banner69

Anadolu Isuzu’dan İzmir’de teslimat rüzgarı

banner113

Anadolu Isuzu, İzmir'de turizm ve personel taşımacılığı yapan Ferhan Turizm, Kasapoğlu Turizm, Özaltın Turizm, Cirit Turizm ve şehirlerarası yolcu taşımacılığının önde gelen firması Pamukkale Turizm'e, araçlarını teslim etti. Teslimatları Anadolu Isuzu’nun İzmir Yetkili 3S Bayisi Erdiloğlu Otomotiv yaptı.

banner114
PİYASA 25.10.2014, 16:03 25.10.2014, 19:01 Taşıma Dünyası
Anadolu Isuzu’dan İzmir’de teslimat rüzgarı

CANER ÖZCAN / İZMİR


Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay: 
İzmir bizim için çok önemli bir şehir

Anadolu Isuzu, Antalya’nın ardından 20 Ekim Pazartesi günü İzmir’de de servis ve personel taşımacılarına teslimatlar gerçekleştirdi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, İzmir’in turizm taşımacılığında ve turizm gelirlerinde önemli bir paya sahip olduğunu söyledi. İzmir’in, Anadolu Isuzu açısından otobüs, kamyon ve pikapta önemli şehirlerden bir tanesi olduğunu dile getiren Tamay, “Burada Antalya’dakinden farklı olarak burada biraz daha terzi usulü butik taşımacılığı var. Servis taşımacılığında İzmir önemli sanayi bölgelerinden biri. Bizim yıllardır fazla emek sarf ettiğimiz şehirlerden bir tanesi. İzmir’de satış ve satış sonrasında bizim buradaki bayimiz Erdiloğlu ile iddialı bir konumdayız. Burada biz önemli bir pazar payı sağladık. Şu anda hem otobüste hem kamyon, kamyonette ciddi bir pazar payımız var. Hedefimiz İzmir’de tüm segmentlerde birinci olmak. Bayimiz burada yeterince bunu yapabilecek beceriye sahip. Burası yedi yirmi dört hizmet verebiliyor. İzmir ve çevresinde de önemli bir servis avantajımız var. Yedek parça avantajımız var. Bu da müşterilerimize yedi yirmi dört araçlarını kullanabilme şansı getiriyor. Servis teşkilatımızı daha da geliştirerek İzmir ve Ege bölgesinde açık ara birinci olma gibi bir hedefimiz var. Önümüzdeki yıllarda bunu göreceksiniz” dedi. 

İzmir’de yıllardır ciddi yatırım yapıyoruz 

Tamay, buradaki müşterilerin Isuzu araçlardan memnun olduklarını belirterek, “İzmir’de yıllardır ciddi yatırım yapıyoruz. Müşterilerin hangisine sorsanız araçlar alıyoruz ve almaya devam edeceğiz diyecek. Rakiplerimizden yeni müşteriler alıyoruz o da bizim pazarda daha büyümemizi sağlıyor. Otobüste yüzde 38’ler civarda pazar payımız var. Kamyonda ise yüzde 40’larda. Kamyonette yüzde 15 pazar payı yakaladık. Bu pazar payı 2-3’ler civarında idi. Burada ciddi bir büyümemiz var”.

Şekerpınar’da Ar-Ge Merkezi 

Tamay, Anadolu Isuzu’nun üretim yeri olan Şekerpınar’a 2015 yılının sonunda hizmete girmesi beklenen bir Ar-Ge Merkezi açılacağını söyledi. Tamay, “Otomotiv ve yan sanayine bakıldığı zaman en iyi ikinci Ar-Ge Merkezi seçildik. Orada biraz daha büyümek istiyoruz, daha dışa dönük projeler yapmak istiyoruz. Biraz daha enternasyonel bir marka olmak istiyoruz. İhracatımızın büyüklüğünü biliyorsunuz, bunu daha büyütmek istiyoruz. Özellikle 12 metre segmentini yeniledikten sonra ucu bucağı da yok” dedi. 

Ar-Ge’de tamamı Türk mühendisler 

Tamay, Anadolu Isuzu’nun Ar- Ge Merkezinde tamamı Türk mühendisler ile çalıştığını belirterek, “Ar-Ge’de tamamı Türk mühendis çalıştırıyoruz. Şu an 75 kişiye kadar çıktık, hedefimiz daha da büyümek. Fabrika arazisi içinde tamamen bağımsız bir Ar-Ge Merkezi olacak. Hedefimiz orada 100’lü rakamlara çıkarmak ve sadece çalışan insan sayısını artırmak değil üretilen proje sayısını artırmak ve servis içinde yapılmamış olan yeniliklere imza atmak. 

18 metre otobüsü yapmak çocuk oyuncağı 

12 metre segmentinde önümüzdeki yıllarda iyi bir pazar payı yakalayacaklarını dile getiren Tamay, 18 metre otobüs üretme anlamında da iddialı konuştu: 12 metreyi yaptığınız zaman 18 metreyi yapmak çocuk oyuncağı. Tesislerini yapmak ki bizim açımızdan öbürünü yaptığımız için bu sadece onun genişletilmesi anlamına gelecek. Kamyonda daha büyük kamyon, otobüste de 18 metreye kadar tüm segmentler olacak” 

Isuzu, İzmir’e damga vurdu 

Anadolu Isuzu’nun çağdaş ve modern yolcu taşımacılığı için tasarladığı Novo, Novo Lux ve Turkuaz araçlar, İzmir’in öncü turizm taşımacılarının da tercihi oldu. İzmir bölgesinde turizm taşımacılığı yapan Ferhan Turizm, Kasapoğlu Turizm, Özaltın Turizm, Cirit Turizm ve şehirlerarası yolcu firmalarından Pamukkale Turizm, Isuzu marka araçları tercih etti. Anadolu Isuzu’nun İzmir Yetkili 3S Bayisi Erdiloğlu Otomotiv’in ev sahipliğinde yapılan teslimat törenine Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Direktörü Fatih Tamay, Satış Müdürü Tunç Karabulut, Pazarlama Şefi Demir Dikmen, Otobüs Satış Şefi Onur Çetinkaya, Otobüs Bölge Satış Sorumlusu Emin Günışık ve Erdiloğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Erdil ve Isuzu Erdiloğlu Otomotiv Satış ve Pazarlama Müdürü Erdal Demir katıldı. Törende firmalara plaket ve temsili Isuzu anahtarı teslim edildi. 

Ferhan Turizm’e 3 Novo 

Ferhan Turizm, Kasapoğlu Turizm ve Özaltın Turizm’in teslimat törenleri Erdiloğlu Otomotiv plazasında gerçekleştirildi. Törende Ferhan Turizm adına Yönetim Kurulu Üyesi Recep Turan üç adet Novo teslim aldı.

“Personel taşımacılığı amacıyla yıl içerisinde üç adet Novo satın aldıklarını belirten Kasapoğlu Turizm’in sahipleri Faruk Balcı ve Asım Balcı yenileme çalışmalarına başladıklarının, yeni araçları filolarına dahil edeceklerinin sinyalini verdi.  

Özaltın Turizm’e 4 Novo 

Özaltın Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Altın ise dört adet Novo teslim aldıklarını, araçları deneme maksatlı almalarına rağmen, oldukça memnun kaldıklarını ifade etti. Gerek tasarımı ve konforu, gerekse oldukça düşük operasyonel maliyetleri nedeniyle Anadolu Isuzu’yu tercih ettiklerini belirten Altın, Anadolu Isuzu ile filolarını güçlendirdikleri için mutlu olduklarını ifade etti. 
Coşkun Altın, İzmir’în duayenlerindendir 

Tamay ise Özaltın Turizm ve Çoşkun Altın için şu yorumlarda bulundu; “Çoşkun Altın İzmir’in duayenlerindendir. Bu nedenle düşünceleri ve yaklaşımlarının bizim açımızdan önemli bir yeri var; Kendisi müşteriden olmaktan öte, aynı zamanda  bizim iyi dostumuzdur. Bu şekilde kurduğumuz ve ticaretin ötesine geçen dostluklar sayesinde hem müşteri memnuniyetini yüksek seviyelerde tutabiliyoruz, hem de nihayetinde gerçekleştirdiğimiz satışlar sayesinde İzmir’de çok yüksek bir pazar payına sahibiz” 

Cirit Turizm: Isuzu Novo ile hizmet etmek çok avantajlı 

60 araçlık bir filoyla turizm taşımacılığı yaptıklarını belirten Cirit Turizm Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Cirit ise “Satış sonrası hizmet kalitesi en  önemli tercih nedenlerimizdendir. Önümüzdeki süreçte filomuzu yeni Novo’larla daha da güçlendireceğiz. Donanım ve konfor açısından rakiplerini geride bırakan Isuzu Novo modelleri ile müşterilerimize hizmet etmek bizim için çok avantajlı” ifadelerinde bulundu.

Pamukkale Turizm’e 17 araç

Bir diğer ziyaret noktası olan Pamukkale Turizm’de gerçekleşen 17 aracın teslimat törenine ise Anadolu Isuzu yetkililerinin yanı sıra Pamukkale Turizm İzmir Bölge Müdürü Ahmet Dombaz, Öz Mal Filo Müdürü Ahmet Aksoy, Şehiriçi Servis Müdürü Ayhan Çolak, Filo Müdürü Mustafa Sönmezsoy katıldı.

Teslimat töreniyle ilgili açıklamalarda bulunan Pamukkale Turizm Genel Müdürü Mustafa Özdalgıç, “Şehir içi servis hizmeti bizce kusursuz bir yolculuğun ilk adımı ve varış noktasında keyifli bir yolculuğun son halkası konumunda. Bu açıdan hizmet kalitemizin devamlılığı adına büyük önem arz ediyor. Dönemsel olarak yenilediğimiz servis araçlarımıza, yine bu yıl yatırım bütçemizden önemli bir payı aktarmış bulunuyoruz. Yeni servis araçlarımız firmamıza ve yolcularımıza hayırlı olsun” dedi. 

Nak Kargo 

İzmir’de son olarak turizm firmalarının yanı sıra Nak Kargo’ya yapıldı. Yılbaşından bu yana  aldıkları  kamyon ve kamyonet sayısının 40’ı bulduğunu ifade eden Nak Kargo Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Erdem, “En son partide 10 araç alımımız gerçekleşti. Araçlarımızı ağırlıklı olarak yurtiçi ve İzmir şehir içinde kullanıyoruz. Erdiloğlu Otomotiv ile kurulan yıllara dayalı diyaloğumuzla filolarımızı Isuzu’nun N Serisi kamyon ve kamyonetleri ile gençleştirdik. Güçlü yapısı ve ekonomikliği ile  bize fazlasıyla katkı sağlayan N Serisi kamyonların alımına devam edeceğiz’ dedi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159