banner69

Otogar esnafından Başkan İmamoğlu’na çağrı

banner113

İstanbul Otogarı Esnaflar Derneği Başkanı Şahap Önal ve Yönetim Kurulu Üyeleri bir basın açıklaması yaparak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çağrıda bulundu.

banner114
ŞEHİRLERARASI 14.09.2019, 14:24 14.09.2019, 14:39 Taşıma Dünyası
Otogar esnafından Başkan İmamoğlu’na çağrı

Başkan Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Otogarı yaptığı ziyaret sırasında yaptığı açıklamalar sonrasında otogar esnafı kamuoyu ve basın kuruluşlarının dikkatine zorunlu açıklama başlığı ile bir duyuru yaptı. Açıklamada, Başkan Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı açıklama sonrasında tahsis belgesi sahipleri ile kiracıların karşı karşıya geldiği belirtilerek,” İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu basın ve otogardaki mağdur işyerleri sahipleri önünde açıkça söz verdi. Otogar, hak sahipleri işyerleri ve yazıhane sahipleri sermayesi ile yapılmıştır. Sayın Ekrem İmamoğlu; son otogar ziyaretinde tahlisiz bir açıklama yaparak hak sahiplerini şaşırttı. Muhatapları ile bir araya gelmeden böyle bir açıklama yapması, işyeri sahipleri ile Kiracıları karşı karşıya getirildi” denildi.

İstanbul Otogarı Esnaflar Derneği yönetiminden yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde;

İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu;

Günleridir İstanbul Otogarı gündemden hiç düşmedi, kuşkusuz bu yolsuzluğun, ortaya çıkmasında Ist Otogar Esnaflar Derneği Yönetimi olarak 25 yıl mücadele verdik. Devletin tüm ilgili makamlarına kadar ulaştık.
Gündeme taşıdık. En son İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu ve ekibi ile ortak çalışma yürüttük. Valilikle çalıştık, İBB ye bu konuda destek olduk, önemli resmi raporlar sunduk, basında sürekli gündeme taşıdık.

Başkan söz verdi

İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu basın ve otogardaki mağdur işyerleri sahipleri önünde açıkça söz verdi ve “Kimse mağdur olmayacak, bütün sorunları burada bulunan muhatapları ile üçlü, ve güçlü bir yönetim anlayışı ile ortaklaşa çözeceğiz” dedi.

Sonun da tasfiye gerçekleşti

Dernek Yönetimi olarak bizde destek vereceğimizi iBB yetkilileri ile özel olarak konuştuk. Otogarda UTATOD,TOF,TOFED, ve Esnaf Derneği mevcut işleten şirket AVTER. Biz bu şirketin derhal otogardan tasfiye edilmesini çok istedik ve sonunda oldu. Bu bizim Derneğimiz çalışmaları ile, İBB’nin bu konuda yasal hakkını savunduk. İBB geçte olsa şirketin tasfiyesini gerçekleştirdi.

Kiracı değil, hak sahipleri

Bir yanlış anlaşılma, şirketin gelirleri, otobüs ve vatandaşın giriş, çıkış yaptığı kapılar ve benzin istasyonlarıdır. Oteller, tuvaletler gibi birçok gelirler. Ancak yazıhane ve binlerce atık vaziyetteki işyerlerinin sahipleri var. Ellerinde Tapu Tahsis belgeleri var. Bunlar kiracı değil hak sahibi. Sayın Ekrem İmamoğlu; son otogar ziyaretinde tahlisiz bir açıklama yaparak hak sahiplerini şaşırttı. Muhatapları ile bir araya gelmeden böyle bir açıklama yapması, işyeri sahipleri ile Kiracıları karşı karşıya getirildi.

Yanlış bir açıklama

Sayın İmamoğlu ve ekibi bilmeli ki; otogarın yapımında en büyük hak sahipleri işyerleri ve yazıhane sahipleri sermayesi ile yapılmıştır. İBB tek kuruş yatırım yağmadığı gibi 25 yıldır kaçak işletilmesine göz yumuş binlerce işyeri sahiplerini mağdur etmiş, Otogarın bugünkü durumuna gelmesinde en büyük suç İBB’nin olduğunu ve bu konuda IBB, Valilik hakkında suç duyurusu yaptığımızı bilmelidir.

Bize ilk sahip çıkan CHP oldu

Otogar yolsuzluğunu Dernek olarak CHP Genel Merkezine taşıdık, bizlere ilk sahip çıkan CHP olmuştur. Sayın Genel Başkan İBB adayı olduğu yıl bizzat otogara gelip bizleri ziyaret etti. TBMM ve İBB Meclis Gurubu sürekli gündeme taşıdı. Sayın Ekrem İmamoğlu’nun CHP’li olduğunu düşünüyoruz, öyle biliyoruz. Partinin çalışması konusunda duyarlı olmalı, binlerce mağdur işyerleri sahiplerine sahip çıkmalı. İBB ye önemli kaynak sağlamada yardımcı olduk.

Başkan’dan randevu alamıyoruz

Dün bu sorunların ortaya çıkmasında ortak çalışma yaptığımız IBB yetkilileri ile bugün bir araya gelemiyoruz. Başkan ile bir araya gelemiyoruz Randevu alamıyoruz. Otogarda ciddi sorunlar devam ediyor. Zabıtaya destek olmaya çalışıyoruz. Mağdur işyerleri ve Yazıhane sahipleri olarak, ortak eylem kararı ile birkaç gün sonra İBB önünde basın açıklaması yapacağız. 25 yıldır alın teri mücadelesi veren Dernek mağdur işyerlerine sahip çıkmaya devam edecektir. İBB bu insanları yok sayamaz ,önce İmar İskan ve Ruhsat sorunlarını çözmeli.
Söz verildiği gibi, muhatapları dikkate alınmalı.
 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159