30.12.2014, 11:59

2015 barış ve huzur getirsin

Yeni bir yıl, yeni bir başlangıç demektir. Yeni bir yıl, eskiyen bütün yanlışlıkları tarihin karanlığına gömmek, yeni, güzel ve iyi şeyleri hayata geçirmek için bulunmaz bir fırsat.
Neler yaşadık bu geçen 365 günde? İki önemli seçim geçirdik. Biri yerel yöneticilerimizi belirlediğimiz mahalli seçimler; diğeri Cumhurbaşkanlığı. Her iki seçimde halkın tercihleri sonucu belirledi. Hayırlı olsun.
Doğal afetler yaşadık. Sular bastı her yeri, hem de 2014, tutanağa geçirilen en kurak yıl olmuşken. Meyve ve sebzelere don vurdu; kayısı, incir, fındık gibi sadece tükettiğimiz değil ihraç ederek ülkemize döviz kazandırdığımız ürünlerimiz de heba oldu.
Sektörümüzden de birçok insanı kaybettik. Ben, Ali Osman Amca’yı çok sever ve sayardım. O da gitti, bizleri eli böğründe bırakıp. Ahrete göçenlere rahmet diliyorum. 
İstemediğimiz, hiç kimsenin de istemeyeceği kazalar oldu. Gerek teknik donanım, gerek yol ve hava şartları gerekse insan faktöründen kaynaklanan kazalarda kaybettiklerimize üzüldük…
Soma’da, Ermenek’te maden kazalarında, Mecidiyeköy’de asansör kazasında işçiler hayatlarını kaybetti. İçimiz yandı. Bir daha böylesi elim kazalar olmasın diye hem eğitime önem vermeyi hem de daha dikkatli olmayı kararlaştırdık.
Yırca’da 6 bin zeytin ağacının feryadı hala kulaklarımızda. Yerin üstündeki bir ağaç, yerin altındaki altından daha değerlidir anlayışını hayata geçirmenin artık zamanıdır.
Birçok yeni can katıldı aramıza. Sektörümüzden de birçok arkadaşımızın çocuğu, torunu oldu. Sevinçleri bizim de sevincimiz oldu. 
Otobüs üreticileri bizim için üretti ve o araçlarla bizler hizmet ürettik, yolcumuzu dilediği yere güven, huzur ve konforla taşıdık.
Son günlerde, nasıl olduysa, ucuzlayan petrol ve petrol ürünleriyle yüzümüz güldü az da olsa. ÖTV, KDV gibi fahiş ve bana göre haksız vergilerin kaldırılması, hiç değilse düşürülmesi için az dua etmedik…
Şimdi, 2015 yılından önce barış ve huzur, sonra hayırlı kazanç, kazasız belasız yolculuklarla bereketli bir pazar diliyorum. 
2015 yılı, sektörümüze eski saygınlığını yeniden kazandırabileceğimiz bir yıl olsun. Herkes emeğiyle çalışarak kazansın, herkes mutlu olsun. Kimse yoksunluk ve yoksulluk yaşamasın. Herkes sevdikleriyle mutlu olsun.
İyi yıllar sektörümüze de, ülkemize de, tüm dünyaya da. Mutluluklar bütün insanlara… ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159