banner69

İzmir ve Muğla maske dağıtımında örnek oluyor

banner113

Maske dağıtımı konusunda ülke genelinde sorun yaşanırken, birçok vatandaş maskeye erişemezken, maske alımı ücretli hale gelirken İzmir Büyükşehir Belediyesi bir günde 117 bin maske dağıtarak örnek olmayı başardı. 19 noktada maskematik yerleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi bir günde 117 bin maske dağıttı. Bir başarı da Muğla Büyükşehir Belediyesi sağladı. Belediyesi 375 bin maske dağıttı.

banner114
KENTİÇİ BELEDİYE 05.05.2020, 17:04 14.05.2020, 09:31 Taşıma Dünyası
İzmir ve Muğla maske dağıtımında örnek oluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin maskematik uygulaması, yurttaşların tıbbi maskeye ücretsiz ulaşmasında kolaylık sağladı. 19 noktada bulunan maskematiklerden sadece 4 Mayıs Pazartesi günü 117 bin 330 maske dağıtıldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, 17 Nisan’da iki metro istasyonunda başlattığı ardından 30 Nisan itibariyle tüm metro istasyonları ile Karşıyaka ve Bostanlı vapur iskelelerine yerleştirilen maskematikler, yurttaşlar için adeta kurtarıcı oldu. 1-3 Mayıs tarihleri arasındaki üç günlük sokağa çıkma yasağı sonrası, 4 Mayıs Pazartesi günü maskematiklerden 117 bin 330 adet maske alındı.





Temassız alınıyor


Hem Koronavirüsün bulaş riskini azaltması hem de kamusal alanlarda kullanımının zorunlu olması nedeniyle tıbbi maskeye büyük ihtiyaç duyulduğu bugünlerde, 19 noktada bulunan maskematiklerden günde ortalama 100 bin maske ücretsiz dağıtılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, 30 Mart’tan bu yana ücretsiz dağıttığı tıbbi maske sayısı 2 milyonu geçti. Halen Büyükşehir personeli ve Meslek Fabrikası kursiyerleri, günde 60 bin maske üretiyor. Beşli maske paketleri, haftada bir kez İzmirimKart okutularak, temassız olarak alınabiliyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi 375 bin maske dağıttı 



 Muğla Büyükşehir Belediyesi koronavirüs ile mücadele kapsamında bu güne kadar 375 bin adet maske dağıtımı gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki MELSA şirketinde haftada 15 bin adet maske üretmeye devam ediyor.

Maske üretimi devam ediyor 

Çin’de başlayıp Avrupa’yı saran ve Türkiye’yi de etkisi altına alan koronovirüs salgınıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde mücadelesini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri bir yandan dezenfekte çalışmalarına devam ederken diğer yandan da vatandaşların ihtiyacı olan maskelerin üretimini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesine bağlı MELSA şirketinde haftada 15 bin adet maske üretimi devam ediyor.

375 bin maskü ücretsiz dağıtıldı

Büyükşehir Belediyesine bağlı MELSA şirketinde 70 bin tek kullanımlık, 6 bin 500 adet yıkanabilir maske üretimi gerçekleştirildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi bu güne kadar ürettiği ve temin ettiği 375 bin adet maskenin dağıtımını da gerçekleştirdi. Üretilen maskeler halk pazarlarında, toplu taşıma araçlarında, eczanelerde, veteriner kliniklerine, klinik sahibi doktorlara ve sanayi esnafına dağıtıldı.



Başkan Gürün: Maske üretimimiz devam edecek


Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün “ Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın ücretsiz maskelere ulaşması için büyükşehrimize bağlı MELSA şirketinde başlattığımız maske üretimi devam etmekte. Vatandaşlarımıza bu güne kadar 375 bin adet maske dağıtımı gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızda maske üretiminde bizlere destek veriyor. Üretilen tüm maskelerimiz dezenfekte makinesinden geçtikten sonra dağıtıyoruz. Bu mücadeleyi hep birlikte kazanacağız” dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159