24.04.2023, 15:31

İyi Bayramlar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yapmış olduğu taşımacılık sektörünün 2023 yılı yüzdesel verilerine göre karayolunun yüzde 72, demiryolunun yüzde 10, havayolunun yüzde 14, denizyolunun yüzde 4 pay alması bekleniyor.

Bu verilere bakıldığında karayolu taşımacılığı yine lider.

Yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen mücadelenin bitmediğini piyasada yaşanan onca olaylara rağmen halen hareketli olmasıyla birlikte alım ve satım işlerinin legal veya illegal yürüdüğünü görmekteyiz.

Finans kuruluşları ve bankaların faiz oranlarının yükselmesiyle birlikte vadelerin de geri çekmeleri bile duracak dediğimiz sektör öyle veya böyle hareketli geçtiği görülüyor. İşlerin yavaşladığı son günlerde üniversitelerin tekrar açılması ve Bayram arifesine yaklaştığımız şu günlerde yine işlerin toparlandığını söyleyebiliriz.  

2022 yılında tüm bayilerin 2023 yılı hedeflerinin tamamını satıp sezonu erken kapatmalarından dolayı, yeni  araç alımı yapmak isteyen müşteriler ise çareyi ikinci el araç alımı yapmakta buldu. 2. el araçlara olan bu ilgi  fiyatlarında tavan yapmasına sebep oldu. Söz konusu kazanmaksa gerisi teferruat!!!  

Sistem bu şekilde devam eder mi dahada yukarı tırmanır mı??? Bu soruların cevabı seçimlere ve üretici firmalara endekslenmiş gibi duruyor, yaşayıp göreceğiz.    

21 Nisan, Cuma günü RAMAZAN BAYRAMI,  23 Nisan, Pazar günü de  kutlayacağımız  ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ  tüm ülkemize kutlu olsun. Güzel günlerimiz olması temennisiyle Hoşça kalın... Saygılarımla... ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159