdığı için Başkan’a teşekkür ediyoruz


Kısa sürede otogar inşaatı nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e teşekkür ettiklerini de ifade eden Yıldırım, “ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak daha önce ilçe belediye başkanlarına Torba kavşağında tek Otogar yapılması önerimizi değerlendirerek, kısa sürede böyle bir eseri Ülkemize, Bodruma ve sektörümüze kazandırdığınız için milletimiz ve sektörümüz adına teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Yıldırım, yeni otogarın açılışı öncesinde hem sektöre hem de belediyeye katkı sağlayacağını inandıkları talep ve önerilerini sıraladı:

İşte talep ve öneriler

1- D1. B1 belgeli şehirlerarası (D2 ve B2 belgeli turizm otobüsleri hariç) otobüslerin ilk kalkış ve son varış noktası otogar olmalı şehir içine girişleri yasaklanmalıdır.

2-Bodrum merkez başta olmak üzere, yarımada içinde yerleşim merkezlerindeki mevcut otogarların bulunduğu alanlarda havayolu ve karayolu yolcularına eşzamanlı hizmet verecek “Transfer Terminalleri” (yolcuların servis araçlarıyla Otogar ve hava alanına gidiş gelişlerinde hizmet aldıkları buluşma ve bekleme noktaları) yapılmalıdır.

3- Transfer Terminallerinde, yolcuların seyahat öncesinde ve sonrasında bilet hizmetleri, bagaj ve emanet hizmetleri, kafeterya, yolcu salonu, WC, belediye hizmet birimi ve Turizm Danışma Ofisi gibi hizmetlerin verileceği 200- 250 metrekare kapalı alan ve yeterli sayıda (10-20) Kısa süreli otomobil park alanı yer almalıdır.

4- Torba sapağındaki Otogarla, Transfer Terminalleri arasında ulaşım hizmeti alçak tabanlı ortak servis araçları ile verilmelidir.

Servis hizmetleri havaalanı servisleri ile ortaklaşa yapılarak kapasite kullanımı ve verimlilik artırılmalıdır.

Servis Güzergahları :
Servis hizmetleri trafik yoğunluğu yaratılmaması için, UKOME kararı ile ana arterler dışına çakmadan, Otogar ile Transfer Terminalleri arasında sınırlandırılmalı, ana arterler üzerinde akıllı ara duraklarla desteklenmelidir.

Servis Güzergahları

1.Güzergah : Otogar- Bodrum- Gümbet- Yalı- Bitez- Akyarlar
2.Güzergah : Otogar- Konacık- Ortakent- Turgutreis- Gümüşlük
3.Güzergah : Otogar-Torba- Göltürkbükü- Gündoğan- Yalıkavak

Bu güzergahlar üzerinde trafik açısından ihtiyaç duyulan uygun noktalarda akıllı duraklar yapılmalı, servis araçları yolcuları yalnız duraklarda ve Transfer Terminallerinde indirip bindirmelidir.

5- Otogar çevresinde otobüslerin sefer öncesi ve sonrasında bekleyip park edecekleri, temizlik ve sefer hazırlıklarını yapabilecekleri, sürücülerin dinlenip kişisel bakımlarnı ve yeme içme ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri yeterli alana sahip park alanı yapılmalıdır.

6- Otobüslerin Otogar yakınındaki sahillere, yol üzerlerine veya orman bölgelerine girişleri ve park etmeleri yasaklanmalıdır.
 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159