banner69

Şehiriçi yolcu taşıma araçlarında kamera standartları belirlendi

banner113

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü şehir içinde yolcu taşımacılığında kullanılan taksi, minibüs ve otobüs cinsi taşıtlarda kayıt yapabilen ön dış ve iç kamera ile kayıt cihazının takılmasına yönelik standartları belirledi. Araçlardaki mevcut kamera sistemleri de 31 Aralık 2018 tarihine kadar bu standartlara uyumlu hale gelecek.

banner114
YOLCU TAŞIMA 26.10.2017, 12:41 26.10.2017, 12:42 Taşıma Dünyası
Şehiriçi yolcu taşıma araçlarında kamera standartları belirlendi

25 Ekim 2017 tarihli genelge de, “ bu cihazların ülke genelinde bir bütünlük sağlanabilmesi  ve cihazların işlevselliği amacıyla “Araçların İmal Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik’teki  Özel Güvenlik Donanımlı Toplu Taşıma Araçları ile ilgili Şartlar başlıklı EK 16 içerisinde yer alan “3.2 Kamera sistemi ile 3.3 Görüntü Kayıt Cihazları” başlıklı standartlara uygun olacaktır” denildi.

Bu genelgenin yayınlandığı tarihten önce UKOME ve Trafik Komisyonlarından alınan kararlar doğrultusunda kamera ve kayıt cihazı takılmış araçlardaki cihazların en geç 31 Aralık 2018 tarihine kadar standartlara uygun hale getirilmesi, bu tarihe kadar olası araç değişimlerinde araca standartlara uygun cihazların takılması düzenlemesi de yapıldı. 

UKOME ve İl trafik komisyonlarında kamera ve kayıt cihazı takılması yönünde karar alınmamış, yada karar alınmış olmasına rağmen henüz kamera ve kayıt cihazı takılmamış ise bu genelgenin yayınlandığı tarihten geçerli olmak üzere standartlara uygun kamera ve kayıt cihazlarının takılması ve araçta bulunacak mobil NVR cihazına en az 30 gün süreyle kayıt yapılması yönünde karar alması sağlanacak.

 

 

 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159