banner69

Servisçiler plaka tahdidi eylemi yaptı

banner113

İstanbul Servisçiler Derneği ve Ulaşım-İş Sendikası mensubu servis şoförleri, plaka tahdidi uygulanmasına yönelik eylem yaptı.

banner114
GÜNDEM 29.04.2013, 17:12 07.05.2013, 13:54
Servisçiler plaka tahdidi eylemi yaptı
Soğanlık’da bulunan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) hizmet binası önünde basın açıklaması yapan servis şoförleri, temsili tabut taşıyıp ’bu yoldan geri dönüş yok’ diyerek gemi maketi yaktılar. Soğanlık’ta D-100 karayolu çevresinde saat 10.00 sıralarında toplanan yaklaşık 500 servis şoförü, minibüslerini çevredeki otoparklara park ettikten sonra üzerine "Ölmüş servis şoförü" yazılı temsili tabut taşıyarak UKOME hizmet binasına doğru yürüyüşe geçtiler. Burada çeşitli dövizler açan servis şoförleri "Plaka hakkımız söke söke alırız" şeklinde sloganlar attılar. Daha sonra gurup adına Ulaşım-İş Sendikası Genel Başkanı Abdurrahhim Barın basın açıklaması yaptı.

40’a yakın ilde uygulanan plaka tahdidinin İstanbul’da uygulanmadığını söyleyen Barın "İnşaallah bir dahaki toplantımızda resmi plakalarımızı almış olacağız, diyerek size müjde veriyorum. Biz 3 yılda 4 belge aldık bu güne kadar. Biz bu belgeleri UKOME ve belediyeye sunduk Ne cevap verebiliyorlar ne de gereğini yapıyorlar. Bu yasa uygulanırsa vatandaşımız daha ucuz taşınacak" diyerek plaka haklarının bir an önce kendilerine verilmesini istedi.

Yapılan konuşmanın ardından servis şoförleri "Bu yoldan geri dönüş yok" diyerek yanlarında getirdikleri gemi maketlerini ateşe verdiler. Şervis şoförleri daha sonra temsili tabutu UKOME hizmet binasının giriş kapısına bıraktılar. Servis şoförlerinin eylemi sırasında polis çevrede güvenlik önlemi alırken grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorumlar (2)
Remzi öner 11 yıl önce
Birlikte daha güçlü günlere
Nazım Kartal 11 yıl önce
Helal Servisci kardeşlerim canımızı yakanlar artık korksunlar servisciler eski Servisci değil.
banner117
15
açık
banner159