04.03.2021, 12:26

İkinci el piyasasında son durum

Geçen hafta, hareketli olan pazarın ülke genelinde değişik marka ve model çeşitliliğinde alım ve satım işlerini ele almıştık.
 *
Servis plakalı araçlarda başlayan 15 yaş sınırı, firma ve bireysel otobüsçülerin mart sonuna kadar model yükseltmeleri gerekliliği minibüs, midibüs ve otobüs segmentinde marka çeşitliliği fark etmeksizin devam edeceği görülmektedir.
 *
 Turizm sektörünün, Nisan ayında başlayacağı tahmin edilen ve birçok bölgede rezervasyon işlemlerinin devam ettiği, ayrıca Akdeniz bölgesinde bazı acentelerin otobüs kiralama işlemine başlayacağı yönünde aylık 20 ila 22 bin TL civarında kira ücretleri verileceği de konuşulmaktadır.
 *
Şehirlerarası sektörü ile görüştüğüm bazı firma ve bireysel otobüs sahipleri; işlerinin son derece sıkıntılı olduğunu, birçok seferi iptal ettiklerini, yolcudan çok nakliye işi yaparak ayakta durmaya çalıştıklarını anlattı. Bu durumda nasıl bir yatırım yapılabilir, faiz oranları ortada, sıfır araç fiyatlarının kendi araçları ile makas aralığının marka ve modele göre çok açıldığını ve artık dayanacak güçlerinin olmadığını söylediler.
 *
Bunun yanı sıra, sıfır araç yatırımı yapan firmalar ve bireysel otobüsçülerin olduğunu ve üretici firmaların bazı modelleri için Haziran-Temmuz ayına sıra verdiklerini düşünürsek, bu işin artık para gücü ve gelirleri iyi olanların yapabileceğini görürüz. Gücü ve geliri yeterli seviyelerde olmayan firmaların ve bireysel otobüsçülerin de artık bu sektöre ayak uyduramayacağı aşikârdır.
 *
Sistem değişiyor, piyasada ne oluyor ne bitiyor, her şeyi konuşacağız. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159