23.02.2024, 17:55

Merhaba 2024

Yeni bir yıl, yeni umutlar, yeni başlangıçlar ve yeni kazançlar... Beklentilerimiz her zaman olduğu gibi bol bereketli kazançlar, huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir yıl olması dileklerimiz...

Geçtiğimiz yılın son çeyreği oldukça sıkıntılı ve durağına yakın bir sene sonu geçirdik. Ekonomik kriz, savaş ve finansman sıkıntısı vb. sebeplerden dolayı zayıflayan iş gücü, geçim sıkıntısı, fahiş artan fiyat sarmalı gibi sebeplerden kaynaklanan alım gücünün zayıflaması, bu döngünün piyasaya yansıyan tarafın da, araç satışlarındaki azalmalar ve satışın durma noktasına gelmesidir. Ancak, Uludağ Otomotiv Endüstrisi

İhracatçıları Birliği kayıtlarındaki açıklamasına göre, en çok satılan Otobüs-Marka İhracat Adetleri;

Anadolu Isuzu: 258
Mercedes-Benz Türk: 3.661
Man Türkiye: 2.933
Otokar: 1.756
Karsan: 79
Temsa: 760
TOPLAM: 9,447

Ciddi bir araç satışı, üretici firmaların dövize endeksli araç fiyatlarının iç pazarda aşırı yüksek olması, dış piyasada alımı daha güçlü hale getirdiği sonucu yukarda görülüyor. Bu sebeplerden dolayı yeni araç fiyatlarının, piyasa ve ekonomi şartlarına göre artışların devam edeceği sonucunu tahmin etmek hiçte zor değil. Sonuç olarak önümüzde beklenen bir yerel seçim var, herkesin gözü kulağı ve umutları sanki buraya bağlanmış, ne olacak faizler mi düşecek, araç fiyatlarımı düşecek işler mi artacak, ne olacak ben anlamadım. Dahamı iyi olacak, dahamı kötü olacak, bu hayalleri niye yaşıyoruz anlamıyorum.

Şimdi şöyle düşünelim, verilen zamlar geri mi alınacak, ya da bir anda her şey eskisi gibi mi olacak, tabi ki hayır, bence artık şu seçim geçsin, şu kış hele bir bitsin, hele bir dur yaz gelsin sezon açılsın durumlarını kaldırmamız lazım, işlerimizi pozitif olarak yürütme zamanı gelmedi mi, artık şapkamızı önümüze koyup, arkamıza bile bakmadan yolumuza devam etmemiz gerek.       

Araç alınacaksa alınacak, onu bekleyim bunu bekleyim durumu bitti, bu gün alırsın karlı çıkarsın yarın belki alamayacaksın, şartlar belki daha ağır olacak, belki de daha iyi olacak, bunu kestirmek çok zor,  2024 yılı üretici firmalardan birinci çeyrek, ikinci çeyrek, yeni araç alımı biraz zor, iptal ettiren olursa belki olabilir, ikinci el yüksek model araç bulmakta zor, olsa bile fiyatlar sıfıra yakın olacaktır.

Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Direktörü Sayın Osman Nuri Aksoy beyin sevgili annesi, Seçkin Aksoy hanımefendinin vefatı dolayısı ile başsağlığı diler, geride bıraktığı ailesi, sevenleri ve tüm dostlarına da sabırlar dilerim.

Saygılarımla... ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159