Mercedes’ten Kayseri’ye 18 metrelik 10 Conecto

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yeni alınan ve maliyeti yaklaşık 16,5 milyon TL olan 10 adet 18 metre uzunluğundaki Mercedes-Benz Conecto doğalgazlı körüklü otobüsü kamuoyuna tanıttı. Başkan Çelik, 3,5 yılda alınan otobüs sayısının 133’e ulaştığını söyledi.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 15.08.2018, 14:54 15.08.2018, 15:02 Taşıma Dünyası
Mercedes’ten Kayseri’ye 18 metrelik 10 Conecto

Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşımını daha da rahatlatmak için yeni nesil toplu taşım araçlarını Kayseri’ye kazandırmaya devam ediyor. Araçların teslimatına yönelik törende konuşan Başkan Mustafa Çelik, Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım filosunu yeni nesil araçlarla büyütmeye ve gençleştirmeye devam ettiklerini söyledi. Çelik, ulaşım filosuna maliyeti yaklaşık 16,5 milyon TL olan 18 metre büyüklüğünde 10 adet doğal gazlı aracı daha eklediklerini söyledi.



10 elektrikli otobüs daha alıyoruz
Toplu ulaşımı yaygınlaştırmak için daha önce 30 raylı sistem aracı aldıklarını dile getiren Başkan Çelik, “Ardından otobüs alımlarımız başladı. Önce 35 sonra 50, ardından 20 otobüsle toplam 105 otobüsü filomuza kattık. Bugün bunlara ilave olarak 10 otobüs daha ulaşım ağımıza katılıyor. Körüklü dediğimiz 18 metre boyundaki bu otobüslerimiz şehrimizin yoğun hatlarında çalışacak. Ayrıca elektrikli otobüsler için de ihalemizi yaptık ve bu otobüslerin yapımı devam ediyor. Önümüzdeki günlerden itibaren bu otobüsleri de teslim alacağız. Elektrikli otobüslerin 8 adeti 25 metre uzunluğunda ve raylı sistem araçları büyüklüğünde olacak. Ayrıca bugün tanıtımını yaptığımız otobüslerin boyunda 18 metrelik 10 adet elektrikli otobüs daha alıyoruz. Böylece 3,5 yılda aldığımız toplam otobüs sayısı 133 oluyor” diye konuştu.

Araçlarda acil durum butonu bulunuyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, konuşmasının ardından katılımcılarla birlikte yeni araçları inceledi. Araçlarla ilgili bilgi veren Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Feyzullah Gündoğdu, 145 yolcu kapasiteli doğal gazlı aracın doğaya dost olduğunu söyledi. Araçlarda yolcu güvenlik sistemlerinin bulunduğunu ve 24 saat online olarak aracın izlenebildiğini ifade eden Gündoğdu, araç içinde ayrıca Türkiye’de ilklerden bir tanesi olan “Acil durum butonu” bulunduğunu da dile getirerek herhangi bir olumsuzluk halinde bu butonlara basılmasıyla filo yönetim merkezine alarm verilebildiğini kaydetti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, de araçların konforuna vurgu yaptı ve bu araçlarda her türlü iklimlendirmenin bulunduğunu söyledi.
Yeni alınan doğal gazlı otobüsler Başkan Çelik, ilçe belediye başkanları ve vatandaşların katılımıyla konvoy halinde Cumhuriyet Meydanı’ndan Büyükşehir Belediyesi önüne gittiler. Araçlar Kayseri’nin yoğunluğu bulunan mahallelerinde servise çıkacaklar.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159