banner69

Avcılar Otobüs Bilet Satış Acentası hizmete girdi

banner113

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu’nun (TOFED) kiraladığı ve 3 yıl süre ile işletim hakkını elinde bulundurduğu 12 yazıhane ve bir kafetaryadan oluşan Avcılar Otobüs Bilet Satış Acentası 5 Nisan Salı günü Avcılar halkının hizmetine sunuldu.

banner114
ŞEHİRLERARASI 10.04.2016, 15:11 10.04.2016, 15:20 Taşıma Dünyası
Avcılar Otobüs Bilet Satış Acentası hizmete girdi
Açılışa Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Belediye Meclis üyelerinin yanı sıra; TOFED Başkanı Birol Özcan, Genel Sekreter Mevlüt İlgin, Yönetim Kurulu Üyeleri Bülent Yıldız, Hasan Kurnaz, Adnan Değirmenci, Musa Çaktır, Ankara Otobüs ve Otobüs İşletmecileri Kooperatifi Başkanı Ethem Ateş, Başkan Yardımcısı Metin Cevizci, UATOD Başkanı Mehmet Erdoğan, TOF Başkan Yardımcıları İbrahim Artırdı, Tahsin Yücefer, Has Turizm’den Bertan Söğüt katıldı. 

Sektöre hayırlı olsun 
TOFED Başkanı Birol Özcan, bilet satış acentesi için kendilerine destek veren Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli’ye teşekkür ederek, “Handan Hanım, bilet satış acentesi olarak hizmet verme konusunda bizden yardımlarını esirgemedi ve burayı otobüs sektörünün hizmetine sundu. Burası, Avcılar’ın yanı sıra İstanbul’un diğer ilçelerine ve Türkiye’ye örnek olacak şekilde yolcu bilet kesme yazıhanesi olarak hizmet verecek. Sektöre hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 


Avcılar’ın yükünü hafifletecek 
Avcılar Belediye Başkanı Benli, Avcılar Otobüs Bilet Satış Acentesi’nin E-5 ve TEM yollarına ulaşımının kolay, Avcılar’ın trafik yükünü azaltacak bir noktada olduğunu söyledi. Acentenin TOFED tarafından işletileceğini dile getiren Benli, “Buradaki Otobüs Bilet Satış Acentesi, Avcılar trafiğinin yükünü de hafifletmesi bakımından önemli. Biz Avcılar Stadyumu ve oradaki otobüs terminalini sağlayan irtibat yerlerinin kaldırılarak kentin önünün açılması gerektiğini düşündük. Bunun sağlanabilmesi için Otobüs Bilet Satış Acentesi’ni buraya yapılmasını uygun gördük. O nedenle buranın bir an evvel işletmeye kavuşturulması ve Avcılar halkının hizmetine verilmesi gerekiyordu. Biz de Avcılar Belediyesi olarak buranın işletmesini diğer taliplerin yanı sıra işin ehli olan TOFED’e verdik. Bizim, belediye olarak yapacağımız şey faaliyet kolaylaştırmaktır. Biz sanayicimizin, işadamımızın, esnafımızın Avcılar’da yaşayan herkesin faaliyet kolaylaştırıcısıyız. Onun için Avcılar’da otobüsçülük açısından da sizlerin yapabilecekleri işlerle ilgili faaliyet kolaylaştırıcı görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Otobüs Bilet Satış Acentesi’nin Avcılar halkına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 

Belediye’ye aylık 48 bin lira kira ödenecek 
TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin, Avcılar Otobüs Bilet Satış Acentesi’nin TOFED İktisadi Teşekkülü tarafından işletileceğini söyledi: “Aktif çalışır hale getirmek ve Avcılar’ın girişinde yaşanan trafik tıkanıklığını önlemek için buranın TOFED’e verilmesini talep ettik. TOFED burasını 3 yıl işletecek, sonrasında sözleşme yenilenecek. Her yıl TEFE, TÜFE zammı uygulanacak. Avcılar Belediyesi’ne aylık 48 bin lira kira ödeyeceğiz. Biz TOFED olarak ilçe terminallerine öncülük yapmak istiyoruz. TOFED İktisadi Teşekkülü olarak burada herhangi bir kar peşinde değiliz. Burada 12 yazıhane var. Biz böyle bir yapıyı bütün İstanbul ilçeleri için savunuyoruz. Şu anda Silivri Belediyesi, Silivri Otogarı’nı TOFED tarafından işletilmesini istiyor. Beylikdüzü ve Esenyurt ve Kartal Belediyeleriyle de bu tür yapıların hayata geçmesi için görüşme halindeyiz” dedi. 




Otobüs Bilet Satış Terminali, Cihangir Mah. Reşitpaşa Cad. No: 158 Avcılar adresinde hizmete başladı.


Otobüs Bilet Satış Acentesi’nin açılışını TOFED Başkanı Birol Özcan ile birlikte yapan Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, yazıhaneleri dolaşarak hayırlı olmasını diledi. Benli, bir firmadan otobüs bileti alarak sistemi de kontrol etti.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159