banner69

MAPAR en fazla otobüs satışı yapan bayi oldu

banner113

2020’nin ilk 6 ayında 60 adetlik otobüs satışı ile en fazla otobüs satan bayi olan Mapar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şahin’e, Man Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş Genel Müdürü Tuncay Bekiroğlu ve Man Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş Otobüs Satış Direktörü Can Cansu tarafından bir plaket sunuldu.

banner114
PİYASA 22.07.2020, 15:28 22.07.2020, 15:33 Taşıma Dünyası
MAPAR en fazla otobüs satışı yapan bayi oldu

2020 yılının ilk 6 ayında 60 adetlik satış ile en fazla otobüs satışı yapma başarısı elde eden Mapar Otomotiv’e “2020 yılı ilk yarısında otobüs satışlarına vermiş olduğunuz değerli destek ve katkılarınız için teşekkür ederiz” yazısının yer aldığı plaket, Man Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş Genel Müdürü Tuncay Bekiroğlu ve Man Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş Otobüs Satış Direktörü Can Cansu tarafından Mapar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şahin’e sunuldu. Yalçın Şahin, hem elde edilen satış seviyesi ile aldıkları başarı plaketini hemde otobüs pazarına yönelik düşüncelerini Taşıma Dünyası’na açıkladı.




Yıl sonunda 120 otobüs satışı


Mapar Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şahin, “Bu plaketi 60 adet ile en fazla otobüs satışı gerçekleştiren bayi olarak aldık. Mutluyuz, gururluyuz. Yıl sonuna kadar otobüs satışımızın 120 adeti bulacağını düşünüyoruz” dedi.




Otobüs fiyatları geriye gidiyor

Bir yandan sıfır satışı bir yandan da ikinci elde otobüs adetlerinin satış seviyesinin artmasını da değerlendiren Yalçın Şahin şunları söyledi: Sıfır otobüs üretiminin azlığı nedeniyle ikinci elde büyük bir hareketlilik vardı. Pandemi sonrasında işlerin açılacağı beklentisi de herkesi ikinci el otobüslere yönlendirdi. Ama beklendiği gibi yolcu hareketi olmadı. Piyasa durdu. İkinci el otobüs fiyatlarında gerileme başladı. Şurada bayram ve sonrasında iki üç haftalık bir hareketlilik olur, ondan sonra işler kesilirse fiyatlar daha da geriye gider. Sıfır araç satışları da azalır. Zaten üreticilerde panik tuşuna bastılar ve fiyatları da geri çekmeye başladılar”dedi.



Temkinli gitmek gerekiyor


Yeni yatırım konusunda da otobüsçülere tavsiye de bulunan Yalçın Şahin, “Her zaman söylediğim bir söz var; “Arabayı işe değil, işe araba almak lazım” Ben hep bu tarafta oldum. Sektörün eski firmaları da bir yandan faaliyete başladı. Biraz daha temkinli gitmekte fayda var. Egzosa attığınız parayı tekrar çıkarma şansınız yok. Daha önce yine Taşıma Dünyası’na yılın başında verdiğim röportajda, “yüzde 50 peşinatı olmayan araç almasın demiştim” şu an piyasa bu şekilde. Başka türlüde olma şansı yok. 1 milyon 700, 1 milyon 800 bin TL olan otobüsün ödeme vadesi 36 ay olduğunda 50 bin TL’ye geliyor aylık ödemesi. Bu şekilde borcunu ödeyemez otobüsçü. Ek geliri yoksa böyle bir para kazanma şansı yok” dedi.
 

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159