19.12.2016, 12:32

Teknolojisiz Ulaştırma Olmaz

Ülkemizde sıkıntılı bir süreci yaşıyoruz. Cumartesi akşamı yaşadığımız terör olayı nedeniyle tüm emniyet mensuplarımıza ve ülkemize başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Bu kötü günlerin bir daha yaşanmaması için herkesin aklını başına toplaması gerekiyor. Ülkemiz ve Ortadoğu üzerinde oynanan oyunlar bir gün son bulur. Bugün, bu yaşanan birlik ve beraberlik Ortadoğu’da oynanan ve Müslüman’ı Müslüman’a kırdıran bu oyuna son vermek için atılan ilk adımdır. Muhakkak ki İslam alemini uyandırmak için de önemli adımdır diye düşünüyorum. Allah ülkemizi ve tüm insanlığı bu kötü olaylardan korusun, bu emperyalizm de bu topraklarda son bulsun. 

Bilgi yuvalarına destek olalım 
Geçen hafta İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Arı Teknokent Merkezinde karayolu yolcu taşıma sektörü olarak Ulaştırmada Teknoloji Hareketi İşbirliği’nin imzalarını attık. Sayın Kemal Karayormuk Hocamız ve Ekrem Özcan’ın öncülüğünde başlayan bu çalışmayı takdirle karşılıyoruz. Tabii, ülkemizde üretim yok. Esas sıkıntı burada. Fikir var, insan kaynağı var. Bunları yan yana getirmekte zorlanıyoruz. Üreticilerle bu insan kaynağının yan yana getirilmesi ülkemizin gelişimi açısından büyük önem taşıyor. Gelişmiş ülkeler nasıl yapıyorsa, bunu bizim de yapabilmemiz lazım. Türkiye’nin üretmesi lazım. Sadece tüketmek değil, taklitçi değil, teknoloji geliştiren ve bunu üreten ülke olmamız gerekiyor. İTÜ ARI Teknokent Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Sayın Arzu Eryılmaz’ı yaptıkları çalışmalar nedeniyle tebrik ediyorum. Ne mutlu ki, ülkemizde bu tür bilgi yuvaları var.  Burası büyük bir anlam taşıyor. Üretici firmalarla birlikte bu tür bilgi yuvası merkezleri destekleyerek geliştirmemiz gerekiyor. Başlatılan bu hareket sektörümüz için de memnuniyet verici bir gelişmedir. Artık ülkemizin taklit eden değil, üreten ve yapan bir ülke olması gerekiyor. 

Kaptanlık kutsal bir meslek 
Kemal Karayormuk Hocamızın ve Ekrem Özcan’ın Kaptanlar Kulübü olarak başlattığı çalışma ile kaptanlarımız yine ödüllendirildi. Ben de bir kaptan çocuğuyum. 35 yaşında babamı kaybettim.  Kaptanlık mesleğinin ne kadar kutsal bir meslek olduğunu en iyi bilen insanlardan biriyim. Onlar yollara hayatlarını sererler. Çoluk ve çocuklarından uzakta sıkıntılı bir hayat yaşarlar. İnsan taşırlar, sevgi taşırlar, hayat taşırlar.  Onun için kaptanlarımızın yaptığı meslek çok kutsaldır. Bu arada kaptanlık mesleğinin farklı bir ehliyet kapsamında, ayrı bir statüde değerlendirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Geçen ay TBMM’de yaptığımız toplantıda da bunu dile getirdik. Kaptanlarımızın sosyal haklarının geliştirilmesi için de çalışmalar yürütüyoruz. Çünkü kaptanlarımız insan taşıyor, hepimizin canlarını taşıyorlar, hayatı taşıyorlar. O gün ödül alan kaptanlar, ödül almayan binlerce meslektaşlarını da temsil ettiler. Ödül kazanan kaptanlarımızı kutluyorum.

Sektör Yaşam Boyu Onur Ödülü 
Yine etkinlik kapsamında sektörümüzün duayen ismi Pamukkale Turizm’in sahibi Sayın Cafer Sadık Bababalım’a Sektör Yaşam Boyu Onur Ödülü’nü katılımcılarla birlikte sunduk. 56 yıldır sektörümüze hizmet sunan duayenimiz Sadık Abimiz, çok küçüklükten beri tanıdığım büyüğümüz, sektörün büyüğü, istikrarlı  şekilde sektöre hizmet etmenin gururunu yaşıyor. Bugün sahibi olduğu firma ülkemizin en saygın, itibarlı firmalarından biri. Saygıdeğer bir insan olan Sadık Abi’ye, Allah uzun ömürler versin. Geriye güzel bir miras bırakıyor. İnşallah, çocukları da bu bayrağı daha yükseğe taşırlar. Kendisine buradan sektör adına saygılarımızı sunuyoruz. 
Herkese iyi haftalar diliyorum. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159