banner69

Yolcu var otobüs yok!

banner113

2016 taşımacılar için zorlu bir yıldı; sektörden çekilen bireysel otobüsçüler ve filosunu küçülten firma sahipleri oldu. 2017’de yarıyıl tatili ile 1 Mayıs ve 19 Mayıs gibi üçer günlük tatiller sezona yönelik umutları arttırdı. Ancak bu yılın sıkıntısı geçmiş yıllardan farklı : “Yolcu var, otobüs yok”.

banner114
ŞEHİRLERARASI 29.05.2017, 09:22 29.05.2017, 09:32 Taşıma Dünyası
Yolcu var otobüs yok!

2017 yılı iyi başlasa da taşımacı sektörünün sıkıntısı çok daha farklı 

2016 taşımacılar için zorlu bir yıldı; sektörden çekilen bireysel otobüsçüler ve filosunu küçülten firma sahipleri oldu. 2017’de yarıyıl tatili ile 1 Mayıs ve 19 Mayıs gibi üçer günlük tatiller sezona yönelik umutları arttırdı. Ancak bu yılın sıkıntısı geçmiş yıllardan farklı : “Yolcu var, otobüs yok”.  


Bireysel otobüsçü bulmakta zorlanıyoruz 

Gürsel Turizm, Efe Tur, Öz Emniyet ve İzmit Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Levent Birant görüşlerini aktardı.

Sektörde gerçekten araç sıkıntısı var. Bireysel otobüsçü bulmakta zorlanıyoruz. Her sene araç artarken, bu sene azaldı. Küçük servis araçlarında da şehirlerarasında da durum aynı. Kurban Bayramını andıran bir 19 Mayıs yaşadık. Tatil 3 günlük olunca Perşembe gününden seyahate çıkanlar oldu. Sömestr ve 1 Mayıs da çok hareketli geçti. Bu yıl güçlü bir hareket bekliyoruz. Biz şehirlerarasında geçen yıl 6 milyon yolcuya yaklaşmıştık, bu yıl hedefimiz 7 milyon ve üzeri.

30 otobüs, 50 midibüs 

Tedarikçi konusunu biraz çözdük. 30 Prestij, 20 Otokar almaya yönelik anlaşmalar yaptık. Büyük otobüste BusStore’dan 2014 model 10 adet Travego aldık. 10 tane için daha konuşuyoruz, 10 tane de kiralayacağız. Büyük otobüste 30 araba takviye yapacağız. Firmalar yatırım yapmak durumunda. Biz de yaptık, rakiplerimiz de yapıyor. 


Otobüse ihtiyaç var  

Kamil Koç Otobüsleri AŞ Operasyon Direktörü Çağatay Kepek de sorularımızı yanıtladı.

Yazın toplam araç filomuz 1200 dolayına çıkıyor. Geçmiş yıllarda yaşanan kötü sezonlar nedeniyle sektörden çekilen çok sayıdaki araç sıkıntı yaratıyor. Bu yıl yolcumuz var, ama araç yetersizliği çok ciddi seviyeye çıkacak gibi gözüküyor. Sezona yönelik olarak yılın ilk 5 ayında umutlandık. Bunun işaretlerini yarıyıl tatilinde, 1 Mayıs ve 19 Mayıs’ta uzayan tatillerde gördük. Geçen yıl yaşanan darbe süreci ile birlikte seyahat sıklıkları azalmıştı, ertelenmiş seyahat talebinin 2017 yılında artacağını düşünüyoruz. Bu yıl 19 milyon yolcu hedefimizi aşacağımızı ve 20 milyona ulaşacağımıza inanıyoruz. En çok yolcu taşıyan firma konumuna geldiğimizi düşünüyoruz. Yaz sezonunun her ayında taşıdığımız yolcu 2 milyonun üzerine çıkacak, veriler bize bunu gösteriyor. 40 Safir yatırımını da bu büyüme beklentisi ile yaptık. Yeni yatırımlarımız da olacak.

Yorumlar (3)
Reis üstün 7 yıl önce
sadece boş laf konuşmuş bu insanlar şahışı sildiler şimdide arıyorlar boş işler kendileri alsın işletsin
Muhammet PISDIL 7 yıl önce
hedef, ciro , ağır komisyon, hasılatın bi kısmını hesapda tutma, model barajı derken bireysel otobüscü bırakmadık diyen yok! ne garib...
MAHMUT BİLEN 7 yıl önce
yüzde 25 i̇ gecen komi̇syon yüzde onu bulan servi̇s ücreti̇ni̇z yuksek fi̇yata satiginiz i̇kramlar host hostes paralariniz yuksek cikiş ücretleri̇ni̇n ustune bi̇rde hesablari haftalik aylik ödemeni̇z bu meslede esnafmi birakti zaten otobusculugun karli oldugunu anlasaniz kendi̇ni̇z otobus alirsiniz buna ti̇cari̇ kredi̇leri̇ni̇z musai̇tir ancak sorumluluk almaktansa var olan i̇neki̇ sagmak si̇ze daha karli geli̇yor
banner117
15
açık
banner159