23.05.2022, 15:35

Talep var mı? Var. Olsa, alıcı çok.

Şehirlerarası ve turizm sektörümüzde, bugüne kadar neler yaşadıklarımızı düşündüğümüzde, geçmişten günümüze kadar neler olduğunu az çok hayal edebiliriz. Yıllarca bu sektöre emek vermiş, hizmet vermiş, aynı zamanda şu an yanımızda olmayan yaşlısı genci, bu dünyadan ebedi istirahate intikal etmiş, birçok mesleki dostlarımız, abilerimiz, kardeşlerimiz ve bu sektöre adını yazdırmış duayenlerimiz; bu insanlar yaşamları boyunca bu camiaya, iyisi ile kötüsü ile hizmet vermişler. Örneğin benim mesleğim ikinci el otobüs alım satım, ekspertiz ve finans destek danışmanlığı… Bir başkası işletmeci, diğeri kaptan, muhasebeci, yazıhaneci, değnekçi, muavin, yıkamacı, parçacı, tamirci, gazeteci, ikramcı, tesisçi, üretici, vb. gibi sayamadığımız birçok çalışan bu sektöre hizmet veriyor. İyi de, benim anlamadığım, neler oluyor ve biz nereye gidiyoruz? Tabii, biz derken sektör olarak... Trafik desen aynı, araç alım satımı dersen!!! Zaten benim kafamın basmadığı ve anlam veremediğim bir olay bu. Satmaya araç bulamıyoruz, ucuz da değil haaa. Sattın, yerine araç koyamıyorsun, böyle de bir durum var. 
*
Geçenlerde bir müşterim otogara çağırdı, gittim. Bahsettiğim şehir İzmir, otogarda hareketlilik epey yoğun, rabbim herkesin işini rast getirsin. “Abi, arabamı isteyen var, borcunu devralıyor. Elime nakit 4 milyon 300 bin TL. veriyor. Ne yapayım, sana danışayım istedim” diyor. Araç 2021 model Travego 16 2+1. Ben bu arkadaşa, sıfır aracı 3 milyon 330 bin TL’ye satmışım 2021 yılı sonunda. Bir milyon kredi borcu olsa, demek ki alıcı, bu arkadaşın aracına 5 milyon 300 bin TL vermiş. 
*
Şimdi gelelim asıl soruya… 2022 model sıfır araç şu an indirimi falan ile birlikte 5 milyon 440 bin TL. Diyeceksiniz ki, niçin sıfır almıyor? 
*
Araç yooook. Evet, yanlış duymadınız. Araç yok, hakikaten yok. Yok kardeşim. Talep var mı? Var. Olsa, alıcı çok. 
*
Şimdi, tam burada kazanç devreye giriyor. Dedim ki, aracını niye satacaksın? “Abi, şu an işler çok güzel. Dolu gittim, geldim 24 bin TL. Para getirisi 12 bin TL. Yakıt masrafı var, diğer giderleri de çıktığım zaman net 7 bin TL. Tek ayda, şu an temiz 70-80 kalıyor. Bana 2 araç verebilirsen 4 milyon TL. Peşin vereyim. Yazın çok para kazanacağım abi. Öderim” diyor. Ya kardeşim, telaffuz ettiğimiz rakam 2 araç için 11 milyon TL. Düşünüyorum da, biz ne ara bu duruma geldik?
 *
Atatürk’ü Anma Spor ve Gençlik Bayramınızı Kutlarım. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159