04.06.2018, 11:23

Güçlü TOFED, güçlü sektör

Genel kurulumuzu 9 Haziran Cumartesi günü yapacağız. TOFED’in genel kurulu her zaman sektörde ilgi odağı olmuştur. Ulaştırma Bakanımız Sayın Ahmet Arslan ve büyük bir ihtimalle de İçişleri Bakanımız da katılacak. 
Genel kurulumuzun ana sloganı “Güçlü TOFED, güçlü sektör” bu doğrultuda Bakanımız Ahmet Arslan’dan TOFED’in kanunla kurulmuş meslek birliği olmasını talep edeceğiz. Bir başka talebimizde terminallerin sadece belediyelerin görev alanından çıkarılması. İçinde belediyelerin de olduğu Ulaştırma ve Çevre Şehircilik Bakanlıklarının da olacağı bir yapı tarafından terminal yapılması. 

Bir diğer önemli talebimiz de YSS Köprüsünün geçiş zorunluluğunun kaldırarak FSM Köprünün de serbest bırakılmasıdır. Son zamlar ile birlikte sektöre çok ağır yük geldi. Hem uzaklık hem o köprünün pahalılığı hem de zaman kaybı bakımından yeniden gözden geçirilmesi konusunu talep edeceğiz. 

Bu genel kurulun bir başka özelliği daha var… Bugüne kadar TOFED’in yönetiminde bulunmayan veya kısmen bulunan firmaların aktif yönetime katılmaya karar vermiş olmalıdır. Kamil Koç, Pamukkale, İstanbul Seyahat, Truva ve Seç gibi birçok firmanın TOFED çatısı altında işbirliği yapmasına karar vermesi sektörün önünü açar. Bu yedinci kongremizden daha güçlü bir federasyon olarak çıkacağız. Bütün sektörü ve kamuoyunu sektörün yolcu taşımacılığı ile birlikte kongremize davet ediyoruz. 

Nezaket Kalyoncu
Geçen hafta çok değerli bir çalışanımızı kaybettik. Nezaket Kalyoncu,  1989 yıllarından bu yana sektörümüzün içindeydi. Topkapı’dayken Anadolu Otogarı’nda firma otobüslerinin kalkışını anons ediyordu. Galip Öztürk ile birlikte TOFED yönetimine geldiğimde, “iyi bir asistan bul” dediler, ben de “en eskisi kimse, onu istiyorum” dedim ve bu şekilde birlikte çalışmaya başladık. 

Nezaket’i tanıyan bir insanın, hangi görevde olursa olsun, ister AVTER, TOFED veya firma yöneticisi olsun 5 dakika konuştuktan sonra ‘iyi bir insan’ demeyene rastlamadım. Benim iki kızım var, ama her zaman söylemişimdir benim birinci kızım Nezaket’tir, diğer iki kızım 2 ve 3 numaradır. Tabii ki eşi de benim oğlum gibidir. Ben çok şey kaybettim, sektör de çok şey kaybetti. Biz bu ismi yaşatacağız TOFED’in konferans salonlarından birine Nezaket Kalyoncu adını vereceğiz. Evlatlarının eğitimi ile ilgileneceğiz. Eğer gerçekten cennet diye bir yer varsa -ki var- mutlaka Allah onu Nezaket gibi insanlar için yaratmıştır diye söyledim. Eğer Nezaket gibi insanlar gitmiyorsa bu cennet kime yapılmıştır? 

Ben bu sektörün bütün duygularını dile getirdiğime inanıyorum ve şu anda da bu yazıyı yazarken ağlıyorum. Nezaket, hepimizin gönlünde yaşıyor. Bu kadar geniş kalpli ve bu kadar büyük yürekli herkese sahip çıkan ve herkesin işini yapan, kendini her şeye feda eden birine ömrümde rastlamadım. Sektörün başı sağ olsun. Bu TOFED genel kurulunda da Nezaket, resimleriyle aramızda olacak. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159