banner69

Mercedes'in yeni kamyonlarını test ettik

banner113

18 Ekim Pazartesi günü İstanbul Park’ta düzenlenen test sürüşü organizasyonunda basın mensupları olarak Mercedes-Benz Türk’ün yeni nesil kamyonlarını test etme imkanı bulduk.

banner114
TAŞITLAR 22.10.2016, 16:23 22.10.2016, 16:40 Taşıma Dünyası
Mercedes'in yeni kamyonlarını test ettik
Erkan YILMAZ / İstanbul Park

Yeni Actros, Arocs ve Atego’nun test edildiği organizasyonda, Mercedes-Benz Türk Kamyon Pazarlama ve Satış Direktörü Bahadır Özbayır, Kısım Müdürü Haluk Burçin Akı ve ekibin katılımıyla teknik bilgilendirmeler yapıldı. Daha sonra Actros, Arocs ve Atego’yu pist ve arazi koşullarında test etme imkanı bulduk. 18 Ekim Pazartesi günü yağan yağmurun da etkisiyle daha zorlaşan toprak zeminde test ettiğimiz araçların performansının çok yüksek olduğunu gördük ve inşaat alanlarında sürücülerin işlerinin bir hayli kolay hale gelebileceğini düşündük. Toprak zeminin dışında İstanbul Park yarış pistinde de araçları test ettik. ESP, Şerit Takip Sistemi ve Aktif Frenleme sistemlerinin uygulamalarının çok başarılı olduğunu gördük. 


Yeni Actros
120 bin km’ye çıkan bakım aralıkları ve yüzde 20 oranında düşen bakım maliyeti ile yeni Actros ticari anlamda büyük avantaj sağlıyor. 
Yeni Actros iki farklı kabin seçeneği, üç farklı beygir gücü, 4x2’den 8x2’ye kadar farklı aks konfigürasyonları ile her türlü ihtiyaca en uygun çözümleri sunuyor.
Actros 1842 LS 4x2 çekici, yurtiçi ve yurtdışı taşımacılığında tüm genel nakliye operasyonlarında kullanılmak üzere tasarlandı. Actros 1845 LS 4x2 çekici, geniş kabini, güçlü motoru ve ilave donanımlarıyla konforun vazgeçilmezi olmaya aday görünüyor. Actros 1842 LSNRL 4x2 ve 1845 LSNRL 4x2 Lowliner çekiciler ise mega treyler ile hacimli yük taşıması yapan filolar için geliştirildi.

Actros kamyon ürün gamında yer alan yeni nakliye grubu araçları 10 teker, hava süspansiyonlu Actros 2632 LD 6x2 aks konfigürasyonuyla 26 tonluk azami yüklü ağırlığa sahip. 8 teker Actros 2642 LE 6x2 römork uygulamasına özel olarak geliştirildi. Actros 3232 L 8x2 ve 3242 L 8x2 kırkayak kamyonlarının azami yüklü ağırlığı 32 ton. Actros 3232 L ve 3242 L 8x2 araçlar ADR kullanımına uygun depo yerleşimi ve donanımlarıyla tehlikeli madde taşımacılığında kullanılıyor. 

Sektörde bir ilk 
Actros nakliye araçlarında direksiyondan kumandalı Mercedes PowerShift 3 otomatikleştirilmiş şanzımanın seri donanım kapsamına alınmasıyla Mercedes-Benz Türk sektörde bir ilke daha imza attı.

Daha uzun ömürlü
Yeni Actros kamyonlarda OM 471 ve OM 936 motorları kullanılıyor. Bu motorlar daha düşük yakıt tüketimi, yüzde 20 daha uzun ömür ve yüksek motor freni performansı ile öne çıkıyor. 

Geniş ve konforlu 
Yeni Actros, 2,3 ve 2,5 metre genişliğinde Stream Space kabin seçenekleriyle malzeme kalitesi, donanım ve dekorasyon olarak kullanıcıya rahat bir yaşam alanı sunuyor. 
Actros 1845 LS çekici ve 3242 L nakliye araçlarında kullanılan PowerBrake motor freniyle motor fren gücü önemli ölçüde artırıldı. Tüm diğer Actros’larda PowerBrake donanımı opsiyonel olarak sunuluyor. 2 saniye boyunca tam yükte fren kuvveti uygulayan yeni Hill Holder tüm Actros’larda standart olarak bulunuyor ve kalkışlarda aracı kaydırmayı engelliyor. 

Güvenlik sistemleri 
Aktif Fren Sistemi ABA, Actros çekici ve nakliye kamyonlarında standart olarak bulunuyor. Yorgunluk Algılama Asistanı, sürüşü analiz ederek sürücüyü görsel ve işitsel olarak uyarıyor ve devre dışı bırakılamadığı için de güvenlik sağlıyor. ESP ve gündüz sürüş farları Actros’un standart donanımları içerisinde yer alıyor. Saatte 60 km hız üzerinde devreye giren Şerit Takip Sistemi LDWS,  sinyal vermeden herhangi bir sebeple şeridi terk etmekte olan Actros’un sürücüsünü hem görsel hem işitsel olarak uyarıyor. 

Yeni Arocs 
Arocs inşaat serisi kamyonları beton mikserden damperli kamyona, çekicilerden beton pompasına kadar uzanan geniş kullanım alanına sahipler. 
Arocs kamyonlarda yer alan, tekerleklerin kilitlenmesini engelleyen ABS ve patinajı engelleyen ASR’den oluşan elektronik fren sistemi EBS ve standart olarak sunulan üç kademeli güçlendirilmiş motor freni sürücünün işini kolaylaştırıyor. Araçlarda opsiyonel olarak sunulan PowerBrake sayesinde motor freni gücü yüzde 50 daha da artırılmış. 

Güçlü, sağlam ve ekonomik  
Arocs inşaat kamyonları S-Cab ClassicSpace ve M-Cab CompactSpace kabin seçenekleriyle sunulurken, Arocs 4x2 çekiciler S-Cab ve L-Cab ClassicSpace, 6x4 çekiciler S-Cab ClassicSpace ve L-Cab StreamSpace seçenekleriyle piyasadaki yerini aldı. 2,3 metre genişliğe sahip kabinler 170 mm yüksekliğindeki motor tüneli ile hem geniş, hem kullanışlı. 
Yüzde 20 oranında daha uzun ömür ve yüksek motor freni performansı ile öne çıkıyor. Bakım maliyetleri de yüzde 20 oranında düşen yeni Arocs araçlar sahibine ticari anlamda büyük avantaj sağlıyor. 

Yeni Euro 6 motor, PowerShift 3 şanzıman
Bu araçlarda 7,7 litrelik OM 936, 10,7 litrelik OM 470 ve 12,8 litrelik OM 471 motorlar kullanılıyor. Arocs inşaat kamyonlarında kullanılan PowerShift 3 şanzıman tüm mikser ve pompa araçlarında, 4x2 damper araçlarında ve Arocs çekicilerde standart donanım.  



Arocs çekiciler
Tek yataklı uzun kabin Arocs 1842 LS, arttırılmış yaklaşma ve uzaklaşma açıları, karın boşluğu, mukavemetli şasisi ve dört körüklü arka aksıyla şantiyeler için geliştirildi. Yataksız kısa kabin Arocs 1942 LS, çift güç çıkışı ile hem damper treyler hem de mikser treylerleri aynı araçla kullanmayı mümkün kılıyor. Çift yataklı uzun kabinli Arocs 3342 S, hem lowbed treyler, hem damper treyler hem de mikser treylerleri aynı araçla kullanmaya imkan tanıyor. Yataksız kısa kabinli Arocs 3351 S ise, yüksek hacimli damper kullanımı ile şantiye ve maden sahalarında gerekli olan gücü sağlarken verimliliği artırıyor.  



Arocs inşaat araçları  
Arocs inşaat grubu araçları damper, mikser ve pompa üstyapılarıyla şantiye ve dekupaj alanlarında ve hazır beton taşımacılığında kullanılıyor.  
Damper kullanımına uygun Arocs 3332K, 3342K, 4142K, 4145K, 3242K ve 2032K araçlar; mikser kullanımına uygun Arocs 3332B, 3342B, 4142B ve hafifletilmiş mikser 3236B araçlar sayesinde tüm inşaat uygulamalarına uygun bir Mercedes-Benz Arocs mutlaka bulunuyor.    
Arocs pompa araçları Arocs 3342P, Arocs 4142P ve Arocs 4442P olmak üzere her uzunlukta pompa üstyapısına uygun.   

Yeni Atego 
Yenilenen Atego kamyonlar ekonomikliği artıran yeni Euro 6 OM 934 ve OM 936 motorlara sahipler. Yeni Atego’da opsiyonel olarak PowerShift 3 şanzıman uygulanabiliyor. Bu sayede araç daha da ekonomik ve konforlu hale geliyor. Yenilenen Atego, 177 beygir gücünde 2,3 metre S-ve L-Cab ClassicSpace, ESP, Şerit Takip Sistemi LDWS, gündüz sürüş farları ve opsiyonel olarak sunulan otomatik şanzımanlı seçeneğiyle Türk hafif kamyon pazarında çevikliği ve ekonomikliği ile ön plana çıkıyor.    

Atego çok daha ekonomik
Mercedes-Benz’in BlueTec teknolojisiyle üretilen yeni motorları OM 934 ve OM 936, yüksek çekiş gücü ve düşük yakıt tüketimi sağlıyorlar. Yeni Atego kamyonlarda standart olarak sunulan ASR, ABS, ALB, patentli motor freni, ön ve arka disk frenleri üstün sürüş güvenliği sunuyor. 5.1 litre, 4 silindirli CommonRail yakıt sistemine sahip OM 934 motor ve 7,7 litre, 6 silindirli CommonRail yakıt sistemine sahip OM 936 motor çift kademeli motor frenine sahipler. 

Kabin konforu arttı
Yeni Atego kamyonlar S-Cab ve L-Cab ClassicSpace kabinleri ile ferah bir iç hacme sahipler. Yeni Atego, aynı zamanda PowerShift 3 şanzımanı ile de temin edilebiliyor. Yeni Atego 1518’e kısa bir süre sonra 7,7 litrelik 6 silindirli, CommanRail yakıt sistemine sahip OM 936 motoruyla Atego 2124 eklenecek. 

Atego 2124, Nisan 2017’de 
Yeni Atego 1518 kamyonlarda ön ve arka akslar yenilenerek çelik makaslı süspansiyon ve disk frenlerinin kullanımına geçildi. Nisan 2017’den itibaren Türkiye’de satışa sunulacak olan Atego 2124 kısa ve uzun mesafe dağıtım alanlarında kullanım için tasarlandı. Bu ürünlere ilave olarak yeni Atego 1621 çöp paketli araçlar katı atık taşımacılığı sektörüne tamamen yeni bir soluk getiriyor. Atego 1621, 16 tonluk toplam azami yüklü ağırlığıyla önceki nesil 18 tonluk araçların faydalı yük kapasitesinin üzerine çıkarak yakıt tüketimini önemli oranda düşürüyor.  ■











Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159