11.12.2017, 13:02

16 Aralık’ta Diyarbakır’dayız

Uzun süredir gerçekleştirmek istediğimiz bölgesel toplantılarımızı Diyarbakır ile 16 Aralık’ta başlatıyoruz.  Bu toplantılara, 2018 yılında da devam edebilmek en büyük arzumuz. Diyarbakır Bölge Toplantısı’na Mardin, Malatya, Mersin, Ağrı, Gaziantep, Kahramanmaraş, Van, Kars, Batman, Erzincan, Şanlıurfa, Kilis, Adana, Elazığ, Hatay, Siirt, Erzurum, Şırnak, Muş, Hatay illerinden firma sahipleri ve yöneticilerinin katılmasını hedefledik. Ayrıca Erzurum ve Diyarbakır Ulaştırma Bölge Müdürlerini de toplantımıza davet ettik. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı, Vali, sivil toplum örgütleri ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasını da toplantımıza çağırdık.  Diyarbakır’da Demir Otel’de gerçekleştirmeyi planladığımız toplantıda yaklaşık 120 kişinin konaklanmasını sağlamayı planlıyoruz. 

2018’e bakış
Toplantımızda, sektör mensuplarımız ile 2017 yılının değerlendirmesini yapacak ve 2018 yılında çalışmalarını yürüteceğimiz projeleri konuşacağız. Sektörümüzün yaşadığı sorunlar da masaya yatırılacak. Artık eski kazançların kalmadığı, sektörün daralma yaşadığı bu ortamda Doğu ve Güneydoğulu otobüsçülerin maliyetlerin aşağıya çekilmesine yönelik oluşturduğu birliktelik tüm sektöre örnek oldu.  Bu başarılı birlikteliğin tüm sektörde hayata geçirilmesi büyük önem taşıyor. 

Otogarlar konusu 
Her yıl yaşadığımız zorluklar artıyor. Belediyelerin otogar yapımları noktasında sektörümüze çıkardığı ağır maliyetlerin önüne geçmeye çalışıyor ve sektörün ihtiyaçlarına uygun otogarların hayata geçirilmesi için uzun süredir görüşmeler yürütüyoruz. Nasıl Ulaştırma Bakanlığı havalimanlarını yapıyor, yaptırıyor ve hava taşımacılığına yön veriyorsa, biz de merkezi hükümetin sektörle işbirliği ile belediyelerin de bu sürece katılımıyla otogarların inşa edilmesini arzu ediyoruz. 

Birliktelikle gülen yüzler 
Şehiriçi servislerin kaldırılması ve acente yükünün hafifletilmesi birçok kez konuşuldu, ancak ilk icraatı gerçekleştiren Doğu ve Güneydoğulu otobüsçüler oldu. Bu birlikteliğe karşı çıkanların, bugün kazançların artması ile yüzlerinin güldüğünü görmek bizleri de mutlu ediyor. 

2018 yılında atılması gereken adımları TOFED olarak atmaya, bu adımları atarken de, sektör mensuplarının desteğine büyük ihtiyaç var. Sivil toplum örgütlerini güçlü yapan, üyelerinin çalışma süreçlerine katılımıdır. Biz de sektörün geleceğine yön vermek, sorunlarına çözüm bulmaya katkı sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hep birlikte daha iyi bir gelecek ve daha güçlü bir sektör için çalışacağız.
Herkese iyi haftalar diliyorum. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159