banner69

Rekabette geri kalmak istemiyoruz

banner113

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu; “Bir sürü sorunumuz var. Bütün bu dertlerin içinde de yapacak çok işimiz var. Rekabette geri kalmak istemiyoruz, biliyoruz ki bu sektör, Türkiye’nin performansını belirleyen ve etkileyen bir sektör” dedi.

banner114
LOJİSTİK 01.06.2019, 16:32 01.06.2019, 16:38 Taşıma Dünyası
Rekabette geri kalmak istemiyoruz

Ford Trucks ana sponsorluğunda gerçekleşen UND iftarında Başkan Çetin Nuhoğlu katılımcılara seslendi. Ülkemizin son 5 yılda önceliği ekonomi olmayan bir dönem yaşadığına dikkat çeken Nuhoğlu şunları söyledi: Özellikle de bu coğrafyada birçok oyun oynandı ve bunların sonucu olarak bütün kamu kurumları kendi iç işlerine ve kendi siyasetlerine odaklandı. Ama inşallah çok az bir süre sonra sadece ekonomiye odaklanacağımız bir dönem başlayacak. Bir sürü sorunumuz var ve bütün bu dertlerin içinde de yapacak çok işimiz var. Rekabette geri kalmak istemiyoruz, biliyoruz ki bu sektör, Türkiye’nin performansını belirleyen ve etkileyen bir sektör. Bu performansı yükseltmek için de bugün olduğu gibi bir araya gelip yan yana durup konuşmak lazım. Bugüne kadar sizlerle yaptığımız çalışmalar sonucunda kamunun her kesiminde, 10’uncu Kalkınma Planı dahil lojistik en önemli konu oldu”



42 yıldır sektörden gurur duyuyorum

Nuhoğlu; Türkiye’ye turizmden sonra en yüksek döviz getiren tarafın hizmet ihracatçıları olduğuna dikkat çekti: Biz sadece Türk mallarını ihraç etmiyoruz mal ihracatını konuşmuyoruz, aynı zamandı hizmet ihracatçısı olarak hiçbir şey ithal etmeden, hiçbir satmadan beynimizin ve bileğimizin gücüyle Türkiye’ye döviz getiriyoruz. Getirdiğimiz bu döviz miktarı 18 milyar dolar, turizmden sonra Türkiye’ye en fazla döviz getiren sektör hizmet ihracatçılarıdır. Bunlar bu sektörün geleceği için, bu sektörün 2023 yılında 50 milyar dolarlık döviz getirmek için planlanmış olan stratejilerin sonucudur. Onun için bu sektörde 42 yıldır varım ve 42 yıldır bu sektörden gurur duyuyorum.”



Türkiye'nin iki değerli markası 

Çetin Nuhoğlu, Türkiye’nin iki değerli markası olduğunu da belirtti: Biri Ford Trucks, diğeri de THY. Ford Trucks ile ilgili bilgileri dinlerken çok gururlandım. 2019 yılında 7 global markayı geçerek Uluslar arası Yılın Kamyonu seçilmesinden dolayı sektör adına teşekkür ediyorum. Onu Türk mühendisleri yaptı. Bu ürün bütün dünyada dolaşıyor. Türk mühendislerinin alın teri olarak dolaşıyor. Bu sefer gerçekten oldu. Türkiye’nin diğer gurur kaynağı markası da Türk Hava Yolları’dır. Yabancıların gerçekten başarılı dediği bir marka THY. Bir marka yapmak önemli değil. Onu sürdürebilmek önemli. Hep beraber gurur duyduğumuz THY’na teşekkür ediyorum.

Eşit şartlarda rekabeti savunacağız

Bütün dünyada siyasetin ekonominin önüne geçtiğini belirten Nuhoğlu, şunları söyledi: Bunu sadece Türkiye için söylemiyorum. Son 50 yılda ilk defa ülkelerin büyümesi, küresel ticaretin büyümesinin altında kaldı. Ne demek bu, eskiden ülkeler yüzde 5 büyürken küresel ticaret yüzde 15 büyürdü. Şimdi ise dünya yüzde 4 büyüyor ama küresel ticaret yüzde 3. Herkes kendi içine kapandı herkes korumaya başladı. Herkes yabancı düşmanlığını tetiklemeye başladı. Bu doğru bir yol değil, bu durumda bütün dünya insanları çok şey kaybeder. Küreselleşme ve de eşit şartlar altında rekabet insanlığın geleceğinin umududur. Biz eşit şartlarda rekabet konusunu sonuna kadar savunacağız, her türlü ayrımcılığa, korumacılığa karşıyız. Ama haksız rekabete de karşıyız. Komşularımızın ortaya koyduğu haksız rekabete de karşıyız.

 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159