banner69

Rusya krizi turizm taşımacılarını etkiliyor

banner113

Türkiye - Rusya arasında yaşanan kriz turizm taşımacılarını da vurdu. Taşımacılar iki aydır araçlarını garajlarda yatırdıklarını belirtiyorlar.

banner114
TURİZM TAŞIMA 21.12.2015, 13:53 22.12.2015, 15:45 Taşıma Dünyası
Rusya krizi turizm taşımacılarını etkiliyor
Turizm Taşımacıları Derneği, 14 Aralık Pazartesi günü Yönetim Kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Dernek binasında gerçekleşen toplantıya; TTDER Yönetim Kurulu Başkanı Sümer Yığcı, Başkan Yardımcısı Mehmet Öksüz, Genel Sekreter Seyit Ali Özdamar, Yönetim Kurulu Üyeleri; Hüseyin Satır, Şevket Ak, Aydın Opçin, Mümtaz Er, Mehmet Katırcıoğlu, Koray Yılmaz, Güray Buruk, Selahattin Üstün, Nurullah Demirgezer ve Halil Sezer’in yanı sıra Taşkın Arık ile Yaşar Kuru katıldı. Toplantıda Rusya ile yaşanan krizin turizm taşımacılarına etkisi değerlendirildi. Konu ile ilgili D2 ve B2 belgesi ile taşımacılık yapan firmalara devletin koltuk, trafik, mali mesuliyet sigortalarında indirim yapması ya da para almaması önerisi konuşuldu.

Arabalar 2 aydır çalışmıyor
Nusret Ertürk, “Sektörümüz Rusya ile ilgili yaşanan savaş ortamı dolayısıyla krizin içinde. 2 aydır arabalar çalışmıyor, garajlar ağzına kadar araba dolu. Turizm taşımacılık sektörünün tamamı sıkıntı içerisinde. Bununla ilgili üyeler zaman zaman bizi arıyor dertleşiyorlar. Bize, seyahat acenteleri bir araya geliyor, otelciler bir araya geliyor, turizm taşımacıları olarak, biz ne yapalım, bununla ilgili dernek yönetimi ne düşünüyor gibi sorular soruyorlar” dedi. 

2015 çok keyifli geçmedi
2015 yılının durgun geçtiğini dile getiren Taşkın Arık, “Seçimden dolayı durağan geçti. Belirli dönemlerde yüksek, belirli dönemlerde düşük geçti. Seçimlerin getirdiği belirsizlik ile iş yapsak bile paramızı alamadık” diye konuştu. 
Rusya ile yaşanan kriz ortamının da yurtiçi ve yurtdışı taşımaları etkileyeceğini vurgulayan Taşkın Arık, “Rusya, Türkiye’ye ne kadar turist getiriyorsaonun kaybı, her anlamda ciddi etkileri olacak; yurtiçine de yurtdışına da hepsine de olacak. Minimum yüzde 30 kayıp olacak” dedi. 

Kriz olumlu da yansıyabilir
Yaşar Kuru ise 2015 yılının kötü geçmediğini, seçimlerin sektöre olumsuz yansımaları olduğunu dile getirerek, Rusya ile Türkiye arasında yaşanan krizin, turizme olumlu anlamda yansıyabileceğini söyledi: “2016 yılı Rusya ile yaşanan krizden ötürü çok da iyi olabilir, çok da kötü olabilir. İnsanların böyle durumlardan sıkılıp tatil yapma hissiyatları olabiliyor.” 

Rusya krizi 2016’ya yansıyacak 
Seyit Ali Özdamar, 2016 yılından, Rusya ile yaşanan krizden dolayı kuşkuları olduğunu belirterek, “Rusya ile yaşanan krizin olumsuz etkileri sadece Antalya’nın ve o bölgenin sorunu gibi gözüküyorsa da Türkiye genelinde etki yapacak. Antalya’nın da çok zarar göreceğini zannetmiyorum” dedi. ■

Yorumlar (0)
banner117
15
açık
banner159