22.06.2017, 16:04

Sezona merhaba

Soğuk bir kış ve yağmurlu bir bahardan sonra, yaza merhaba dedik. Okulların kapanması ile Ramazan'ın son günlerinde yaz ve Bayram yoğunluğunu yaşamaya başladık. Bayramı da içine alan bu 14 günlük süre içinde 13 milyonluk yolcu seyahat edecek, hatta ilave ek seferi de hesaba katarsak, daha da fazlaya çıkabilecek. 

Bakanlık, ortak taşıma ile ilgili belgeyi biraz erken yayınlasaydı, otobüsçünün içi de huzurlu olacaktı, hazırlığını daha kolay yapacaktı… Bayram taşımaları, ağırlıklı olarak tek yönlü oluyor. Bayramın ardından gidiş-dönüş olarak bir denge sağlanmış olacak. Sezon boyunca, iki buçuk üç aylık bir hareket yaşanacak.

İkinci el ihracı…

Yurtdışına satılan ikinci el otobüslerimiz ile birlikte sektörden ciddi bir araç çıkışı oldu. Turizmde işler, iyi ancak beklendiği gibi değil. Turizmde yatan otobüsler D2 sözleşmesiyle taşımacılık yapabilecek, böylece etkin kullanımı sağlanabilecek. Genelgenin bütün yılı kapsayacak şekilde, Kurban bayramını da içine alacak şekilde yayınlanması lazım. 

Bayramlar toplumlar için önemlidir, onun için otobüs kaptanlarının dinlenmiş olarak yola çıkması lazım. Bu bayram, yolları kan gölüne çevirmemek için herkesin gerekli tedbiri alması lazım. Trafik kurallarına uyulması lazım. Firmaların bakımdan onarıma her şeyi halledip dört dörtlük yola çıkması lazım.  

Çalıştay yaptık

Gündemimizde telif hakları var. İstanbul'da üçüncü köprü meselesi var. Sigorta şirketleriyle ilişkiler var. Bütün bunlar bayram sonrası gündeme gelecek. Bu konuları içeren bir çalıştayı İçişleri Bakanlığı ile yaptık.
Sonbaharda bir trafik şurası yapılması lazım. Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye'de trafik kazalarının önlenmesi için irade koymasını bekliyoruz. Sayın Başbakanımız, Ulaştırma Bakanımız ve İçişleri Bakanımızın bütün kamu kuruluşlarımızla birlikte gelişmiş ülkeler düzeyine çıkmamız için el ele vererek trafik planlaması yapmalarını istiyoruz. Biz de bu projenin içinde yer almalıyız, çünkü trafiğin asli unsurları biziz. 

Bayramınız mübarek olsun

Ramazan bayramının ülkeye ve sektörümüze hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Ortadoğu'da akan kanın durmasını Allah'tan bekliyoruz. İslam ülkeleri bir araya gelerek müşterek çözüm üretmelidir. Terörle mücadelede hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. 
Herkese iyi bayramlar ve iyi yolculuklar diliyoruz. ■
Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159