banner69

MAN, teknolojisi ile öncü

banner113

MAN, Comwex İstanbul’da, yeni nesil Lion’s Coach 2+1 VIP ile Neoplan Tourliner otobüsleri, TGS ve TGX serisi kamyonlarının yanı sıra başta Euro 6, D38 Motor, HydroDrive, Pritarder gibi ileri teknoloji araçları da sergiledi.

banner114
PİYASA 23.05.2016, 17:26 24.05.2016, 15:33 Taşıma Dünyası
MAN, teknolojisi ile öncü
MAN, Comwex İstanbul’da, yeni nesil Lion’s Coach 2+1 VIP ile Neoplan Tourliner otobüsleri, TGS ve TGX serisi kamyonlarının yanı sıra başta Euro 6, D38 Motor, HydroDrive, 
Pritarder gibi ileri teknoloji araçları da sergiledi. 

MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret AŞ Genel Müdürü Tuncay Bekiroğlu, "İlk dizel motorun icadına ev sahipliği yapan ve patentine sahip olan MAN, üretim ve mühendislik alanındaki tecrübesi ve bilgi birikimi ile ürettiği yüksek nitelikli araçların yanı sıra geliştirdiği ileri ve yenilikçi teknoloji ile de öncülük yapmaya devam ediyor. Türkiye ticari araçlar sektörünün bu önemli buluşmasında, müşterilerimizin hizmetine sunduğumuz, sektöre katkı sağladığımız HydroDrive Pritarder gibi yenilikçi ve efektif teknolojilerimizi de tanıtıyoruz. MAN’ın, sürdürülebilirlik standartlarını, yakıt tasarrufu sağlayarak sağlayabilen bir sistemi olan Euro 6 gerçekten de ileri ve akılcı bir teknoloji içeriyor. Dolayısıyla Euro 6 ile MAN teknolojisi, artık çok daha net bir şekilde kıyaslanabilecek ve daha da öne çıkacaktır“ dedi. 

Verimlilik devam edecek 
Euro 6 teknolojisinin iki yıldır Avrupa yollarında test edildiği bilgisini veren Bekiroğlu, “Müşterilerimiz, Euro 5 ve daha önceki araçlarımızda, ne verim aldılarsa performans, dayanıklılık ve güvenirlilik anlamında, Euro 6 geçişi ile birlikte aynen devam edecek. Biz, müşterilerimizin yaşam boyu iş ortağı olma iddiasında bir kurum olarak bunu, fiilen sahada iki sene test ettik” dedi. 

2015 siyasi belirsizlik yılıydı
2016 yılı sonunda 12 ton ve üzeri pazarın 23 binler civarında kapanmasını beklediklerini dile getiren Bekiroğlu,“2015 siyasi belirsizlikler yılıydı. Umarım 2016 daha stabil bir yıl olacak. Bu tarz belirsizlikler müşterilerimizin karar süreçlerini belirliyor. Birçok işletmeci 2015 yılında araç filolarını yeniledi. 2017 yılında umuyorum ki ülkemizi çevreleyen belalar sona erecek. Euro 6 geçişi de tamamlanmış olacak. Umuyorum ki bu yılki pazar paylarını 2017 yılında telafi ederek yüzde 9-10 pazar bandına geleceğiz” diye konuştu. 
Bekiroğlu, şehirlerarası otobüs sektöründe firmaların yaşanan rekabetten dolayı 2+2 ile 2+1 otobüslerde aynı fiyatla yolcu taşımak zorunda kaldıklarını ifade etti: “Gelecekte burada bir fiyat ayrışımının da olacağını düşünüyorum. Altı yıl sonra sektörde 1+1 araç göreceğimizi de düşünüyorum.” 

Pazarı tahmin etmek çok zor 
Tuncay Bekiroğlu, 16 yıllık sektör tecrübesine rağmen, kendine has dengeleri olduğu için, pazar tahmini yapmanın zor olduğunu belirterek, “16 yılımı tamamladım bu sektörde; benim bilgi, tecrübem sektörün kaçla biteceğini söylemeye yetmiyor. Ben, pazar 900 adet olacak derken, 1500-1600’ler seviyelerine çıkıyor. Her sene başında konuşuyoruz, olamaz diyorum, böyle bir kazanç yok. Bu sene de başlarken dedim ki ‘pazar 700 olur, çünkü araç alacaklar, Euro 5 aldı’. Ama ilk çeyrekte, 400 araç satıldı. Böyle bakarsanız bini de geçecek gibi gözüküyor” ifadelerini kullandı. 

EfficientLine2 ile yüzde 6,5 tasarruf
Her koşulda yüksek performans sunan üstün nitelikleri ile kabul görmüş TGX ve TGS serisi yeni nesil kamyon ve çekicileri sergilediklerini belirten MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret AŞ Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara da, “İlk dizel motoru icat eden MAN’ın 100’üncü yıl arabasını sergileyerek kutluyoruz. Euro 5 ile EfficientLine serisini Türkiye ile tanıştırdık. EfficientLine sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da çok tutuldu, sektörüne öncülük yaptı. Bu araçlarımız, zaten pazarın en az yakan araçlarıydı. Şimdi ise Euro 6 ile EfficientLine 2’yi, rakipsiz avantajlarıyla birlikte Türkiye’ye sunuyoruz. EfficientLine 2, önceki nesle göre yüzde 6,5 daha fazla yakıt tasarrufu sunuyor” dedi. 

Lion‘s Coach 2+1 VIP standartları belirleyecek 
Comvex’te yeni nesil MAN Lion‘s Coach 2+1 VIP ve Neoplan Tourliner otobüsler ile yer aldıklarını belirten MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret AŞ Satış ve Pazarlama Direktörü Eren Gündüz, “12 metrelik standart otobüste VIP yerleşimde çok önemli avantajlar sunan MAN Lion‘s Coach 2+1 VIP, şimdi yeni jenarasyonu ile standartları çok daha iddialı bir noktaya taşıyor. Piyasanın en efektif 2+1 VIP otobüsü konumundaki bu modelimizin yeni neslinde, koltuk sayısından konfora kadar her şey daha da geliştirildi. Üstelik Euro 6 ve EfficientLine 2 ile sunduğu rakipsiz yakıt ekonomisini daha da güçlendiriyor. Yeni nesil MAN Lion’s Coach 2+1 VIP, sektörde yöne bir dönem başlatacak“ şeklinde konuştu. 

2+1, sektörün standardı oldu 
Gündüz, 2+1 koltuklu araçların sektörün standart hizmet donanımı haline geldiğini belirterek, “Sektörde yılın başından beri satılan otobüslerin yüzde 90’ından fazlası 2+1. Sektörün standardı 2+1’e dönüştü. Bu bizim için avantaj yarattı. 2+1’de, en geniş koltuk aralığını biz sağlıyoruz. Sektör nasıl, ikramdan vazgeçemezse, koltuk arkası ekrandan vazgeçemezse, aynı şekilde 2+2’ye de dönemez. Kuralları müşteriler koyuyor. Yolcu bunu istiyorsa, firmalar bunu koymak zorunda. Bu pazar büyüyerek devam edecek. Türkiye’de artık 2+1 gerçeği var, bunu herkesin görmesi lazım. Biz, elimizdeki ikinci el bütün 2+2 araçları, 2+1’e çevirip satma kararı aldık. Kendi araçlarımızı ve bazı çevrilebilen araçları çevirip 2+1 olarak satıyoruz“ diye konuştu. ■

İkinci elde doğru fiyatlandırma 
Müşterilerin ikinci el araçlarını doğru fiyat ile değerlendirdiklerini belirten MAN Satış ve Pazarlama Direktörü Eren Gündüz, “Bu doğrultuda 6’ncı TopUsed noktamızı Ankara’da açtık. İstanbul’da Tuzla ve İkitelli’de, İzmir, Konya ve Ankara’da hizmet veriyoruz“ dedi. 

Çift katlı belediye otobüsü 
MAN’ın Almanya’da, çift katlı belediye otobüsü satışına başladığını, bunu İETT ve EGO ile paylaştıklarının altını çizen Gündüz, “Türkiye için büyük bir ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Müşterilerimizi Almanya’ya götürüp anlatmayı planlıyoruz. Fark yaratacak bir ürün olacak“ diye konuştu.








Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159