25.02.2019, 12:43

Otam’ın 7000. testi̇ Katar’a

Sektörümüzün çok yakından bildiği Otomotiv Teknolojileri Araştırma Geliştirme Merkezi (OTAM), faaliyetlerini İTÜ’nün Ayazağa yerleşkesinde gerçekleştiriyor.

13 Ocak’ta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın huzurunda, BMC Power’ın geliştirdiği ilk yerli ve milli ağır vasıta motorunun, BMC Power Genel Müdürü Osman Dur tarafından İTÜ OTAM laboratuvarlarında ateşlenmesinin ardından  OTAM, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Kuruluşunun 15’inci senesini kutlamaya hazırlandığı bu dönemde İTÜ OTAM, 7000’inci testini Yonca-Onuk Tersanesi’nin Katar Bahriyesi için ürettiği Ani Müdahele Botu için tamamladı. MRTP20 Ani Müdahale Botu’nun dümenevi ve tüm kamaraları olmak üzere 5 farklı noktasında ve 15 knot ile botun azami sürati olan 62 knot dahil olmak üzere 5 farklı hız kademesinde, eşdeğer, sürekli ve A-ağırlıklı ses basınç seviyeleri cinsinden gürültü ölçümlerini gerçekleştirdiler.

Faaliyetlerini İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’nde yürüten İTÜ OTAM Emisyon Laboratuvarı ve Mekanik Laboratuvarlarında; araç ve güç aktarma organları, titreşim ve akustik, dayanım ve ömür testleri alanlarında mühendislik çözümleri sunuyor.

Kadın Adaylara Destek
Hasan Faydasıçok Eğitim Vakfı (HAFEV); TOSB yerleşkesinde, Faydasıçok Holding bünyesinde faaliyet gösteren bir vakıf. Diğer vakıflardan ayıran özelliği, misyonları. Kadın mühendis sayısını arttırmak amacıyla; liselerde bilinçlendirme çalışmalarından tutun da, kadın mühendis adayı öğrencilere burs vermeye, mentorluklar sağlamaya kadar çeşitli faaliyetler yürütüyorlar. Geçen hafta OTAM’la, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın da katılımıyla örnek bir protokol imzalandı. Bu protokolle, HAFEV bursiyeleri olan kadın mühendis adaylarına, Otomotiv Teknolojileri Araştırma Geliştirme Merkezi’nde kısa ve uzun dönem staj imkanı, şirket içi eğitimler, teknik geziler ve işe almada öncelik tanınması sağlanacak. ■



Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159