banner69

Thermo King’den iki yeni soğutucu

banner113

Thermo King, sağlık ve taze meyve sebze taşımacılarına yönelik iki yeni ürünü ColdCube ve C serisinin versiyonlarını lansmana özel 2 bin ve 3 bin Euro fiyatlarla pazara sundu. 2013 yılını 802 adet satış ile kapatan Thermo King, 2014’ün ilk 6 ayında satışlarını yüzde 30 artırmayı başardı.

banner114
LOJİSTİK 30.06.2014, 17:00 02.07.2014, 10:59 Taşıma Dünyası
Thermo King’den iki yeni soğutucu
Doğuş Otomotiv Thermo King Genel Müdürü İlhami Eksin ve Marka Müdürü Suna Türk‘ün katılımıyla düzenlenen basın toplantısı ile çok yüksek sıcaklıklarda taze, soğutulmuş ve donmuş ürünlerin şehiriçi dağıtımları için ideal soğutucu olan yeni ColdCube ve Ce serisi de tanıtıldı.

2014’te satışlarda yüzde 30 artış

Thermo King Genel Müdürü İlhami Eksin, Thermo King markasını 2008 yılından bu yana Türkiye’de temsil ettiklerini kaydederek, “Satış grafiğimiz sürekli yükseliyor. Zorlu ekonomik koşullar göz önüne alındığında 2013 yılı ve 2014’ün ilk yarısını aynı başarıyla tamamladık. 2013 yılında etkin filo satışlarıyla 802 adetlik satış gerçekleştirdik. 2014 yılının ilk yarısında ise satışlarımızı bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 30 artırarak sektör liderliğimizi sürdürdük. Yılın ikinci yarısında da aynı performansımızı devam ettirerek liderliğimizi sürdüreceğiz” dedi. 

Taşımacılar için ekonomik 

Eksin, pazara sundukları ColdCube ve Ce serisi ürünlerin taşımacılar için ekonomik çözümler sunduğunu belirtti: “Modüler olan bu ürün, araç bozulduğunda üniteyi çıkarıp başka bir araca bir iki saat içinde monte edilebiliyor. Ayrıca bu modüler yapı ikinci elde önemli bir ayrıcalık getirecek. Araç ömrü ve ünite ömrü arasındaki farkı ayırmış oluyorsunuz. Bir kasa yaptırdığınızda ikinci elde sattığınızda aracı ve kasayı ayrı ayrı satmak durumunda kalıyorsunuz. ColdCube ile aracınızı rahatlıkla satıp ürünü sök tak, mantığıyla başka bir araca monte edebiliyorsunuz.”  

Taze meyve taşımasında kayıp yüzde 40 

Thermo King Marka Müdürü Suna Türk, ülkemizde taze meyve, sebze taşımacılığında kayıp oranının yüzde 30-40 gibi yüksek oranlara ulaştığını belirterek, “Avrupa’da bu oran yüzde 5-10 civarında. Thermo King olarak, müşterilerimize özel çözümler sunarak bu kayıpları en az seviyeye indirmeyi hedefliyoruz. ATP Regülasyonu devreye girmesiyle bu alandaki gelişmenin büyük oranda olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Thermo King tazeliği korur

“Thermo King tazeliği korur” sloganları bulunduğunu ve ürün gamını geliştirerek sektöre en iyi hizmeti verme gayreti içinde olduklarını vurgulayan Türk, “Geçen yıl 802 adet satış gerçekleştirdik. Bunun yüzde 70’ı soğuk zincir taşıması yapan lojistik firmalarına oldu. Aynı zamanda ilaç, aşı ve serum taşıması gerçekleştiren Sağlık Bakanlığı gibi kurumlara da soğutucu ünite satışı gerçekleştirdik. Yolcu taşımacılığı alanında da otobüs, tramvay ve troleybüslere klima teslimatları yaptık.  Treylere yönelik soğutucu ünitelerde ilk gün itibariyle pazar lideriyiz. Bu başarıda en önemli etken, soğuk zincir taşımacılığı alanındaki en büyük firmalara yaptığımız satışlar ve treyler ile kasa üreticileri ile yaptığımız işbirlikleri oldu. Satışlarımızın yüzde 20’sini bu grup oluşturuyor. Yılın ilk 6 ayını geçen yılın yüzde 30 üzerinde kapattık ve yılın geri kalanında hedefimiz bunu sürdürmek” diye konuştu. 

4 yeni bayi ile 17 hizmet noktası 

Satış sonrası hizmetlere yönelik yeni bayi oluşumları içinde olduklarını da belirten Suna Türk, “Ağustos ayı itibariyle İstanbul, Ankara, Samsun ve İzmir’de 4 yeni bayimizin aramıza katılması bayi ve servis ağımız 17’ye çıkmış olacak” dedi.

Pazar 4 kat büyüyecek 

Soğuk zincir taşımacılığına yönelik pazar verilerinin çok net olmadığını, küçük ünite olarak 3 bin adetli bir seviyeler olduğunu düşündüklerini belirten Suna Türk, taşımada yaşanan gelişmeler ışığında önümüzdeki süreçte pazarın dört kat büyüyeceğini düşündüklerini söyledi: “Bizde pazarın bu ölçüde büyümesine yönelik projeksiyonlarımızı ve çalışmalarımızı yürütüyoruz.” ■

Taşınabilir soğutucu ünite: ColdCube

Yeni ürünümüz ColdCube ve gecen yıl uluslararası lansmanı yapılan C serisinin yeni versiyonlarını pazara sunuyoruz. ColdCube hem modüler, hem çok hafif ve dayanıklı bir ürün. Araçta herhangi bir modifasyona gerek kalmadan montesi yapılan bir ürün. Müşterilerimiz aracın ikinci el değerini de düşürmeden ürünü kullanmaya başlayabilecekler. İlaç taşıması yapan eczaneler, hastaneler için ideal bir ürün. ColdCube 140, 330 ve 915 litre (yandan yükleme özelliği) olarak 3 farklı model ile satışa çıkıyor. ColdCube‘de, tanıtım etkinliği çerçevesinde belirli opsiyonel donanımlar, standart olarak sunuluyor. Gücünü aküden alıyor. Aküde bir sorun olmaması için aküdeki güç bağlantısı kesme özelliğine sahip. Aynı zamanda aracın içine konulan dijital gösterge ile ColdCube’nin iç ısısı takip edebiliyor.  

Ce serisi 4 model ile pazara giriyor 

C serisi şehiriçinde taşımada hem soğutulmuş hem dondurulmuş ürünleri taşımak için ideal bir ürün. En önemli özelliği kısa sürede soğutma yapabilmesi. 

45 dakika da soğutma yapabiliyor. Araç kapısı her açıldığında oluşan ısı kaybını kısa sürede telafi edebiliyor. Bu özellik aynı zamanda yakıt tasarrufu da sağlıyor. Geçen yıl pazara sunduğumuz ürünlerde ısıtma opsiyonu yoktu. Yeni ürünlerde hem ısıtma opsiyonu hem de 34 metreküp soğutma özelliği olan daha büyük bir soğutucuyu pazara sunuyoruz. Yeni ürünler müşteri talepleri doğrultusunda pazara sunuluyor. Bu yeni ürünleri lansmana özel fiyatlarla ve opsiyonel tüm aksesuarları ile yıl sonuna kadar standart olarak C serisini 2000 Euro’dan, ColdCube ise 3 bin Euro’dan başlayan fiyatlarla pazara sunuyoruz. 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159