banner69

Trabzon Otogarı’nın ihalesi yeniden yapılacak

banner113

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi nisan ayı 3’üncü oturumu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlığında yapıldı. Başkan Zorluoğlu, “Herkes otogarı eleştiriyor ama biz ihalesini yaptık. Ufak bir problem çıktı ve bizi 5-6 ay kadar erteledi. Yakında yeniden ihalesini yapıyoruz. Son derece modern ve Trabzon’a uzun yıllar hizmet edecek otogar inşa ediyoruz” dedi.

banner114
ŞEHİRLERARASI 12.04.2021, 20:16 13.04.2021, 12:58 Erkan YILMAZ
Trabzon Otogarı’nın ihalesi yeniden yapılacak

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından 2020 yılı Faaliyet Raporu müzakere edildi. Grup Başkan Vekillerinin açıklamalarının ardından söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yöneltilen sorular doğrultusunda tamamlanan ve devam eden projelerle ilgili şu ifadeleri kullandı “Büyükşehir Belediyesi olarak bu şehirde çok konuşulmuş ama hiç adım atılmamış mega projeler başattık 2 yılda. Herkes otogarı eleştiriyor ama biz ihalesini yaptık. Ufak bir problem çıktı ve bizi 5-6 ay kadar erteledi. Yakında yeniden ihalesini yapıyoruz. Son derece modern ve Trabzon’a uzun yıllar hizmet edecek otogar inşa ediyoruz. “Tanjant çok katlı otopark, Akçaabat Millet Bahçesi, Vakfıkebir Millet Bahçesi, Meydan Sokak Sağlıklaştırma, Fatih Parkı, Uğurlu Camii, Yomra Kuran Kursu, Orta Mahalle Konukevi, Çal Mağarası, Kızlar Manastırı, Botanik otoparkı, Uzungöl’deki 1’inci etap çalışmalar, Sümela Mastırı’ndaki otopark, Engelsiz Yaşam Merkezi, aldığımız 20 otobüse eklenen 10 otobüs, yine 20 tane çevre araç gerecinin alınması, her ilçemizdeki alt yapı çalışmalarımızla iki yıllık sürede çok çok önemli çalışmaları tamamladık. Ve yine bir o kadar önemli olanları da başlattık.”

“Ulaşım Master Planı Trabzon’da uzun yıllar konuşuldu. Herkes master plan dedi ama biz yaptık. İhalesini gerçekleştirdik. Arkadaşlarımız şu anda alanda çalışma yapıyor. Öncelikle Meydan bölgesinde çalışmaları noktasında görevlendirdim. Önümüzdeki günlerde bir araya geleceğiz ve Meydan bölgesini somut verilere göre değerlendireceğiz. Maraş Caddesi ve Gazipaşa ile ilgili bir karar vereceğiz. Veriye ve bilgiye dayalı karar vermenin bir örneğidir bu. İnşallah buna da şehir olarak birlikte karar vereceğiz.”

“Yeni bağlantı yolumuz Kalkınma Mahallesi’ndeki trafiği büyük oranda rahatlatacak. Sahilden Farabi Caddesi’ne vadi boyu uzun bir yol değil ama işlevi çok olacak. Çünkü direkt sahile bağlantı sağlayacak bir yoldur. Devamında vadiden gidilebilir görünüyor. Eğer mümkün olursa devam ettirmek istiyoruz ki Kalkınma Mahallesi’ne girmeden araçlar doğrudan sahile ulaşabilsinler.”

“Uzungöl ikinci etapla ilgili çalışmamızda proje aşamasında sona geldik. Hem İller Bankası hem TOKİ hem Büyükşehir Belediyesi işin içerisinde. Uzungöl’ün girişinden çıkışına kadar bütün alanların yeniden ele alındığı, yolla göl arasında hiçbir yapının bırakılmadığı bir yeni anlayışla Uzungöl’ü yeniden dizayn ediyoruz.” Başkan Zorluoğlu’nun açıklamalarının ardından Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2020 yılı Faaliyet Raporu’nun yeterliliği, oy birliği ile kabul edildi.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159