17.12.2020, 16:37

Büyük İstanbul Otogarı kiralarında olumlu adım

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne, TOFED olarak yaptığımız başvurularda, yaşanan pandemi sürecinin sektörde büyük sıkıntılar oluşturduğunu, sektörün düşük kapasite ile çalışmak zorunda olduğunu yeni kısıtlamalarla birlikte de sektörün yaşadığı mağduriyetin çok daha büyük olduğunu dile getirdik.

Yaptığımız görüşmeler ilk sonuçlarını verdi ve geçen hafta, Başkan Sayın Ekrem İmamoğlu, Büyük İstanbul Otogarı’nda kısıtlama sürecinde kiraların yüzde 50’sinin alınacağını açıkladı. Bizim talebimiz aslında kiraların bu süreçte hiç alınmaması yönündeydi. Sektörümüz gerçekten zor bir süreç yaşıyor. 

Ama yine de Başkan İmamoğlu’nun sektöre yönelik açıkladığı bu kararı da çok olumlu buluyoruz. Açıklamasında ayrıca kira zammına yönelik değerlendirmenin de 1 Nisan 2021 tarihine bırakıldığını da ifade etti. Bu da çok olumlu bir adım. Bu kararın alınmasında Büyük İstanbul Otogarı Müdürü Sayın Fahrettin Beşli’nin de katkıları var. Hem Sayın Başkan Ekrem İmamoğlu’na, ulaşım ekibine hem de Sayın Fahrettin Beşli’ye teşekkür ediyoruz. 

Geçen hafta, Birol Özcan’ın başkanlığındaki TOFED heyeti, Ulaştırma Hizmetleri Genel Müdürü Murat Baştör’e yönetmelikle ilgili çalıştay yapılması konusunda taleplerimizi iletti. Sektörde şu anda bilet fiyatlarının çok düşük seviyelere gelmesi nedeniyle, acilen bir taban fiyatı açıklanmasına yönelik bir talep de dile getirildi. Sayın Murat Baştör, sektörün taleplerine yönelik çözümler üretilmesi için çalışmalar yürütmeye olumlu baktıklarını ifade etti. 

Sayın Murat Baştör tarafından, yine geçen hafta, federasyonumuza da gönderilen yazı ile de Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde belge düzenine yönelik bir çalışmanın başlatıldığını ve sektörün de bu noktada taleplerini istediklerini belirttiler. Taleplerimizi ve görüşlerimizi ileteceğiz. Firmaların da bu noktada federasyonumuza görüşlerini iletmelerinde büyük bir fayda olduğunu düşünüyorum.

Herkese iyi haftalar diliyorum… ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159