31.10.2016, 11:03

Sektör Meclisi TBMM’de toplanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Muzaffer Hacımustafaoğlu’nu 27 Ekim Perşembe günü ziyaret ettim. Görüşmemizde kendisinden 3’üncü çevre yolunu kullanmamız  durumunda Ataşehir’deki otogarın atıl durumda kalacağını, bu nedenle Ataşehir’deki otogar ihalesinin durdurulmasını talep ettik. Bu konuda yeni bir çalışma yapılmasının gerekliliğini de ifade ettik. 

Otobüsçülük kuzeye taşınacak…
Sektörümüz 3’üncü çevre yolunu kullanacaksa, Ataşehir’deki terminal bu sektöre hizmet etmeyecektir. Dolayısıyla yeniden planlanması lazım. 3’üncü çevre yoluna göre İstanbul’daki otobüsçülüğü kuzeye taşımamız ve altyapımızı da bu eksende oluşturmamız lazım. Bunun için de akla gelen ilk yer Kurtköy gibi gözüküyor. Bunun dışında; turizm araçlarına yönelik 5 yaş sınırıyla ilgili konuyu daha önce gündeme getirmiştik. Sayın Hacımustafaoğlu da yaş sınırını yanlış bulduğunu ifade etmişti. Bu görüşmede tekrar konuşulmadı.  Bir hazırlık yaparak bu konuyu kendisiyle tekrar konuşacağız. 

Engelli donanımı ve koltuk arkası ekran 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Araç Tadil ve Montaj Yönetmeliği ile ilgili 26 Ekim 2016 tarihinde yeni bir düzenleme yaptı. Yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu düzenlemeyle özellikle koltuk arkası ekranlarla ilgili standartlar belirlendi. Bunlar artık bu sektörde olmazsa olmaz haline geldi.  Ekranların otobüslere daha güvenli şekilde takılması Araç Tadil ve Montaj Yönetmeliğinde yer alacak. Yönetmelikte bir de engellilerle ilgili bölüm var. Engelli donanımın otobüslerde nasıl olması gerektiğinin tanımı yapıldı. Tabii bu, teknik olarak nasıl yapılması gerektiğini belirtiyor. Herhangi bir şekilde bizim mecburiyetimiz yok. Bir süre de yok. 

23 Kasım’da Sektör Meclisi…
TOBB Sektör Meclisi’nin bundan sonraki ilk toplantısını, 23 Kasım’da, TBMM’de yapmaya karar verdik. Bu toplantı Adalet ve Kalkınma Partisi Erzurum Milletvekili Sayın Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı hocamızın önderliğinde yapılacak.  Kamu kuruluşlarından da katılım olacak. Önümüzde 25 günlük bir zaman var. Çok ciddi bir çalışmayla sektörün içinde bulunduğu koşulları, sorunları çözüm önerileri ile birlikte sıralayabiliriz. Bu arada, çok ciddi bir çalışma yapan TÖHOB Genel Sekreteri Sayın Onur Orhon şansında TÖHOB yetkililerine teşekkür ediyorum. Çok ciddi güzel bir çalışma yaptılar. 6 madde ile sorunları ve çözüm önerilerini ortaya koydular. 

Taşıma Dünyası aracılığıyla duyuruyorum 
Servisçilerin taleplerini de alacağız. Turizm taşımacılarının ve uluslararası yolcu taşımacılarının tüm taleplerini tam bir dosya halinde hazırlayarak, Meclisteki komisyon başkanları ve sözcülerine yüz yüze görüşerek ileteceğiz. Tüm meslektaşlarımızın, meclis üyelerimizin bu konuda ciddi bir çalışma yapmalarını, çözüm bekleyen gerçek sorunlarımızı çözüm önerileri ile birlikte bize göndermelerini istiyoruz. Biz de bunlar toparlayıp, bir rapor halinde Ulaştırma Bakanımıza, İçişleri Bakanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza göndereceğiz. Böylelikle, otogarların konumlandırılması, yapımı ve işletim esaslarını hepsini kapsayan ciddi bir çalışma yapmış olacağız. Meclisteki toplantıya Ulaştırma Bakanlığı bürokratları da katılacaklar. 

Koordinasyon Kurulu ısrarımız…
23 Kasım toplantısını çok önemsiyoruz. Ulaştırma Bakanlığı ile bir koordinasyon kurulu oluşturulması yönündeki ısrarımızı her zaman söylediğimiz gibi burada da sürdüreceğiz. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, Bakan iken bu konuya sıcak baktıklarını ifade etmişti. 

UKOME’lerde yer almak istiyoruz. Özellikle 5 yaş gibi yanlış kararların engellenmesi için mutlaka UKOME’lerde yer almamız gerektiğini tekrar tekrar ısrarla vurguluyoruz. Kısacası sorunlarımızın çözülebilmesi için bu dönemi değerlendirmek ve sektörü yeniden eski güzel günlerine taşımak istiyoruz.  
Bütün okuyucularıma iyi haftalar ve hayırlı işler diliyorum. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159