banner69

Habur İbrahim Halil Sınır Kapısı tır geçişine açılıyor

banner113

UND’den yapılan duyuruya göre,” Türk sürücüler tırları ile birlikte bu akşam (19.08.2020) saat 19:00'dan itibaren Kuzey Irak'a geçiş yapabileceklerdir” denildi. Sürücülere geçişlerde COVİD-19 testi yapılacak. Test sonucu için 4 saat beklenecek. Test ücreti de 25 dolar

banner114
LOJİSTİK 19.08.2020, 16:59 19.08.2020, 17:05 Taşıma Dünyası
Habur İbrahim Halil Sınır Kapısı tır geçişine açılıyor

Mart ayından beri Türkiye –Irak Sınır Kapısı’nın tır geçişlerine kapatıldığının belirtildiği Uluslar arası Nakliyeciler Derneği duyurusu şu şekilde;

Bu aşamada, Ticaret Bakanlığımızın yönetiminde Habur sınır kapısında ihracatın ve lojistiğin devam edebilmesi için kurulan temassız taşımacılık modelinde Derneğimiz aktif rol almış, Habur sınır kapısında 18, İbrahim Halil sınır kapısında 50 personel Derneğimizce istihdam edilerek sınır geçişlerine sürekli saha desteği verilmiştir.

Bu destek ile birlikte, sürecin başından bu yana 600 binin üzerinde gerçekleşen taşımalarda aktif olarak rol alınmış, günlük yarı-römork çıkış sayısı 1.400 seviyelerine kadar ulaşmış, ülkemiz ihracatına ve lojistiğine katkı sağlamıştır.

Bugün itibariyle Erbil Gümrük Ataşeliğimizden Derneğimize yapılan bilgilendirmeye göre;

Alınan bilgilere göre geçişler sırasında Irak Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından sürücülerimize COVID-19 testi yapılacaktır. Test sonucu için 4 saat beklenecek olup test ücreti 25 Dolardır.

Bu vesileyle, sürecin başından bu yana ihracatımızın aksamaması amacıyla büyük çaba sarf eden başta Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar PEKCAN'a, Bağdat Büyükelçiliğimize, Erbil Ticaret ve Gümrük Ataşelerimize, Habur Mülki İdare Amirimize ve İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüklerimize sektörümüz adına şükranlarımızı sunarız.
 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159