banner69

Malatya Belediyesi doğalgazlı araçları inceliyor

banner113

Karsan, Temsa, Bozankaya ve Otokar ziyaret edildi. Doğalgazlı araç kullanan İstanbul, Kocaeli, Kayseri ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri incelendi.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 25.02.2014, 17:50 25.02.2014, 18:01 Taşıma Dünyası
Malatya Belediyesi doğalgazlı araçları inceliyor
Motaş tarafından 2011 yılından bu yana araştırma ve inceleme çalışmaları sürdürülen doğalgazlı araçlar hakkında hazırlanan raporlar Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a sunuldu. Yapılan araştırmalar kapsamında birçok doğalgaz istasyon yapım firmasıyla, dizel, doğalgaz dönüşüm firmasıyla ve araç üreticileriyle görüşmeler yapıldı. Oluşturulan bir teknik ekiple ilgili firmalar ve doğalgazlı araç kullanan şehirler incelendi. 

Araştırma ve incelemeler sürecinde Bursa' da bulunan Karsan, Adana'da bulunan Temsa, Ankara'da bulunan Bozankaya, Sakarya'da bulunan Otokar firmaları ziyaret edildi. Doğalgazlı araç kullanan İstanbul, Kocaeli, Kayseri ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri ziyaret edildi. 

Ocak ayında Temsa Global tarafından üretilen doğalgazlı araç test edilerek sonuçları Başkan Ahmet Çakır ile paylaşılmıştı. Şimdi ise Otokar firması tarafından bir test aracı Malatya' ya getirildi.
İstanbul ve Sakarya incelendi

Geçtiğimiz hafta içerisinde Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, Motaş Genel Müdürü Hasan Alıcı, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Gürbüz Kurdal ve Motaş Bilgi İşlem Müdürü Muhammet Demirel Kocaeli, Sakarya ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerini ziyaret etti. Ulaşım başta olmak üzere birçok alanda incelemelerde bulunan Malatya Belediyesi ekibi özellikle son yıllarda büyükşehirlerde kullanılan doğalgazlı araçların performansları ve avantajları hakkında ayrıntılı incelemelerde bulundu.

Doğalgazlı araçların kullanıldığı büyükşehirlerden bilgi alan Malatya Belediyesi ekibi, Sakarya'da doğalgazlı araç üreten Otokar firmasını da ziyaret ederek araçların teknik ve teknolojik özellikleri hakkında da ayrıntılı bilgi aldı.
Otokar firması tarafından Malatya Belediyesi ekibine yapılan sunumların ve verilen bilgilerin ardından 24.02.2014 tarihinde firma tarafından bir test aracı Malatya' ya gönderildi. 

Otokar’ın doğalgazlı test aracı inceleniyor

Otokar tarafından bir test aracı 24 Şubat günü Malatya' ya getirildi. Başkan Ahmet Çakır tarafından incelenen test aracı bir hafta boyunca farklı güzergahlarda çalıştırılarak Motaş tarafından test edilecek.
Test aracında incelemelerde bulunan Başkan Ahmet Çakır'a Otokar yetkilileri tarafından ayrıntılı bilgi aktarıldı. Yetkililer araçların hem teknik özellikleri hem de donanımsal mekanizmaları hakkında bilgiler verdi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159