banner69

Tırsan'dan 5 yıl garanti ve 5 yıl vade imkanı

banner113

Treyler sektöründe Tırsan bir ilki gerçekleştirdi. Daha önce 2 yıl verilen garanti süresi, Tırsan tarafından ilk kez tüm ürünlerde 5 yıla çıkarıldı. Tırsan müşterilerine 5 yıl vade ile alım imkanı da sunmaya başladı.

banner114
LOJİSTİK 07.03.2016, 16:38 07.03.2016, 16:42 Taşıma Dünyası
Tırsan'dan 5 yıl garanti ve 5 yıl vade imkanı
Lojistik sektörüne nefes aldırmayı hedefleyen uygulamaya yönelik basın toplantısı 2 Mart Çarşamba günü düzenlendi. Toplantıya Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Satış Sonrası Teknik Hizmetler Koordinatörü Okan Yasan ve Yurtiçi Satış Genel Müdür Yardımcısı Ercan Kulaksız katıldı.

Lider olmanın sorumluluğu 
Basın toplantısında açıklamalarına, “Bu yıl Tırsan olarak 39’uncu yılımız. 2017, 40’ıncı yılımız olacak. Sektör liderine yakışır bir şekilde 40’ıncı yaşımızı kutlayacağız” sözleriyle başlayan Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, yaşanan ekonomik belirsizlik ortamında lider olmanın sorumluluğu ile hareket ettiklerini söyledi: “Ülkemiz son dönemlerde, gerçekten her alanda kötü. Tüm sektörlerde bir belirsizlik var. İşte Kasım sonrasında yaşanan sıkıntılar, coğrafi olarak beklemediğimiz gelişmeler; öncelikle ekonomideki belirsizlikler, bizi de, sektörü de özellikle çok zorladı. Sadece bizi değil tabii, öyle bir hale geldi ki, denizcilikten gelen haberler, turizmden daha kötü. İhracatçı da, ‘biz çok kötüyüz’; yaş sebze meyveci de ‘biz çok kötüyüz’ diyor. Tarımdan da aynı haykırış geliyor, ama özellikle ihracatta çok kötüyüz. Neyse ki, Şubat ayı ihracat rakamlarının artmış olması ile 1 Mart’ta gerçekten çok moral bulduk. Ama şu bir gerçek, genel olarak bir belirsizlik var.”  

Sektörün yanında durma zamanı
“Yaşanan olumsuzluklardan dolayı bir frene basma, bekleme dönemine girdik” diyen Nuhoğlu, “Biz de, durum böyleyken, ‘neler yapabiliriz’i düşünmeye başladık. Sektörün lideriyiz. Arkadaşlarımızla son iki aydır konuşuyoruz. Sonuç olarak 1 Ocak’tan itibaren bütün çalışmalarımızı bazı altyapı oluşumlarına odakladık. Artık açıkça diyoruz ki, bugün sektörün yanında durma zamanıdır. 5 yıl garanti ve 5 yıl vade. Bütün müşterilerimizin şu dönemlerdeki bu kırılganlıklarını gidermek ve güven sağlamak açısından, sektör lideri olarak bize yakışanı sağlamak için 5 yıl garanti ve 5 yıl vadeyi 1 Mart itibariyle hayata geçiriyoruz” dedi.

Sektöre hayırlı olsun 
5 yıl garanti ve 5 yıl vade ile alım imkanının Türkiye’de bir ilk olduğuna dikkat çeken Nuhoğlu, “Bu, ürünümüze ve altyapımıza güvenimizdir. Türkiye’de 51, Avrupa’da 335 yetkili servisimiz var. Böyle baktığınız zaman her ülkede varız. Her ülkede 7/24 hizmet sunuyoruz. Treyler konusunda, uluslararası alanda da yurtiçinde de hem güven, hem sağlam bir altyapının sonucu olarak böyle bir uygulamayı hayata geçirdik. Sektöre hayırlı olsun” dedi.  

İkinci el değerleri de artacak 
5 yıl garanti uygulamasının ikinci el araçların değerini de artıracağını belirten Çetin Nuhoğlu, ”5 yıl garanti kapsamı içerisinde olan Tırsan ürününün ikinci eldeki değeri de doğal olarak artacaktır. Finansmanı da daha kolay olacaktır, bankalar daha kolay kredi verecektir. Bu beş yıl garanti uygulamasının dalga dalga büyüyen etkisi sektöre ve nakliyeci arkadaşlarımıza çok ciddi katma değeri sağlayacak” dedi. 

Ar-Ge merkezi…
“2009 yılından beri Türkiye’nin ilk Ar-Ge merkezine sahip treyler firmasıyız” açıklamasında bulunan Çetin Nuhoğlu, Sanayi Bakanlığı’nın onayladığı Ar-Ge merkezimizde, bugün 100’e yakın arkadaşımız çalışıyor. Gerek patentte gerek faydalı modelde lideriz. Bu seneyi 60 patent ile kapattık. Satış sonrası, odaklandığımız en önemli konu. Çünkü biliyoruz ki bir aracın alımı ile ikinci el satımı arasındaki komple kârlılık değerini gösterir. Yoksa onun satış fiyatı, alırken ödenen para değil, kullanım süresinde cebinden çıkacak paradır. İkinci el olarak satıldığı zamanki değerdir, yani sahip olma değeridir. O sahip olma değerinin içinde en önemli parametrelerden biri de, yedek parçası, garanti süresi içinde aşınan parçası, mukavemeti ve problem yaratmamasıdır. Biz buna odaklandık. Çok rahat söyleyeyim ki, gerçekten güvendiğimiz bir ürün ve 5 yılda ne bu ürüne olabileceğini biliyoruz. Bunun için taahhüt ediyoruz ve diyoruz ki, sektöre destek vermeliyiz, moral vermeliyiz. Bugün sektörün yanında durma zamanıdır. Bundan sonra Tırsan ürünleri 5 yıl garantili... Bu 5 yılı 2 yıla çektik, 3 yıla çektik diye bir uygulama yok. Liderler, sosyal sorumluluk projeleri olarak bazı durumları görürler. Lider olmak bazı aksiyonları alma ve güven verme zorunluluğu getirir. En rekabetçi hizmeti sunacağız. Bunu bir fırsat olarak görmüyorum. Bunu sunarak ürünlerin fiyatı artmıyor, faiz artmıyor. Ben ülkenin gücüne, altyapısına inanıyorum. Ülkenin eğitilmiş, rekabetçi bireyine inanıyoruz. Bu çalışanından, bürokratına, işadamından, memuruna kadar genç nüfusa da inanıyorum. İyi odaklanmış, ülkesini seven, yurttaş bilincine sahip bir ekibin varlığına inanıyorum” dedi. ■

ÖNE ÇIKAN... ÖNE ÇIKAN... ÖNE ÇIKAN...

Uygulama 1 Mart’ta başladı 
Tırsan, daha önce benzeri görülmemiş bir yeniliğe imza atarak, tenteli/perdeli, aluminyum ve paslanmaz tanker,  alüminyum silobas, konteyner şasi, platform, standart ve hidrolik low-bed, frigo ve kutu tipi treyler ürün gruplarında 5 yıla varan garanti uygulamasını başlattı. Buna göre, 1 Mart 2016 tarihinden itibaren geçerli olacak uygulamayla Tırsan, mevcut 2 yıl garantinin üzerine +1 veya +3 yıl garantiyi opsiyon listesine aldı. Dahası, Mart ayından başlayarak üç ay boyunca tenteli/perdeli, açık kasa, konteyner taşıyıcı ve frigo ürün gruplarında +3 yıl garanti opsiyonu seçildiğinde toplam 5 yıllık garantiyi ücretsiz olarak sunacaktır.

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159