2024-05-05 13:38:51

Merhaba Sevgili Dostlar

Sami Acerüzümoğlu

sami.aceruzumoglu@tasimadunyasi.com 05 Mayıs 2024, 13:38

Her zaman bam başka baktığımız günler, aylar ve yıllar, umutlarımız ve hayallerimiz için köprü ve yol olmuştur. Bazen virajlı, bazı zaman tümsekli bazen de, dümdüz olmuştur. 

Geriye baktığımızda bu yolları ve köprüleri ne zorluklarla geçtiğimizi, bazen neşeli, bazen kederli, bazı zaman da dert ve üzüntülü...

2024 daha olumlu bir yıl olacağı ve bir çok olumsuzlukların değişeceği daha müreffeh günler geçireceğimiz zamanlar temennimizdi,, olumlu veya olumsuz geçen günler ve aylar sonunda Mayıs ayına girmiş bulunmaktayız. Analiz edersek, durağan seyreden koca bir dört ay, satışların oldukça düşük ve stabil seyrettiği bu aylarda işlerinde bir hayli zayıfladığı görülmekte, bir önceki yazımda bahsetmiş olduğum esnaf faktörü, sektörün en azından bir söküğünü kapatarak istihdam yaratılmasında fayda sağlamaktadır. 

Ancak onlarında daralan kredilendirme seçeneklerinde yaşanan olumsuzluklar sektörü oldukça zora sokacaktır. İşlerin yaz sezonuna hazırlanması ve buna göre belirlenen arz ve talebi karşılayacak materyallerin büyük ölçüde esnaf tezgahlarında olması, ayrıca karayolu taşımacılığına uygun olan tüm otobüslerin model aramaksızın turizmde çalışmaya uygun olması beklenmektedir. Sebep olarak verilen ücretlerin yeni araçların sigortasını bile karşılamayacağı rakamların konuşulması, banka ve finans kuruluşlarının kredi faiz oranlarının ödenemeyecek rakamlara ulaşması, turizmde yeni bir aracın çalışması bugünün şartlarında zor gözükmektedir. 

Dileklerimiz, kredi faiz oranların düşmesi, ekonominin düzene ve enflasyonun düşürülmesi gibi faktörler oluşmasıdır. Şehirlerarası yolcu taşımacılığında bu sene beklenti istenilen seviyelerde olmasa da, yaz sezonunun

başlamasıyla, istenilen seviyeye gelmesi temennisi ile, 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMINIZI kutlarım

Saygılarımla... ■

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.