banner69

2018'de Seyahatler Artacak

banner113

Uygun tatil ve uzun yaz sezonu otobüsçüler için fırsatlar yaratabilir.

banner114
GÜNDEM 08.01.2018, 11:34 08.01.2018, 11:38 Taşıma Dünyası
2018'de Seyahatler Artacak
● Yolcu hareketinin az olduğu Ramazan, yaz sezonu öncesinde bitiyor. 
● 8 Haziran-17 Eylül arasında okulların kapalı olması uzun sezon fırsatı. 
● Kurban Bayramı tatili 9 gün. Diğer tatiller de uygun günlere geliyor.

Ramazan ayının yaz sezonunu etkilemesi bu yıl son buluyor. Ramazan 15 Mayıs’ta başlıyor, 15 Haziran’da Bayram. Okullar da 8 Haziran’da tatile giriyor. 2018'de, resmi tatillerin çoğunun hafta içine denk geliyor olmasının, seyahatlerin artmasında çok önemli bir katkı sağlaması bekleniyor. 

Bu yıl otobüsçüleri ve turizmcileri sevindirecek bir seyahat hareketliliğinin yaşanması bekleniyor. Ramazan ayının 15 Mayıs’ta başlayıp 14 Haziran’da son bulması, sektöre önemli bir fırsat getiriyor. Yıllardır sezonda hareketliliğin düşmesinde etken olan Ramazanın yaz aylarına denk gelmemesi seyahat süreçlerine büyük katkı sağlayacak. Okulların 8 Haziran’da kapanacak olması da ayrı bir avantaj olarak görülüyor.

Üstelik erken kapanan okullar bu yıl daha geç açılacak. Okulların 17 Eylül 2018’de açılacak olmasıyla sezonun da uzun süreceği ifade ediliyor.

● Bu yıl, Kurban Bayramı tatilinin herhangi bir uzatma yapmadan 9 gün olması ise, yerli turiste erken plan yapma olanağı sağladı. 
● Yeni yılda, Şeker Bayramı 4 gün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı da 3'er günlük tatiller sağlıyor.
● Salı gününe denk gelen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile perşembe gününe denk gelen 30 Ağustos Zafer Bayramının da devlet veya çalışanlar tarafından hafta sonuyla birleştirilmesi halleri, dörder günlük tatile dönüştürülebilecek fırsatlar olarak öne çıkıyor. 
● Belirtilen durumlar, karayolundaki şehirlerarası ve turizm yolcu taşımacıları ile diğer modlardaki yolcu taşımacıları yanı sıra turizm organizatörleri ve turistik tesis işletmecileri açısından olumlu bir yıl vaat ediyor. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159